شماره اقتصادی که با نام کد اقتصادی شناخته میشود پس از طی مرحلههایی که قانون بیان کرده است توسط اداره دارایی در مرکز استانها و شهرستانها برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر میشود. هر شرکت نیاز به کد اقتصادی دارد. این کد نحوه عملکرد یک شرکت از جمله خدمات یا خریدوفروش را که در قراردادها و فاکتورها ثبت میشود تعیین میکند. داشتن این کد برای شرکتها اجباری است.
گرفتن کد اقتصادی همراه با ثبت شرکت و اخذ کارت بازرگانی برای اشخاصی که فعالیتهای اقتصادی و تجاری دارند، الزامی است.
کد اقتصادی یک عدد 12 رقمی است که برای بهبود سیستم مالیاتی و دریافت مالیات تنظیم شده است.
در این مقاله مراحل دریافت کد اقتصادی را بیان میکنیم.
1.گرفتن کد اقتصادی برای شرکتها الزامی است.
2.در هر فعالیت اقتصادی شناخت و اطمینان طرفین معامله برای هر شخص حقیقی و یا حقوقی بسیار مهم است.
استعلام کد اقتصادی شرکتها، اعتماد طرفین معامله را نسبت به هم ایجاد میکند.
دریافت کد اقتصادی شرکتها از طریق اینترنت نیز امکانپذیر است.
هرگونه سؤال در زمینه دریافت کد اقتصادی یا انجام مراحل آن را با کارشناسان ثبت کلهر در میان بگذارید.
برای انجام این کار باید 2 ماه بعد از ثبت شرکت و اخذ کارت بازرگانی همراه با معرفینامه یا وکالتنامه به اداره دارایی محل فعالیت کمپانی مراجعه و برای دریافت کد اقتصادی و تعیین حوزه مالیاتی اقدام کنید. پس از واردکردن اطلاعات پایه در این مرحله 7 روز فرصت دارید که اطلاعات خود را تأیید کنید. در صورت عدم تأیید اطلاعات در زمان مذکور پرونده شما بهصورت خودکار حذف میشود. اگر که مدارک شما کامل نباشد باید اظهارنامه خود را ارائه کنید و این موضوع مانع ارائه بهموقع اظهارنامه نیست.
1. دریافت دفترچه از خدمات اداره دارایی و تکمیل آن
2. دریافت فرم از واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی و تکمیل آنها
3. کپی شناسنامه و کارت ملی تمام اعضای هیئتمدیره
4. دو نسخه آگهی تأسیس شرکت و تغییرات ثبتی
5. کپی اساسنامه شرکت
6. کپی اظهارنامه یا شرکتنامه و تقاضانامه در شرکتهای غیرسهامی
7. کپی آگهی روزنامه رسمی و تغییرات آن
8. کپی پروانه بهرهبرداری یا مجوز تأسیس
9. کپی سند مالکیت اقامتگاه قانونی شرکت که در آگهی تأسیس ذکر شده؛ و نیز در صورت استیجاری بودن، کپی قرارداد اجاره که به تأیید واحد مالیاتی محل وقوع ملک رسیده باشد.
10. نامه شروع یا عدم شروع به فعالیت و کپی آن بعد از ثبت دبیرخانه
11. پرداخت مالیات حق تمبر به اداره دارایی
1. اشخاص مکلف به اخذ کد اقتصادی: همه اشخاص حقوقی که به توزیع هر نوع کالا و کارهای خدماتی، تولیدی، مونتاژ و واردات و صادرات مشغول هستند؛ و نیز تمامی اشخاص حقیقی که در امور ذکر شده فعالیت دارند و دارای مجوز کسبوکار از مراجع ذیصلاح، یا دارای مکانی برای فعالیت تجاری هستند، میتوانند برای گرفتن کد اقتصادی اقدام کنند.
2. مجوز فعالیت تجاری: جواز فعالیت، سندی است که طبق آن فعالیت هر شخصی از طرف وزارت بازرگانی یا سایر مراجع مربوطه مورد قبول باشد. مثلاً گواهی فعالیت صنعتی یک کارگاه یا کارخانه از طرف وزارت صنایع، مجوز داروخانهها از طرف وزارت بازرگانی، فعالیت مرغداری از طرف جهاد، پروانههای کسبوکار صادره از طرف اتحادیههای صنفی، و معرفینامههای سازمان برنامهوبودجه برای پیمانکاران همگی از نمونههای مجوز فعالیت هستند.
3. مکان فعالیت تجاری: محل فعالیت تجاری به جایی میگویند که آن مکان از سوی مراجع قانونی و شهرداری بهعنوان محل فعالیت اقتصادی شناخته شده و فعالیت مربوطه در آن با جواز کسب یا بدون جواز قابل انجام است. مانند دفتر پیمانکاری یا واسطههای شغلهای مشابه که امثال این فعالیتها نیازمند مجوز نیست. ولی داروخانهها یا برخی دیگر از مشاغل که محل فعالیت آنها الزاماً باید مجوز کسب داشته باشد.
4. رسید بانکی: واریز مبلغ به فیش بانکی بهحساب 523 خزانه به یکی از شعب بانک ملی در تمامی شهرها
5. پرینت برگه حاوی کد اقتصادی: برگه چاپ شده که قبل از صدور کارت دریافت میکنید شامل تمام اطلاعات هویتی و مالیاتی است که توسط مأمورین پست بهعنوان رسیدی از طرف مؤدی در پرونده شخص ثبت و بایگانی میشود.
مندرجات کارت اقتصادی اشخاص حقیقی: عکس ۳*۲ مؤدی، نام و نام خانوادگی، کد اقتصادی، نشانی محل فعالیت تجاری و کد حوزه مالیاتی وی در آن ثبت میشود.
کارت اقتصادی اشخاص حقوقی: عکس ندارد و نوع شخص حقوقی ذکر خواهد شد و با هماهنگی با خدمات کامپیوتری، کارت اشخاص حقوقی بهصورت لیزری صادر میشود.
فرم اطلاعات هویتی، کپی شناسنامه، اصل و کپی فیش بانکی، مجوز فعالیت یا سند محل فعالیت تجاری چه رسمی و چه غیررسمی، عکس ۳*۲، قید شماره اقتصادی در صورت وجود آن پشت عکس و در صورت عدم آن درج مشخصات سجلی، و نیز کپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای اشخاصی که کد اقتصادی دارند به حوزه مالیاتی وصول میشود.
فرم اطلاعات هویتی، آگهی تأسیس در روزنامه رسمی، فیش بانکی و فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای دارندگان کد اقتصادی، اشخاص حقوقی به عکس نیاز ندارد.
تکالیف اشخاص ثالث:
گمرک ایران مکلف به گرفتن کد اقتصادی اشخاص حقوقی و حقیقی در هنگام ارائه خدمات است. بعضی اشخاص مانند تجار و حقالعملکاران در زمان تنظیم اظهارنامه گمرکی باید کد اقتصادی خود را مرقوم کنند.
برای آگاهی از مدارک موردنیاز جهت اخذ کد اقتصادی با ثبت کلهر تماس بگیرید.
نگرفتن کد اقتصادی مشمول جریمه میشود. ممکن است در فرایند اخذ این کد به دلایل مختلف دچار مشکل شوید. یعنی به هر دلیلی مثل نقص مدارک یا دلایلی شبیه به این، دریافت کد شما با تأخیر مواجه شود. در این شرایط شما اجازه فعالیت ندارید و در صورت شروع به فعالیت اقتصادی مشمول جرائمی میشوید که قانون تعیین کرده است:
1.برای بار اول جریمهای معادل 2 برابر مبلغ مورد معامله
2.برای بار دوم تعطیلی محل کسب یا توقف فعالیت حسب مورد به مدت 3 ماه
3.برای بار سوم حبس تعزیری از 3 تا 6 ماه برای اشخاص متخلف و در مورد اشخاص حقوقی برای مدیر یا مدیران مسئول آن مجموعه یا شرکت در نظر گرفته میشود.
1.به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنید.
2.گزینه ثبتنام الکترونیکی کد اقتصادی در منوی سمت راست صفحه را انتخاب و روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید.
3.گزینه سامانه پیش ثبتنام کد اقتصادی را در صفحه انتخاب کنید.
4.ورود اطلاعات اولیه درخواستی در سایت و ذخیره آنها
پس از انجام مراحل در صورت درست بودن آدرس و کد پستی و اطلاعات لازم بعد از مدتی رمز و کد کاربری از طرف امور مالیاتی برای شما ارسال میشود.
پس از دریافت رمز و کد کاربری مراحل 1 و 2 را دوباره تکرار کنید و بعد مرحله 7 را انجام دهید.
سپس در پنجره باز شده متن سامانه ثبتنام کد اقتصادی را انتخاب کنید و مطابق اطلاعات خواسته شده و طبق اسناد و مدارک ثبتی آن را تکمیل و ذخیره کنید.
در مرحله پایانی ثبتنام کد اقتصادی اگر ایراد خاصی در ورود اطلاعات نبود کد اقتصادی جدید برای شما صادر میشود.
برای کسب اطلاع از وضعیت ثبتنامی کد اقتصادی خود، با انتخاب گزینه پیگیری سریع وضعیت ثبتنام کد اقتصادی و با واردکردن رمز و کد کاربری خود از آخرین وضعیت کد اقتصادی مطلع شوید و در صورت اخطار یا اعلام خطا نسبت به رفع آن اقدام کنید.
دوشنبه, 22 دی 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
اگر به دنبال سود و بهره برداری تجاری هستید، شرکت تجاری بهترین گزینه برای شماست. ...