10 نکته مهم در ثبت شرکت سهامی خاص باید کاملا مورد توجه قرار گیرد تا بتوان به خوبی و بدون مشکل این کمپانی را ثبت نمود. ثبت شرکت اولین و مهمترین گام برای افرادی است که میخواهند در چهارچوب قوانین و به منظور بهرهمندی از حمایتهای قانونی و جلب اعتماد مخاطبان، فعالیت اقتصادی و تجاری خود را گسترش دهند.
شرکت عبارت است از قراردادی که مطابق آن دو یا چند نفر به منظور رسیدن به اهداف تعریف شدهای در کنار یکدیگر جمع میشوند و برای دستیابی به اهداف مورد نظرشان بخشی از دارایی مادی یا غیر مادی خود را سرمایهگذاری میکنند. انجام اینکار دارای قوانین و مقرارت مربوط به خودش است که در ایران قوانین رایج برای ثبت شرکتها با نام قوانین تجارت شناخته میشوند.
بهطور کلی شرکتها به دو دسته شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص تقسیم میشوند:
شرکت سهامی عام
در این نوع از شرکت، شرکای آن از طریق فروش سهام به مردم قسمتی از سرمایه کمپانی را تأمین میکنند که شرکت سهامی عام گفته میشود.
شرکت سهامی خاص
در این کمپانی تمامی سرمایه شرکت هنگام تأسیس فقط توسط مؤسسین آن تأمین میشود که به آن شرکت سهامی خاص گفته میشود. هنگام تأسیس این کمپانی باید حداقل سه سهامدار وجود داشته باشند. سهامها بدون اینکه نیاز باشد در دفتر اسناد رسمی ثبت شوند قابل انتقال میباشند و حداقل سرمایه برای تأسیس این شرکت یک میلیون ریال است. باید توجه داشت که عبارت سهامی خاص را قبل و یا بعد از نام شرکت در تمامی اطلاعیه، آگهی و اوراق شرکت کاملا واضح و خوانا آورده شود.
برای سهامداران و مدیران شرکت، ثبت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در زمان ثبت کمپانی اشخاص حقیقی به حقوقی تبدیل شده و قطعاً شرکت جایگاه ویژهای پیدا خواهد کرد و دارای اعتبار قانونی و حقوقی میشود. شرکت سهامی خاص جزء رایجترین قالبهای ثبت کمپانی در میان اشخاصی است که میخواهند فعالیتهای شرکت خود را به شکل گستردهای پیگیری کنند. کمپانی با ثبت شدن میتواند در فعالیتهایی مانند اخذ گرید، مناقصهها، مزایدهها شرکت کند و امتیازات دیگری را کسب نماید.
با توجه به توسعه تکنولوژیهای ارتباطی آنلاین و قوانین و مراحل ثبت رسمی شرکتها در جهت افزایش یافتن تولیدات داخلی، رونق اقتصادی و نیز برای تسهیل کارآفرینی، در سالی که جهش تولید نامید میشود مقررات مربوط به ثبت شرکتها طوری تعیین شدند که صاحبان مشاغل ترغیب به ثبت شرکت و کار خود شوند. در واقع برخوردارشدن از مزیتهای مربوط به رسمیت یافتن شرکت از لحاظ اعتباری، حقوقی، تجاری از دلایل اهمیت برای ثبت رسمی کمپانی محسوب میشود. موسسه ثبت کلهر با ارائه خدمات مربوط به ثبت حقوقی شرکت میتواند به بهترین شیوه در مسیر توضیح و تکمیل مدارک و فرایندهای مورد نیاز برای ثبت شرکت، به مؤسسان و شرکای آن یاری رساند. انجام راهکارهای قانونی و قواعد جاری در ارتباط با مقررات حقوقی این مراحل توسط وکلای مجرب و آگاه این مرکز انجام میگیرد.
اولین مرحله برای ثبت شرکت تعیین نام آن است، که انتخاب نام دارای شرایطی است که به ذکر آن میپردازیم:
هنگام ثبت شرکت معمولا هزینههایی را در بر دارد که پرداخت این هزینهها از طریق باجههای پستی منتخب به اداره ثبت شرکتها انجام میگیرد. هزینههای ثبت کمپانی مواردی مانند حقالثبت، تعیین نام شرکت، هزینه تهیه پاکت، گیره، پوشه و حقالوکاله وکیل را شامل میشود. پس از ثبت کمپانی در اداره ثبت شرکت و مؤسسات غیرتجاری، طبق قانون تجارت باید ثبت شرکت سهامی خاص و موضوع تأسیس آن را در روزنامههای کثیرالانتشار و روزنامههای رسمی کشور در قسمت مربوط به آگهی شرکت منشتر شود تا به اطلاع و آگهی عموم مردم برسد.
طبق ماده 21 لایحه اصلاحی قانون تجارت، این نوع از شرکت نمیتواند سهام خود را به منظور فروش یا پذیره نویسی در بورس اوراق بهادار یا از طریق بانک عرضه کند و یا برای فروش سهام خود از طریق اطلاعیه یا انتشار آگهی اقدام نماید، مگر در صورتیکه از مقررات شرکتهای سهامی عام تبعیت کند. کمپانی باید دارای اساسنامه باشد که در واقع قانون اساسی شرکت محسوب میشود که تعیین کننده حقوق و تکالیف، اختیارات، ارکان شرکت یعنی مدیران، سهامداران، بازرسان میباشد. بندهای اساسنامه شرکت سهامی خاص به موارد زیر میپردازد:
تمامی شرکتها پس از ثبت باید برخی از تکالیف و اقدامات قانونی را مانند تشکیل پرونده مالیاتی، اخذ کد اقتصادی و دریافت گواهی ارزش افزوده را باید به موقع انجام دهند و در صورت عدم انجام به موقع کارها با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد. بنابراین سعی کنید برای ثبت شرکت سهامی خاص با افراد با تجربه در زمینه مسائل حقوقی مانند مشاوران ثبت کلهر مشورت نمایید.
سه شنبه, 05 اسفند 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
شما برای دریافت کارت بازرگانی و ارائه اظهار نامه مالیاتی حتماً باید کد اقتصادی داشته باشید. ...