در قانون تجارت ایران، شرکتها بر اساس نوع فعالیت خود به دو گروه اصلی تقسیم میشوند:
روند ثبت هرکدام از این موسسات، مدارک مورد نیاز و وظایف آنها با یکدیگر تفاوتهایی دارند. در این مقاله به نحوه ثبت شرکتهای غیرانتفاعی و مراحلی که باید طی شوند، میپردازیم.
شرکتهای غیرانتفاعی، موسساتی هستند که به منظور انجام مقاصد غیر تجاری و غیربازرگانی تشکل میشوند و هدف اعضای آن از عضویت و فعالت در آن ممکن است انتفاعی (به قصد جلب سود، منفعت و تقسیم آن میان اعضا) یا بصورت غیرانتفاعی (کمک در جهت پیشبرد اهداف سازمان مربوطه) باشد.
این تشکیلات، زیرمجموعههای از موسسات غیرتجاری هستند که نوع فعالیت و اهداف آن، جلب سود، منفعت و تقسیم آن میان اعضا نمیباشد. برخی از مصادیق شرکتهای غیرانتفاعی عبارتند از:
امور آموزشی و تحقیقاتی
تشکیلات و مزبور مجاز به استفاده از عناوینی همچون انجمن، کانون، بنگاه و امثال آن را اختیار نمایند؛ اما اتخاذ عناویتی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد، از سوی موسسات مذکور امکانپذیر نخواهد بود. تشکیل این موسسات از تاریخ ثبت شخص حقوقی، اعتبار خواهد داشت.
مرجع ثبت موسسه غیرانتفاعی، اداره ثبت میباشد. در وهله نخست، اداره ثبت اقدام به استعلامهای مختلفی از اداره نیروی انتظامی نموده و پس از آن در ارتباط با ثبت موسسه تصمیم اتخاذ مینماید. در صورت عدم تاییدیه از سوی نیروی انتظامی، موسسه غیرانتفاعی موردنظر، ثبت نخواهد شد.
برای ثبت شرکت غیرانتفاعی، پرداخت هزینهها جهت برخی از امور لازم است. این امور به شرح زیر میباشند:
نکات مهم و کاربردی
1. مرجع ثبت شرکت: متقاضیان ثبت شرکتهای غیرانتفاعی در تهران باید به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنند؛ جهت ثبت شرکت غیرتجاری در شهرستان نیز باید به اداره ثبت موجود در مرکز استان خود، مدارک را ارائه دهند.
2. مدت فعالیت: با توجه به نوع فعالیت شرکت غیرانتفاعی، این تشکیلات میتواند بصورت محدود یا نامحدود ثبت شود. چنانچه موسسه برای انجام پروژهای محدود و مشخص که در محدوده زمانی معینی انجام گرفته و به نتیجه میرسد، معمولا بصورت محدود تشکیل میشود. در غیر اینصورت و بطور مثال برای امور خدماتی، بصورت نامحدود به فعالیت مشغول میشوند.
3. سال مالی: سال مالیِ اکثر موسسات از ابتدای فروردین تا آخر اسفند میباشد؛ با این حال بسته به نوع فعالیت و اوج خدمات موسسه، سال مالی میتواند از هر ماهی تعیین گردد.
4. مدت زمان ثبت موسسه: در صورت کامل بودن مدارک، روند ثبت موسسه غیرانتفاعی معمولا 3 الی 10 روز کاری به طول خواهد انجامید. شروع این زمان از تاریخ تحویل و تکمیل اوراق به اداره ثبت، محاسبه میشود.
5. نوع شرکت غیرانتفاعی: در آییننامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجارتی مصوب سال 1337 و اصلاحات بعدی، به نوع نقل و انتقال سهم الشرکه، موارد مهم تشکیل دهنده اساسنامه، موارد انحلال، ارکان موسسه و اختیارات آنها و... اشاره نگردیده است؛ اما توجه به قوانین و مقررات مربوط به شرکت با مسئولیت محدود، در خصوص موسسات غیرانتفاعی بویژه در هنگام تنظیم صورتجلسات مربوط به موسسه، بسیار کاربردی میباشد.
6.انحلال شرکت غیرانتفاعی: انحلال موسسات و تشکیلات غیرانتفاعی به دو طریق انجام میگیرد:
7. مراحل ثبت موسسه غیرتجاری همانند ثبت شرکتهای تجاری است.
8. موسسه غیرانتفاعی، مجاز به اخذ کارت بازرگانی و انجام فعالیتهای تجاری نیست.
9. شرکت غیرتجاری مانند موسسه تجاری دارای مجمع عمومی عادی، مجموع عمومی فوق العاده و هیات مدیره میباشد.
10. اعضای هیئت مدیره تشکیلات غیرانتفاعی توسط مجمع عمومی عادی، از بین اعضای شرکت یا افرادی خارج از شرکت انتخاب میشوند.
11. در صورت انجام اعمال تجاری توسط شرکت غیرانتفاعی، اعضای موسسه در برابر طلبکاران بصورت تضامنی دارای مسئولیت میباشند.
جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص ثبت شرکت در قزوین
با شماره 09125503023 خانم باقری تماس حاصل نماید.
شنبه, 17 اسفند 98
4 ماه پیش
7 ماه پیش
1 سال پیش
برای ثبت شرکت در سال1400 فرایندی سریعتر با هزینه کمتر در نظر گرفته شده است. که در موسسه ثبت کلهر توسط کارش...