برای پیگیری کد اقتصادی شرکت باید به سامانه کد اقتصادی مراجعه کنید و گزینه پیگیری سریع وضعیت ثبت نام کد اقتصادی را انتخاب نمایید و از آخرین وضعیت دریافت کد اقتصادی خود اطلاع پیدا کنید. کارفرمایان، پرداخت صورت وضعیت شرکتها را منوط به ارائه گواهی ارزش افزوده کرده و بدون ثبت نام یک شرکت در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، فعالیتهای تجاری آن، قانونی نیست و دفاتر شرکت نیز مشمول رسیدگی ادارات دارایی و ممیزان مالیاتی قرار نخواهد گرفت. شناسه ملی به اشخاص حقوقی تعلق میگیرد اما کد اقتصادی هم به اشخاص حقوقی و هم به اشخاص حقیقی که فعالیت آن مشمول مالیات است تعلق میگیرد. کد اقتصادی شناسهای 12رقمی است و شناسه ملی، 11رقمی است. کد اقتصادی با شناسه ملی متفاوت است. مرجع صادرکننده کد اقتصادی، سازمان امور مالیاتی است و مرجع صادر کننده شناسه ملی، اداره ثبت شرکتها است. شناسه ملی توسط قوه قضاییه صادر میشود و کد اقتصادی توسط قوه مجریه. کد اقتصادی جدید با کد اقتصادی قدیم، فرق زیادی ندارد. هر دو، 12 رقم است. توسط اداره دارایی صادر میشود. برای تشکیل پرونده در حوزه مالیاتی، برای دریافت کارت بازرگانی و ارائه اظهارنامه مالیاتی، داشتن کد اقتصادی الزامی است.
برای استعلام کد اقتصادی باید به سایت https://evat.ir/frmvalidationofregistration.aspx مراجعه کنید. برای این برنامه باید کد اقتصادی و شناسه ملی داشته باشید. خرید و فروش کد اقتصادی جرم است و محکومیت هایی برای مجرمان در پی دارد. خرید و فروش کد اقتصادی و کارت بازرگانی، طبق قوانینی که مجلس شورای اسلامی در سال اخیر تصویب و توسط رئیس دولت ابلاغ شده است، ممنوع اعلام گردیده. برای استعلام کد اقتصادی یا شناسه ملی شخص حقوقی، باید شماره ثبت، نام شخصیت، نوع شخصیت، سازمان ثبت کننده، انتخاب شود. سپس روی گزینه جستجو کلیک کنید.
اگر در زمینه پیگیری کد اقتصادی دچار مشکل شده و یا سوالاتی در این زمینه داشتید، کارشناسان و مشاوران ثبت کلهر آماده پاسخگویی به شما متقاضیان گرامی خواهند بود.
برای ردگیری کد اقتصادی ابتدا لازم ست وارد سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی شوید. پس از ثبت نام در این سایت مراحل زیر را انجام دهید:
1. نخست وارد سامانه اینترنتی tax.gov.ir شده
2. جهت پیگیری، وارد قسمت پیگیری سریع از وضعیت ثبت نام شماره اقتصادی از قسمت ثبت نام و صدور شماره اقتصادی گزینه ورود به سامانه را جستجو نمایید.
3. در صفحه باز شده روی پیوند پیگیری سریع وضعیت ثبت نام شماره اقتصادی کلیک کنید.
4.سپس کد رهگیری پیش ثبت نام خود را وارد کنید.
5. حال میتوانید تمامی تراکنشهای صورت گرفته را با تاریخ رخداد آن را به صورت دقیق بررسی نمایید.
شرکتی که تازه تأسیس شده است باید هر چه سریعتر نسبت به دریافت کد اقتصادی برای آن شرکت اقدام شود تا مشمول جریمههای سنگین مالیاتی نشود.
چه افرادی مکلف به دریافت شماره اقتصادی هستند؟
1. افراد حقوقی که به ساخت و پخش کالا، مونتاژ و همچنین به کارهای خدماتی اشتغال دارند.
2. افراد حقیقی که به ساخت و پخش کالا، مونتاژ و نیز کارهای خدماتی اشتغال دارند و دارای جواز کسب و کار از مراجع مربوطه یا دارای محلی برای فعالیت تجاری هستند.
نکته: افراد حقیقی باید حتما دارای پروانه کسب و کار از مراجع ذیربط باشند. مکانی برای فعالیت تجاری به ثبت رسانده باشند و شروط لازم را جهت دریافت کد اقتصادی داشته باشند.
1. مسجدها و هیئتهای مذهبی
2. افراد حقیقی که به فعالیتهای هنری آهنگسازی و فیلمسازی و فعالیتهای مرتبط، طراحی، خطاطی، نقاشی، ترجمه کتب، گرافیک، ویراستاری و نویسندگی مشغول هستند.
3. افراد حقیقی که به فعالیت پیمانکاری اشتغال دارند و شرایط ذکر شده در بند 2 الف طبق دستورالعمل را ندارند. مشروط بر اینکه میزان عهد یا مبلغ دریافتی همه تعهدهای آنها در یک سال شمسی از مبلغ 50میلیون ریال بیشتر نباشد.
4. افراد حقیقی که مشغول به فعالیتهای تحقیقی و یا مشاورههای فنی هستند. از جمله این گروه میتوان به اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اشاره کرد.
5. اتحادیه های امور صنفی
اشخاص حقیقی و حقوقی برای اطلاع از نحوه دریافت کد اقتصادی میتوانند به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند یا با افراد و مؤسساتی که اطلاعات کافی در این زمینه دارند مشورت کنند و از آنها کمک بگیرند.
استعلام کد اقتصادی از طریق شناسه ملی امکانپذیر نیست. شما میتوانید با داشتن شناسه ملی به سایت http://www.ilenc.ir/ مراجعه و اسم شرکت را پیدا کنید. سپس به سامانه بررسی اعتبار کد اقتصادی رفته و با وارد نمودن اسم شرکت، کد اقتصادی آن را استعلام کنید. برای پیدا کردن کد اقتصادی میتوانید به سامانهای که برای این امر طراحی شده مراجعه نموده و با وارد کردن نام شرکت یا شماره ملی، کد اقتصادی شرکت را بیابید.
یکی از راههای آسان اخذ کد اقتصادی، از طریق اینترنت به نشانی tax.gov.ir است. با مراجعه به این سایت میتواند در کوتاهترین زمان و به راحتی کد اقتصادی خود را دریافت کنید. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که در زمینه تولید، مونتاژ، خدمات، توزیع، صادرات و واردات فعالیت دارند باید نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام کنند. برای دریافت کد اقتصادی شرکتها، با وارد کردن عنوان شرکت یا شماره ملی در سامانه بررسی اعتبار کد اقتصادی به اطلاعات مورد نیاز دسترسی خواهید داشت. برای اطلاع از نحوه دریافت کد اقتصادی به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه نموده، با ورود به سامانه ثبت نام الکترونیک، در این قسمت راهنمای جامعی برای دریافت کد اقتصادی در اختیار شما قرار داده شده است. ساماندهی، حمایت و اخذ مالیات از شرکتها نیازمند این است که آنها با یک کد انحصاری شناخته شوند. کد اقتصادی کمپانیها به همین منظور صادر میشود و هیچ شرکتی بدون داشتن این کد نمیتواند به فعالیت اقتصادی بپردازد.
کد مالیاتی همان کد اقتصادی است که برای تمام اشخاص حقوقی و حقیقی که مشمول مالیاتهای مستقیم هستند صادر میشود. کد اقتصادی همانند شناسه ملی منحصر به فرد است. در ثبت نام کد اقتصادی، از منابع مختلفی استعلام گرفته میشود و صحت اطلاعات وارد شده در سایت کد اقتصادی بررسی میشود. اگر مغایرتی در اطلاعات باشد از طریق پیامک به متقاضی اطلاع داده میشود.
1. این کد یک شماره است که توسط سازمان امور مالیاتی به اشخاص فعال اقتصادی ارائه میشود و مانند شماره شناسایی این اشخاص در سازمان مالیاتی عمل میکند.
2. با داشتن کد اقتصادی، سازمان امور مالیاتی کشور این توانایی را پیدا میکند تا دفاتر قانونی پلمپ، صورت حسابها و فاکتورهای صادره را با سهولت بیشتری بررسی کند.
3. از دیگر مزایای داشتن این کد، دریافت مجوز برای فعالیتهای تجاری، پرداختن حقوق دولت با عنوان مالیات و پیشگیری از رقابتها و تلاشهای غیرسالم کاری است.
1. از مهمترین دلایل اخذ و دریافت کد اقتصادی دوری از مشکلات مالیاتی است. یکی از شروط اصلی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی، ارائه شماره اقتصادی است. در صورت نداشتن این کد از معافیتهای مالیاتی بی بهره میمانید و مالیات شما به صورت علی الراس محاسبه میشود.
2. برای واردات و صادرات دریافت کارت بازرگانی الزامی است. یکی از الزامات دریافت کارت بازرگانی داشتن شماره اقتصادی است.
3. برای باز کردن حساب بانکی داشتن شماره اقتصادی الزامی است.
4. بسیاری از شرکتها قبل از انعقاد قرارداد ابتدا از شرکت مقابل شماره اقتصادی میخواهند. پس برای بستن قراردادهای معتبر باید شماره اقتصادی داشته باشید.
5. برای حضور در مزایدهها و مناقصات داشتن رتبه بندی شرکت الزامی است. یکی از مدارک لازم برای دریافت رتبه بندی، کد اقتصادی است.
یکشنبه, 26 بهمن 99
2 ماه پیش
5 ماه پیش
1 سال پیش
اگر میخواهید رتبه شرکت خود را که از 1 تا 5 است بدانید، به سامانه ساجات مراجعه کنید. ...