درباره ممنوعیت ثبت شرکت برای بدهکاران مالیاتی باید ابتدا بدهکاران مالیاتی را بشناسید: در حسابداری تعریف جامعی در مورد بدهکار ارائه نشده است. زیرا عبارتی نیست بلکه ماهیتی است. اما به طور کلی بدهکار به کسی گفته میشود که باید دین یا قرضی را به شخص دیگری بپردازد. اما در خصوص بدهکار مالیاتی میتوان اینگونه گفت که صاحب یا صاحبین شرکت که بنابر نوع فعالیتی که دارند مالیاتی به آنها تعلق گرفته است و در پرداخت مالیات کوتاهیکردهاند؛ این اشخاص با نام بدهکاران مالیاتی شناخته میشوند.
مطابق ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم، لیست تمامی مدیران شرکتهایی که از پرداخت مالیات خودداری کردهاند، با مشخصات کامل آنها باید از طرف سازمان امور مالیاتی کشور شناسایی و به اداره ثبت ارائه شود. اداره ثبت نیز موظف است تا از مؤسسات و شرکتهای موجود در لیست درخواست مفاصا حساب مالیاتی به عمل آورد. این درخواست برای مشخص شدن بدهیهایی است که باید به اداره مالیات پرداخت میشد. در صورتی که بدهیها تسویه نشود به مدیران مربوطه اجازه تأسیس شرکت داده نمیشود. اداره ثبت شرکتها مکلف شده است از ثبت شرکت یا مؤسسه به نام اشخاصی که سازمان امور مالیاتی آنها را بدهکار مالیاتی اعلام کرده است و همچنین از ثبت عضویت افراد اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی به عنوان هیئت مدیره به مدت 3 سال، خودداری کند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب كردند: ثبت شركت یا مؤسسه به نام اشخاصی كه بدهكار مالیاتی هستند تا زمان تعیین تكلیف و اخذ مفاصاً حساب مالیاتی ممنوع است. نمایندگان مجلس در بند 49 لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم دو تبصره به ماده 186 این قانون الحاق كردند. در تبصره اول این بند، سازمان امور مالیاتی مكلف شد: اسامی مدیر عاملان مؤسسات و شركتهایی كه بدهی مالیاتی اعم از مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده دارند و همچنین اسامی هر یك از مدیران و اعضای هیئت مدیره مؤسسات و شركتهای كه به علت صدور اسناد مبتنی بر انجام معاملات غیر واقعی در نظام اقتصادی از جمله امور مالی و مالیاتی كشور محكومیت قطعی یافتهاند را همراه مشخصات آنان به اداره ثبت شركتها اعلام كند. این اداره نیز موظف است ثبت شركت یا مؤسسه به نام این اشخاص و همچنین ثبت عضویت آنها در هیئت مدیره آن شركت و سایر شركتها و مؤسسات را برای بدهكاران مالیاتی منوط به تعیین تكلیف و اخذ مفاصا حساب مالیاتی از سازمان امور مالیاتی كشور كند. با تصویب مجلس، در تخلف صدور اسناد مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی مندرج در این ماده نیز اداره ثبت شركتها موظف است با كسب نظر مراجع قضایی از انجام ثبت شركت یا مؤسسه به نام اشخاص یاد شده و همچنین ثبت عضویت آنها در هیئت مدیره آن شركت و سایر شركتها و مؤسسات تا سه سال خودداری كند. در تبصره دیگری سازمان امور مالیاتی مكلف شد فهرست اشخاص حقوقی را كه طی پنج سال فاقد فعالیت باشند به سازمان ثبت اسناد و املاك كشور اعلام كند. سازمان ثبت اسناد نیز باید از تاریخ اعلام سازمان امور مالیاتی كشور ثبت هر گونه تغییرات در مورد این اشخاص را منوط به اخذ مفاصا حساب مالیاتی سازمان امور مالیاتی كشور كند.
برای ایجاد هر گونه تغییری در شرکت باید آن را در اداره ثبت شرکتها به ثبت رساند. مطابق ماده186 قانون مالیاتهای مستقیم که در مورد ثبت شرکتها حاکم بود؛ در این مورد نیز باید اجرا شود. در نتیجه در صورتی که مالیاتهای مربوط به شرکت پرداخت نشده باشد اداره ثبت شرکتها هیچگونه تغییری برای شرکت فوق ثبت نخواهد کرد. بدهی مالیاتی شرکتها که یکی از عواقب آن ممنوعیت ثبت شرکت است میتواند برای شرکتها مشکل ساز باشد. با ارائه اسامی بدهکاران مالیاتی به اداره ثبت شرکتها مدیران و سایر اعضاء تغییر سمت یا برکناری از سمت را نخواهند داشت و تنها در مورد ممنوعیت ثبت تغییرات اجرا خواهد شد. یعنی پس از به پایان رسیدن دوره مدیریت در صورتی که شرکت برای تمدید و انتخاب اعضاءا اقدام کند، نمیتواند موفق به اعمال و ثبت تغییرات جدید شود. اگر مدیران بخواهند این ممنوعیت را برای شرکت از میان بردارند، لازم است به اداره امور مالیاتی مراجعه کنند، از میزان مالیات خود مطلع شوند و آن را بپردازند. پس از این که میزان مبلغ مورد نظر به اداره امور مالیاتی پرداخت شد باید یک گواهی مبنی بر تسویه و مفاصا حساب مالیاتی دریافت و آن را به اداره ثبت شرکتها ارائه کنند، در مقابل اداره ثبت شرکتها نیز موظفند تا روند ثبت تغییرات را طبق روال عادی انجام دهند.
طبق مقررات مالیاتی که برای شرکتها وجود دارد همه شرکتها که در اداره ثبت به ثبت رسیدهاند بر اساس نوع فعالیتی که انجام میدهند باید مالیات بپردازند، در صورتی که این مالیاتها پرداخت نشود عواقبی به همراه خواهد داشت؛ از جمله محاسبه مالیات شرکت بر اساس سال مالی، به این صورت که میزان سود و زیان شرکت در یک سال محاسبه میشود و طبق این محاسبه میزان مالیات پرداختی تعیین خواهد شد.
جهت دریافت مشاوره ثبت شرکت و برند، میتوانید با کارشناسان ما در ثبت کلهر ارتباط بگیرید.
مالیاتها در ایران به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند. که هر یک از آنها زیر مجموعههایی دارند.
مالیات بر دارایی: این مالیات به داراییهای شخص مربوط میشود در بین تمامی مالیاتهایی که به دارایی تعلق میگیرد مهمترین آن مالیات بر ارث است. این نوع از مالیات به اموال فردی که پس از فوت به جا مانده است تعلق میگیرد.
مالیات بر درآمد: این مالیات اما براساس منبع درآمدی است که افراد دارند. زیر مجموعههای مالیات بر درآمد:
حقوق و عوارض گمرکی: این نوع از مالیات از طرف هر کشور برای واردات و صادرات کالاها تعیین میشود که به آن عوارض گمرکی میگویند. این نوع از مالیات یکی از راههای درآمدزایی برای دولت است.
مالیات بر مصرف: مالیات بر مصرف برای نوع خاصی از کالا در نظر گرفته میشود که مصرف کننده هنگام پرداخت هزینه اصلی کالا باید مالیات آن را بپردازد.
مالیات بر ارزش افزوده: مالیات بر ارزش افزوده به تفاوت قیمت میان کالا، خدمات عرضه شده با ارزش کالا و خدمات خریداری شده گفته میشود که در یک دوره مشخص انجام میشود.
طبق ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم در بند 52 قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور میتواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آنها برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری از مراجع قانونی ذیربط از 20 درصد سرمایه ثبتشده و یا مبلغ 5 میلیارد ریال، سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی از 10 درصد سرمایه ثبتشده و یا 2 میلیارد ریال و سایر اشخاص حقیقی از 100 میلیون ریال بیشتر است از کشور جلوگیری کند. حکم این ماده در مورد اشخاص عازم سفر واجب با درخواست و تأیید مراجع ذیربط اعزام کننده مبنی بر میسور نبودن پرداخت بدهی مالیاتی مربوط، با اخذ تضمین لازم اجرا نمیشود. حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی بابت بدهی قطعی مالیات شخص حقوقی اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیاتهایی که به موجب این قانون شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن است و مربوط به دوره مدیریت آنان بوده اجرا میشود.
سه شنبه, 19 اسفند 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
اگه میخواید هزینههای شرکتتون رو کاهش و سودش رو بالا ببرید، از مشاور مالیاتی کمک بگیرید. ...