وظایف مشاور مالیاتی را دقیقا میدانید؟ به فردی مشاور مالیاتی میگویند که در عرصه حسابداری مالیاتی وحوزههای مالی دارای تخصص و دانش بوده و همچنین نسبت به قوانین حقوقی مالیاتی بطور کامل تسلط و اشراف داشته باشد. بنا به این دلایل است که به مشاوران مالیاتی وکیل مالیاتی نیز میگویند. قوانین و مقررات حقوقی دائما در حال تغییر و بهروز شدن میباشند.
وظیفه مشاوران مالیاتی دادن خدمات مشاوره به شرکتها و اشخاص طرف قرارداد در رابطه با این قوانین و مقررات است و زمانی میتوانند وظایفشان را بهدرستی انجام دهند که نسبت به تغییرات قوانین و مقررات آگاهی و تخصص لازم و کافی را داشته باشند.
مشاوران مالیاتی (یکی از شاخههای مشاوره است) با ساده و قابل فهم بودن کلمات تخصصی درحیطه مالی و مالیاتی این زمینه را برای مشتریان خود فراهم میکند که بتوانند بطور درست و حساب شده تصمیم بگیرند. این افراد در رابطه با امور مالی و حسابداری اطلاعت کاملی را دارند و همواره برای به حداقل رساندن هزینهها بهمنظور رسیدن به بالاترین سود (برای شرکت) تلاش میکنند.
از نظر حقوقی یک مشاور مالی همواره سعی میکند که در مدت زمان کوتاهی
سود شرکت به بالاترین اندازه و ثروت سهامدارن در دراز مدت به بیشترین میزان خود برسد.
در واقع این افراد بهعنوان یک مشاور مالی در اداره کردن مصارف شرکت و منابع آن نقش بسیار مهمی در شرکتها دارند و این مشاوران سعی دارند که با رصد هزینهها و بررسی مصارف مالی و همچنین با آگاهی درباره هزینههای دیگری که شرکتها دارند با کاهش دادن هزینهها به کمترین میزان سود دهی آن را به بالاترین حد ممکن برسانند. مشاوران مالیاتی همواره در تلاش هستند که مالیات را در چارچوب قانون به حداقل ممکن برسانند بنابرتتاین انتخاب یک مشاورمالیاتی بهراحتی نبوده و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
برای مشاور مالی و مالیاتی داشتن اطلاعات حقوقی لازم و کافی و داشتن تجربه جهت گرفتن مطالبات شرکت ضروری است. از دیگر تواناییهای که برای یک مشاور مالی خوب و موفق بهمنظور انجام مذاکره و گفتگو با مشتریان جدید مورد نیاز میباشد داشتن روابط عمومی بالا است. هنگامیکه در یک شرکت تجاری، شخصی با عنوان مشاورمالی، مشغول به کار میشود باید با نشان دادن چگونگی انجام فعالیتهای مالی در شرکت یعنی با روشهایی بتوانند در کار تجاریشان متضرر نشوند، بنابراین از دیدگاه حقوقی (مشاور مالیاتی) جلوگیری از ضرر و زیان بسیار مهم است. مشاور مالی چگونگی انجام بازاریابی شرکت را با در نظر گرفتن نیاز شرکت و متناسب با آن، به مدیرعامل شرکت ارئه مینماید. در بعضی از مواقع مدیران شرکت به انجام اموری مانند تبلیغات و بازاریابی روی میآورند که با روند شرکت هماهنگ نیست. در چنین مواقعی وجود یک مشاور آگاه و متخصص میتواند مسیر این بازاریابی را به درستی هدایت کند (این مسئله را درحوزه حقوقی میتوان پیگیری نمود.)
مشاوران مالیاتی به منظور وارد شدن به بازار کار معمولا دو راه در پیشروی خود دارند:
راه اول گرفتن مدرک دانشگاهی در رشتههای بازرگانی حسابداری و مالی و نیز آشنایی با قوانین مانند: «قانون بیمه» و« قانون مالیاتهای مستقیم» و«قانون مالیات برارزش افزوده» و«قانون اداره کار»را میتوان نام برد.
راه دوم استفاده از مراکزی است که بهصورت تخصصی آموزشهای لازم را با دادن مدرک معتبر به کارآموزان در پایان دورههای آموزشی و کارآموزی ارائه میدهند. پس از پایان این دورهها مشاوران مالیاتی به صورت مستقل یا با ورود به شرکت (بهعنوان مشاورمالی و مالیاتی) کار خودرا شروع میکنند.
اولین وظیفه یک مشاورمالیاتی داشتن اطلاعات و آگاهی کافی در حوزه مسائل حقوقی جهت انجام تقاضاهای شرکت و افراد به نحو بسیار خوب است . برای مشاوران مالیاتی بر اساس بزرگ یا کوچک بودن سازمانی که در آن مشغول به فعالیت هستند وظایف و نقشهای متفاوتی در نظر گرفته میشود. این مشاوران بهدنبال حل امور مالی شرکت در مسیری درست هستند.
مشاوران مالیاتی خبره و آگاه میتوانند در مورد نحوه سوددهی شرکت و نیز گرفتن تصمیمات درست و بهجا به مدیران ارشد مشاوره بدهند و همچنین گزارشها و صورتهای مالی شرکت را تهیه و تنظیم نموده و آنها را به مدیران ارشد شرکت و مراکز قانونی ارئه نمایند.
از مهمترین وظایف مشاورمالیاتی نظارت برمسائل مالی و گزارشهای مالی که از طرف کارکنان شرکت بنابر وظیفه خود ارائه میدهند و اطمینان از قانونی بودن انجام آنها در شرکت است و در ادامه به چند مورد از مهمترین وظایف مشاوران مالیاتی نیز اشاره میکنیم:
در اکثرسازمانهای بزرگی که تجاری هستند، کارهای مربوط به تجزیه و تحلیل مالی با عنوانی مثل حسابدار ارشد مالیاتی به هم پیوسته هستند مانند: سازمانهای غیرانتفاعی و سازمانهای بزرگ تجارتی به دنبال افرادی هستند که علاوه بر کارهای مشاوره مالی و مالیاتی، در زمینه حسابداری هم دانش و تخصص داشته باشند تا بتوانند تامین کننده انواع تعهدات مالیاتی باشد که در یک شرکت تجاری لازم و ضروری است. این مورد با نام تحلیلگران مالی و مالیاتی برای مشاوران مالیاتی شناخته میشود.
دومین مورد از مهمترین وظایف مشاوران مالیاتی نقش آنان بهعنوان تحلیلگر مالیات بر درآمد است که با درک قوانین مالیات بر درآمد و چگونگی مطابقت داشتن با آنها همراه است. مشاور مالیاتی در این مورد وظیفه دارند که پرداختهای مالیاتی تخمین زده شده را به شکل سه ماهه محاسبه کنند و سیستم نرم افزاری سیستم مالی داخلی را همواره حفظ کنند و همچنین به حسابرسی مالیات بر درآمد دولتی کمک نمایند.
سومین مورد از نقشهای مهم مشاوران مالیاتی نقش آنان بهعنوان تحلیلگر مالی و بینالمللی است. برای شرکتها وسازمانهایی که فعالیتهای تجاری بینالمللی انجام میدهند باید بر انجام فعالیتهای ممیزی و برنامهریزیهای مربوط به امور مالی و تحقیق و پیش بینیهای مربوط به مالیات بردرآمد خارجی تمرکز کرده و این تحلیلگرمالی بینالمللی همواره به منظور انجام فعالیتهای تجاری خارجی باید برپرداخت مالیات بین المللی و پرداخت مالیاتهای فراتر از مرزها را با یکدیگر مطابقت نماید.
بنابر مطالب ذکر شده و با توجه به اینکه مهمترین بخش یک سازمان یا شرکت معمولا قسمت مالی آن است و بهوجود آمدن هرگونه مشکلی در این بخش موجب بهوجود آمدن مشکلاتی در سایر بخشها و قسمتها میشود؛ پس، از جمله امور ضروری برای هر شرکتی استخدام یک مشاور مالیاتی است. این مشاوران با داشتنآگاهی و اطلاعات وسیعی درمورد اظهارنامههای مالیاتی و عملکرد مالی شرکتها و سازمانها به رفع بسیاری از مشکلات مالی شرکتها کمک نماید و میتوانند برای سرمایهگذاری مدیران در آینده برنامهریزی کنند.
شرکتها و سازمانها و یا اشخاص همواره باید سعی کنند که مشاوران مالیاتی خود را با دقت آگاهی انتخاب نمایند. نمیتوان به هرکسی که خود را بهعنوان مشاورمالیاتی بدون داشتن هیچگونه تجربهای در اینکار و با داشتن صلاحیت انجام دادن آن معرفی میکنند، اعتماد کرد در صورتی که مشاوران مالیاتی دارای صلاحیت با گذراندن دورههای آموزشی تخصصی و مهارتهای لازم برای انجام مشاوره در این زمینه و با داشتن دانش، کسب تجربه کاری و اخلاقمداری را کسب کردهاند و مهارتهای کاری خود را با پیشرفت و ادامه دادن کارشان دائما بهروز میکنند.
انتخاب چنین مشاورمالی و مالیاتی با دارا بودن چنین توانایی و تخصصی در زمینه کاری خود و با تسلطی که به قانون و مقررات مالیاتی دارد میتوانند در حفظ و نگهداری سرمایه بسیاری برای افراد و شرکتها ثمر بخش باشند.
در غیر این صورت در بیشتر مواقع افراد و شرکتها مجبورمیشوند که همان سرمایه را درقالب مالیاتها پرداخت نمایند. و به زبان سادهتر هم برای افراد و هم برای فعالیت و کسب وکارها مفید وموثر است. از دیگر امتیازات استفاده از مشاوران مالیاتی کاسته شدن از میزان مبلغ مالیاتی که باید پرداخته شود در رویدادها وکارها وفعالیتهای مهم و اساسی زندگی مانند مدیریت کردن سرمایه گذاری، انجام برنامهریزیهایی برای کسب و کارها و فرا رسیدن مدت مقرر بازنشستگی و... را شامل میشود. حتی در خرید ملک و املاک را هم میتوان با دریافت کردن مشاورههای مالیاتی، میزان مالیات پرداختی برای خرید آنها را کمتر کرد.
ثبت کلهر مشاوره تخصصی در زمینه ثبت شرکت مشاوره مالیاتی و سایر شرکت و برندها را در کارنامه درخشان خود دارد.
شنبه, 01 آذر 99
2 ماه پیش
5 ماه پیش
1 سال پیش
با فعالیت در بورس، 10 درصد معافیت مالیاتی، برای شرکت خود را از دست ندهید. ...