آموزش وارد کردن شماره شبای حساب بانکی مشمولان سهام عدالت در سامانه سهام عدالت:
برای پیدا کردن شماره شبای حساب بانکی، مراجعه حضوری به بانک الزامی نیست. میتوان به سامانه ساد24، سامانه استعلام چکهای سرقتی و مفقودی مراجعه کرده و از قسمت "محاسبه شبا" بانک مورد نظر را انتخاب کرد.
روابط عمومي سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است که از دی ماه امسال دوباره این امکان فراهم شده که افرادی كه تاكنون در سامانه سهام عدالت شماره شبای بانكی خود در سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir ثبت نکردهاند، نسبت به ورود و ثبت شماره شبای معتبر بانكي خود در این سامانه اقدام نمايند.
پس از راستي آزمایي شماره شباي بانكي ثبت شده در سیستم توسط بانكهاي عامل، سود عملكرد سال 1395 و در مرحله بعد سود عملكرد سال 1396 اين دسته از مشمولان به وسیله سازمان خصوصي سازي به حساب آنان واريز میشود.
مبلغ سود واریزی با توجه به استعلام سهام عدالت و میزان سهامی که به نام هر فرد است متفاوت خواهد بود. اما اگر کسی سهام یک میلیون تومانی را به طور کامل در اختیار داشته باشد سود بیشتری نسبت به فردی که سهام 532 هزار تومانی را دارد، دریافت میکند.
ابتدا باید بانکهایی که توسط سازمان خصوصی سازی معرفی شده را مطالعه و بررسی کنید که آیا بانک شما در لیست مربوطه هست یا خیر؟ سپس باید کد شبا 24 رقمی حساب خود را دریافت کنید. سازمان خصوصی سازی لیست اسامی بانکها و مؤسسات اعتباری مورد تأیید بانک مرکزی برای دریافت شماره حساب مشمولین سهام عدالت برای واریز سود سال مالی 1395 را اعلام کرد: تجارت، رفاه، سپه، صادرات، ملت، ملی، شهر، توسعه صادرات، صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن، پست بانک، توسعه، تعاون، آینده، گردشگری، سینا، ایران زمین، حکمت ایرانیان، انصار، سامان، کارآفرین، پارسیان، اقتصاد نوین، سرمایه، پاسارگاد، قرض الحسنه مهر ایران، دی، ایران و ونزوئلا، قرض الحسنه رسالت، قوامین، خاورمیانه، مؤسسه اعتباری ملل(عسگریه)، مؤسسه اعتباری کوثر، مؤسسه اعتباری توسعه
افراد مشمول سهام عدالت که دارای شماره حساب معتبر نزد یکی از بانکها یا مؤسسات مالی و اعتباری مورد تأیید بانک مرکزی هستند؛ باید با مراجعه به شعب بانک یا مؤسسه و یا از طریق سایت اینترنتی و دستگاههای خودپرداز نسبت به دریافت شناسه حساب بانکی ایران(شِبا) 24 رقمی مربوط به حساب بانکی خود اقدام کنند و این شناسه را به سازمان خصوصی سازی ارائه کنند تا از آن طریق سود سهام عدالت به حساب بانکی آنها واریز شود.
انجام تمام امور مربوط به سهام عدالت را با خیالی آسوده به کارشناسان مؤسسه ثبت کلهر بسپارید.
از سال 1384 با طرحی که در دولت وقت تصویب شد، سهام عدالت برای اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه در نظر گرفته شد. هدف از این طرح، خصوصی سازی بود یعنی واگذاری سهام شرکتها و کارخانههای دولتی به بخش خصوصی، نه مشارکت و همچنین کمک به اقشار کم بضاعت در جامعه.
ثبت شماره شبا مشمولان سهام عدالت در سامانه سهام عدالت، تا سال 1397 ادامه داشت، اما در تمام این سالها هیچ راهکاری برای واگذاری این سهام به افراد واجد صلاحیتی که از ثبت نام سهام عدالت جا ماندهاند ارائه نشد.
اکنون بیش از 49 میلیون نفر از ایرانیان سهام عدالت دارند. اما بسیاری از اقشار کم درآمد، کارگران روز مزد، کودکان و یا مشاغل آزاد در این گروه نیستند. یعنی حدود 34 میلیون نفر از دریافت سهام عدالت 99 جا ماندهاند .
به این دلیل که ثبت نام سهام عدالت در دولتهای گذشته، بر اساس محل خدمت و جایگاه شغلی افراد انجام شد و چون منبع آماری دقیقی وجود نداشت، ثبت نام سهام عدالت از مستخدمین دستگاههای دولتی آغاز شد .
بنابراین اقشار کم درآمد و بی بضاعت جامعه در این دستهها قرار نگرفتند و سهام دریافت نکردند. در این خصوص، طرحی در دست رسیدگی است به نام طرح ساماندهی سهام عدالت ۹۹ که به تازگی در مجلس یازدهم مطرح شده است.
هنوز هیچ امکانی برای ثبت نام مجدد سهام عدالت 99 فراهم نشده است. اما از آنجا که برای استعلام سهام عدالت و آزادسازی این سهامها سامانه سهام عدالت راه اندازی شده بود، ممکن است ثبت نام مجدد سهام عدالت نیز از طریق همین سامانه انجام شود.
کارشناسان و مشاوران در مؤسسه ثبت کلهر آمادهاند تا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام سهام عدالت پاسخ دهند.
بله، ثبت نام شدگان نهایی در صورت فوت نیز جزو مشولین سهام عدالت هستند و وراث قانونی آنها باید از طریق آدرس اینترنتی samanese.ir اطلاعات لازم را برای اقدامات لازم كسب کنند و با مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان دولت موجود در سایت، نسبت به تقسیم سهام شخص متوفی بین وراث قانونی ایشان اقدام کنند.
پس از آزادسازی سهام عدالت و ایجاد امکان فروش این سهام شیوههای مختلفی از طرف سازمان خصوصی سازی بیان شد، در ابتدا ده روز بانکها برای فروش سهام عدالت ثبت نام کردند، و بعد توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی، سامانه سهام عدالت دات آی آر راه اندازی شد و سپس کارگزاریهای برگزیده نیز در ثبت نام برای فروش سهام عدالت مشارکت کردند.
برای انصراف از فروش اوراق سهام هر فردی باید از همان روشی که نسبت به فروش اقدام کرده انصراف خود را اعلام کند؛ به شرطی که تا امروز این فروش انجام نشده باشد. مثلا ممکن است فروش سهام عدالت برای افرادی که در بانکها اقدام کردند تا به امروز انجام شده باشد و این یک میلیون و نیم احتمالاً امکان انصراف از فروش سهام عدالت را نخواهند داشت.
اما کسانی که از طریق سایت سهام عدالت یا سامانه sahamedalat.ir و یا کارگزاریها اقدام کردهاند میتوانند به این سایتها مراجعه کنند و چنانچه تا آن لحظه سهامشان به فروش نرفته باشد انصراف از فروش سهام عدالت رااعلام کنند.
در زمینه ثبت نام، فروش یا انصراف از سهام عدالت، متخصصان ما در مؤسسه ثبت کلهر آماده کمک رسانی به شما عزیزان هستند. سؤالات خود را با مشاوران ما در میان بگذارید.
شنبه, 13 دی 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
چگونه با آموزش از راه دور شرکت خود را ثبت کنیم؟ ...