برای آشنایی با 5 ویژگی شرکتهایی که فعالیت ندارند باید بدانید که شرکتها پس از ثبت شدن موظف هستند تا با مراجعه به اداره دارایی پرونده مالیاتی و دفاتر قانونی خود را دریافت کنند. این شرکتها هر ساله باید این دفاتر را در موعد مقرر دریافت و تکمیل نمایند و به اداره دارایی تقدیم کنند.
زمانی عدم فعالیت شرکت اثبات میشود که شرکت هیچگونه فعالیت کاری و تجاری خاصی نداشته باشد و در پی آن قرارداد خرید و فروشی هم منعقد نکند. نتیجه این امور سبب میشود که حساب بانکی شرکت بدون گردش مالی باشد. در چنین زمانی اصطلاحاً گفته میشود عدم فعالیت شرکت به وجود آمده است و شرکاء باید وارد فرآیند اعلام عدم فعالیت شرکت شوند.
ممکن است شرکتی همه فعالیتهای ثبتی را انجام دهد ولی کد اقتصادی و پرونده دارایی را دریافت نکنند و یا بعد از مدتی به هر دلیل فعالیت خود را متوقف نمایند. شرکتهایی که به هر دلیل هیچ فعالیتی در آنها انجام نمیشود و هیچگونه قرارداد و خرید و فروشی در این شرکتها انجام نمیشود، شرکتهای غیر فعال یا بدون فعالیت هستند که باید در این خصوص اداره دارایی اطلاعات لازم را دریافت کند. عدم دریافت اطلاعاتی توسط این اداره به منظور عدم ارائه دفاتر محسوب میشود و نه عدم فعالیت شرکت. بهتر است شرکتهایی که پس از آگهی و ثبت شرکت خود اقدامی انجام نمیدهند و یا بعد از مدت زمانی مشخص قصد انجام عملیاتی را ندارند این موضوع را طی نامهای تحت عنوان نامه عدم فعالیت به اداره دارایی اطلاع رسانی کنند. بنابراین با تشکیل شخصیت حقوقی در قانون تجارت وظایفی بر عهده شرکتها است که باید هر ساله انجام دهند و در صورت عدم انجام این فعالیتها مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد و مالیات آنها به صورت علی الراس محاسبه میشود. در نتیجه شرکت پس از ثبت، اولین اقدامی که باید انجام دهد این است که پرونده مالیاتی تشکیل دهد. حوزه مالیاتی خود را مشخص کند تا بتواند در پایان سال مالی تعیین شده در اساسنامه شرکت فعالیت و یا عدم فعالیت خود را به اثبات برساند. این موضوع به این دلیل است که در زمان نهایی شدن ثبت شرکت، خود اداره ثبت شرکتها هم موضوع را از طریق نامهای به اداره دارایی گزارش میدهد.
1. شرکتها باید هر ساله در ابتدای سال یعنی در 4 ماهه نخست سال بعد اظهارنامه مالیاتی سال قبل را به اداره مالیاتی تحویل داده باشند. بنابراین شرکتهای بدون فعالیت مطابق با قانون باید اظهارنامه خود را تنظیم نمایند و به همراه دفاتر خود به صورت کاملا سفید تحویل دهند. برای این امر هم میشود حضوری اقدام کرد و هم از طریق پست.
2. دفاتر حقوقی شرکتها شامل یک دفتر روزنامه و یک دفتر کل است که بعد از نهایی شدن شرکت و به صورت سالیانه به شرکتها داده میشود و باید مطابق با قوانین و مقرراتی بدون خط خوردگی و با دقت و تمیز در هر روز تکمیل و در پایان تحویل داده شود. عدم ارائه این دفاتر جریمه مالیاتی دارد و مالیات به صورت علی الراس محاسبه میشود و دفاتر برای سال بعد دیگر تحویل گرفته نمیشوند و دفاتر جدید برای آنها صادر نخواهد شد.
3. شرکتها زمانی میتوانند نامه عدم فعالیت را تنظیم و به اداره دارایی ارائه نمایند که واقعا هیچ فعالیتی نداشته باشند زیرا در صورت اثبات خلاف آن، موجب جریمه شرکت خواهد شد.
4. تنها شرکتهای غیر فعال دوره قبلی عدم فعالیت خود را میتوانند گزارش نمایند. یعنی هر سال باید نامه عدم فعالیت سال قبل ارائه شود و دورههای قبلی شامل حال عدم فعالیت نمیشوند.
5. عدم گردش مالی در سیستم یک شخصیت حقوقی به معنی عدم فعالیت نیست. حتی یک خرید کوچک و یا داشتن یک قرار داد بلند مدت هم به منزله فعالیت تلقی خواهد شد. نامه عدم فعالیت شرکت را نمیتوان برای سال بعد تنظیم کرد. نامه عدم فعالیت را هر بار باید تکرار کرد. یعنی اگر شرکتی چند سال فعالیت ندارد باید در هر سال برای عدم فعالیت سال قبل نامه عدم فعالیت ارسال شود. اگر مدت زمان زیادی از عدم فعالیت شرکت بگذرد شرکت منحل خواهد شد. بدون تشکیل پرونده مالیاتی و یا دارایی نمیتوانید نامه عدم فعالیت تنظیم کنید. معمولا توصیه کارشناسان خود اداره دارایی هم بر این است که برای انجام امور مالیاتی و تنظیم اظهارنامه بهتر است از شرکتها و مؤسسات حقوقی کمک بگیرید تا دچار اشکالات فنی و یا غیر عمد نشوید.
کارشناسان ما در ثبت کلهر در خدمت شما هستند تا با بهترین کیفیت و بالاترین دقت این امور را برای شما انجام دهند.
1. شرکت هیچگونه گردش بانکی و پولی نداشته باشد. این مورد خرید ملزومات شخصی را نیز شامل میشود.
2. هیچ فعالیتی در شرکت صورت نگیرد.
3. هیچ نوع قرارداد خریدوفروشی در شرکت منعقد نشود.
1. بیانگیزگی شرکاء به دلیل نداشتن سرمایه، تخصص، تجربه یا زمان کافی برای ادامه فعالیت شرکت
2. نداشتن صرفه اقتصادی فعالیت شرکت، توقف سود دهی و قرار گرفتن شرکت در شرایط ورشکستگی
3. بروز اختلاف میان شرکای شرکت درباره اداره شرکت
مهم نیست که عدم فعالیت شرکت به چه دلیلی رخ داده باشد، بلکه باید در هنگام بروز این وضعیت، شرکاء به وظایف قانونی خود در راستای اعلام عدم فعالیت شرکت عمل کنند.
1. در صورت اعلام عدم فعالیت شرکت، هر گونه تراکنش بانکی حساب شرکت که ناشی از خرید و فروش باشد، ممنوع است. حتی خرید اسباب و اموال شخصی شرکاء با استفاده از حساب بانکی شرکت هم در حکم فعالیت شرکت است و قابل پیگیری توسط اداره مالیات میباشد.
2. شرکاء باید اعلام عدم فعالیت شرکت خود را به هر میزان که نیاز است در هر سال مالی تمدید کنند.
3. اگر در اساسنامه شرکت، سرمایه و آورده نقدی شرکت تصریح شده باشد، باید مبلغ مذکور در اظهارنامه عدم فعالیت مرقوم شود.
4. قبل از تنظیم نامه عدم فعالیت، شرکاء باید پرونده مالیات و دارایی خود را تشکیل داده باشند وگرنه نمیتوانند فرآیند اعلام عدم فعالیت شرکت را طی کنند.
5. اگر به هر نحوی، مدرکی مبتنی بر انجام فعالیت تجاری شرکت در دوره عدم انجام فعالیت به دست اداره مالیات برسد، شرکت مشمول جریمههای سنگین مالیاتی خواهد شد.
6. در صورت عدم فعالیت شرکت در مدت طولانی، ممکن است شرکت منحل شود.
اگر شرکتهای غیر فعال در موعد مقرر یعنی در زمان چهار ماهه اول سال نسبت به اعلام غیر فعال بودن شرکت اقدام نکنند و یا فراموش کنند و یا دفاتر پلمپ خود را به همراه اظهارنامه مالیاتی سال قبل ارسال نکنند مشمول جریمه علی الراس شدن مالیات میشوند. شرکتها تنها به اندازه سود و دستآورد مالی که دارند هر ساله مطابق با دفاتر پلمپ و اظهارنامه مالیاتی خود مشمول مالیات میشوند و اگر شرکتی کم فعالیت داشته باشد نیازی به پرداخت مالیات سنگین ندارد. اما اگر در زمان مقرر اقدام به ارائه نامه عدم فعالیت نکنید و یا دفاتر خود را از ترس مالیات زیاد ارسال نکنید این موضوع میتواند بهای سنگینی داشته باشد؛ زیرا مالیات علی الراس معمولا از دید صاحبین شرکت منصفانه نیست و سنگینتر محاسبه میشود. تنطیم دفاتر پلمپ و یا ارائه اظهارنامه مالیاتی و حتی اقدامات مربوط به شرکتهای غیر فعال معمولا با حساسیت زیادی انجام میشود. مخصوصا اگر شرکتی بدون دلیل چند بار اجازه دهد که مالیات او علی الراس شود.
پنجشنبه, 14 اسفند 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
طبق قوانین مالیاتی، تمامی شرکتهای ثبت شده باید مالیات پرداخت کنند و بی توجهی به این امر تبعات سنگینی ...