چه فعالیت هایی در قالب شرکت تضامنی قابل انجام است؟ همانطور که میدانید، تمامی کسب و کارها قانونهای خاص خود را دارند، تجارت نیز مانند همه کسب و کارهای دیگر قوانین وضع شدهای دارد. شرکتها باید با توجه به زمینه فعالیت خود، قانون هایی را رعایت نمایند.
قانون تجارت مانند تمام قانونها، ماده و تبصرههایی دارد که ماده 116 قانون تجارت، به تعریف شرکتهای تضامنی پرداخته است.
شرکت تضامنی در ماده 116 قانون تجارت اینگونه شرح داده شده است: شرکت تضامنی شرکتی میباشد که یک نام تجاری خاص دارد و برای امور تجاری و تجارت میان دونفر یا چند نفر با یک مسئولیت تضامنی ایجاد میگردد.
آیا میدانید مسئولیت تضامنی چیست؟ مسئولیت تضامنی به این معناست که شرکاء شرکت تضمین کنند که اگر زمانی دارایی و اموال شرکت برای پرداخت قرضها کافی نباشد، آنها از اموال شخصی خود برای پرداخت قرضها اقدام نمایند. اگر میان شرکاء یک قرارداد بجز مورد ذکر شده بسته شود از نظر قانونی ارزشی ندارد و اگر شرکت قرضی داشته باشد، طلبکار توانایی این را دارد که طلب خود را از هر یک از شرکاء که بخواهد، طلب نماید. همچنین بر اساس قانون تجارت، اگر نام بعضی از مالکها در نام شرکت ذکر شده باشد، آن شرکت شرکت تضامنی به حساب میآید.
جالب است بدانید شرکت تضامنی جزو قدیمی ترین شرکتها محسوب میشود، میخواهید بدانید چرا؟ دلیل قدیمی بودن این شرکتها این است که تاجرهای اروپایی از زمان های بسیار دور، با یک سری از قوانین نزدیک به قوانین این نوع شرکتها به فعالیتهای تجاری و اقتصادی میپرداختند.
در دنیای امروز هم به ثبت رساندن شرکت تضامنی در کشورهای زیادی رایج میباشد.
شرکت تضامنی در قوانین کشورمان ایران هم جای دارد، در ایران این شرکت یک قالب بسیار معتبر و مستحکم و قابل ثبت است. اگر شما به دنبال یک قالب مطمئن هستید تا در آینده، نگرانی از بابت قرضهای شرکت نداشته باشید، میتوانید برای تاسیس شرکت تضامنی اقدام نمایید.
شرکت تضامنی یکی از شرکتهای هفت گانه تجاری به شمار میآید که مثل تمامی آن شرکتها، بدون در نظر گرفتن نوع فعالیت، تجاری به حساب میآید.
هنگام تاسیس شرکت تضامنی، اعتبار و شخصیت شرکا از اهمیت بالایی برخوردار است که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.
شرکتهای تضامنی برای تاسیس باید یک سری اموری انجام دهند که این امور عبارتند از:
بهتر است بدانید که در اکثر مواقع، شرکت تضامنی به اساسنامه احتیاجی ندارد ولی در صورت وجود یک قرار در بین شریک ها در صورت نیاز در اساسنامه بیان شود به دلیل این که در اساسنامه شرکت تضامنی امور اساسی بیان میشود، مواردی از جمله:
حال میخواهیم از نکات بسیار مهم و حائز اهمیت یاد کنیم:
باید بدانید که شرکت نامه اهمیت بسیار ویژه و بالایی دارد و غیر قابل تغییر می باشد مگر اینکه تمامی شریک ها خواستار این تغییر باشند.
سرمایه چه نقدی و چه غیر نقدی واجب است که تمام و کمال پرداخت شود و در رابطه با این که شریک های شرکت، سهم غیر نقدی خود را پرداخت نمایند زمان مشخص شده ی خاصی وجود ندارد چرا که در شرکت های تضامنی، در صورتی که کمبود یا کاستی ای در سرمایه کلی شرکت وجود داشته باشد، این خود شرکاء هستند که مسئول این کاستی هستند.
همینطور این نکته در این باره قابل ذکر است که در صورتی که سرمایه غیر نقدی مشخص شده از طرف یکی از شریک ها کم ارزش تر از میزان واقعی آن سرمایه اعلام شود، در این صورت سایر شریک های موجود در آن شرکت تضامنی ضرر کرده اند و هر کدام از شریک ها موظف هستند زمانی که مالی را به عنوان سرمایه غیر نقدی شرکت مشخص می کنند، ارزش واقعی آن سرمایه را اعلام نمایند.
طبق ماده 118، شرکت تضامنی زمانی تاسیس می شود که همه ی سرمایه نقدی تأدیه و سهم الشرکه غیر نقدی تقویم و تسلیم شده باشد.
نکته های زیادی در رابطه با شرکت تضامنی وجود دارد که بسیار مهم می باشند، همچنین یکی از این نکته های با اهمیت، در مورد نام شرکت تضامنی است.
نکته ای که ذکر کردیم نکته ای است که در آن الزامی است نام شرکت تضامنی به همراه حداقل نام یکی از شریک ها و همین طور نام شریک های دیگر با عنوان هایی مثل: شرکاء، برادران و از این قبیل عنوان ها ذکر شود. به عنوان مثال: شرکت تضامنی فرهنگی و برادران، یا شرکت تضامنی فرهنگی و شرکاء.
البته این را هم باید بگوییم که اشاره به تضامنی بودن در نام شرکت، علاوه بر اینکه معرف شخصیت حقوقی شرکت است و آن را از نام شریک هایی که نام برده شد جدا می شازد، برای منفعت شرکت بسیار خوب است و نشان دهنده ی اعتبار و همین طور معرف ضمانت شریک ها میباشد.
اگر شریکی که اسم او در نام شرکت ذکر شده است تصمیم بگیرد از شرکت جدا شود و یا فوت شود، اسم او از نام شرکت حذف خواهد شد و یک اسم دیگر جایگزین اسم او خواهد شد.
در ارتباط با مقدار سرمایه، سود و زیان، این موضوع را باید بیان کرد که منفعت شریک ها به مقدار سهم الشرکه آنها میباشد.
طبق ماده 124، در رابطه بین شریک ها، مسئولیت هر یک از آنها در تادیه قرضهای شرکت، به نسبت سرمایه خواهد بود.
با توجه به قسمت اول ماده 119، در شرکت تضامنی، منافع به نسبت سهم الشرکه بین شریک ها تقسیم خواهد شد.
شنبه, 16 فروردین 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
هویت هر شرکت، به موضوع فعالیت آن شرکت بستگی دارد. ...