در این مقاله برآن شدیم تا مزیتهای شرکت تعاونی و انواع آن را برایتان توضیح دهیم. فعالیت شرکتهای تعاونی در حوزه تولید و توزیع است. این فعالیتها اگر در راستای قوانین و مقررات باشد و اعضاء در آن نهایت همکاری را اعمال کنند منجر به بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی خواهد شد. هدف از تأسیس شرکت تعاونی کسب سود نیست. آنچه که به شرکاء تعلق میگیرد مازاد دریافتی است که به نسبت معاملات انجام شده با شرکت توسط شرکاء به آنها پرداخت میشود. برای ثبت شرکت در قزوین با مشاوران ثبت کلهر تماس بگیرید.
شرکت تعاونی برای تشکیل شدن نیاز دارد که حداقل یکسوم سرمایه آن تأدیه و بخش غیرنقدی آن تقویم و تسلیم شود. شرکت تعاونی دارای یک ساختار شرکتی متفاوت از دیگر شرکتها است. در واقع هدف اصلی از تشکیل این شرکتها همیاری و مشارکت تمام اعضای شرکت برای رفع نیازها و ارتقاء وضعیت رفاهی هر یک از اعضا است؛ نه کسب سود بیشتر. پس این شرکت ماهیتی غیر انتفاعی دارد و فعالیت آن فقط در راستای منافع اعضاء است. در شرکتهای تعاونی هم مالکیت و هم مدیریت شرکت در دست خود اعضای تعاونی است و توسط سرمایه گذاران اداره نمیشود. همچنین اعضاء مجاز به استفاده از محصولات و خدمات خود شرکت هستند.
برای ثبت شرکت تعاونی به حداقل هفت نفر عضو نیاز دارید، که دو سوم این افراد باید مشغول به حرفهای باشند که در موضوع شرکت قید شده است. برای تأسیس شرکت تعاونی حداقل میزان سرمایه صد میلیون تومان است. اتکای تعاونیها به اعضایش است، نه به میزان سرمایه، به همین دلیل ممکن است شرکاء سرمایه برابری نداشته باشند، اما در تصمیمگیریها هر کدام از آنها یک رأی با ارزش برابر دارند.
ساختار تعاونیها اغلب تشکیل شده از مجمع عمومی، هیئت مدیره و بازرس شرکت است. که هر کدام از این بخش وظایف خاصی دارند. وظیفه هیئت مدیره در شرکتهای تعاونی کنترل امور شرکت و اجرای تصمیماتی است که مجمع عمومی گرفته است. اما مجمع عمومی اصولاً از بین خود اعضاء شرکت انتخاب میشود و از جمله وظایف آن:
وظیفه بازرس یا بازرسان نیز در تعاونیها نظارت بر نحوه عملکرد هیئت مدیره و گزارش آن به مجمع عمومی تعاونی است و همچنین نظارت بر نحوه اجرای تصمیمهای مجمع و مقررات اساسنامه
از جمله امتیازات عضویت در شرکتهای تعاونی برابری حقوق اعضاء در مدیریت امور شرکت است؛ یعنی تمام اعضاء از حقوق و مزایای یکسان برخوردارند و هیچکدام بر دیگران برتری ندارند. تأمین نیازهای اعضای شرکت به سرعت و بدون تأخیر از دیگر مزایای شرکتهای تعاونی است. ورود و خروج اعضاء در این نوع شرکت بلامانع بوده و در کار شرکت اختلالی ایجاد نمیکند. اگر تصمیم به ایجاد تغییری در این شرکت گرفته باشد، آن تغییر باید به تایید یا رد کل اعضای شرکت برسد. در واقع هر عضو در تعاونی یک حق رای دارد. مسئولیت هر عضو در شرکت به میزان سرمایهاش محدود میشود و میزان بهره مندی آنها از سود و منافع شرکت هم متناسب سرمایه آنها خواهد بود. براساس ماده 5 قانون شرکتهای تعاونی: شرکتهای تعاونی که مطابق قانون تشکیل شدهاند معاف از پرداخت مالیات بر درآمد، حق الثبت و تمبر سهام هستند.
این معافیت مالیالت در شرکتهای به این دلیل است که شرکت تعاونی اگر درست عمل کند، سودی نخواهد داشت و اگر سودی هم داشته باشد به دلیل قیمت گذاری بیشتر خدمات و محصولاتی است که ارائه داده است و اگر در آخر سال سودی کسب شود در حقیقت اضافه دریافتی از شرکاء است و باید به آنها بازگردانده شود. به همین دلیل مالیاتی به آنها تعلق نمیگیرد چون در حوزه تعریف سود قرار ندارند. پس اعضاء شرکت تعاونی هم اگر مبلغی به عنوان سود دریافت کنند، چون این مبلغ برگشت اضافه مبلغی است که خودشان پرداخته بودند، مالیات به آن تعلق نمیگیرد. اما دقت داشته باشید که بهرهای که بابت سهام پرداخت میشود از مالیات بر درآمد معاف نیست. علاوه بر اینها مؤسسات دولتی و بانکی تسهیلات زیادی برای شرکتهای تعاونی در نظر دارند که در صورت درخواست به آنها اعطا میشود. به طور مثال مکانهای مناسبی با اجاره بهای کم در اختیار این شرکتها قرار میدهند، مدیران با تجربه را به آنها معرفی میکنند و کمکهای بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به آنها تعلق میگیرد. شرکتهای تعاونی از یارانه 20درصدي حق بیمه کارفرما برخوردار هستند.
در قانون تجارت ایران دو نوع شرکت تعاونی ذکر شده است:
1. شرکت تعاونی تولید، که طبق ماده 190 به شرکتی گفته میشود که توسط تعدادی از صاحبان حرفههای مختلف تشکیل شده و شرکاء مشاغل خود را برای تولید و فروش محصولات به کار میبرند.
2. شرکت تعاونی مصرف، که براساس ماده 192 قانون تجارت شرکتی است که برای رسیدن به اهداف خاصی تشکیل میشود. از جمله این اهداف:
در قانون تجارت ایران، در قانون شرکتهای تعاونی برخلاف دیگر شرکتها اعتبار پیش بینی نشده است، شرکتی که توسط عدهای تأسیس میشود، که بتواند با توجه به شرایط، اعتباراتی به دست آورد و با شروط راحتتری وام و تهسیلات به اعضاء بدهد. برای آگاهی بیشتر از مزایای ثبت شرکت در قزوین با متخصصان ثبت کلهر تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما استفاده نمایید. کارشناسان ثبت کلهر تمام اطلاعات لازم را در زمینه ثبت انوع شرکتها، مدارک مورد نیاز و نحوه تنظیم اساسنامه و صورتجلسات را در اختیارتان قرار میدهند.
1. دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
2. صورتجلسه اولین مجمع عمومی که به امضای تمام اعضای مؤسس رسیده باشد
3. شناسنامه و کارت ملی تمام اعضای هیئت مؤسس و کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی برای آقایان
4. اساسنامه شرکت تعاونی
5. اطلاعات کامل شرکت تعاونی ازجمله نام و آدرس ، موضوع فعالیت، میزان سرمایه و درصد سهام هر یک از اعضا
6. تقاضانامه ثبت شرکت تعاونی
7. اطلاعات کامل مدیران و بازرسان و قبول کتبی سمت از طرف آنان
8. ارائه سابقه کاری و تحصیلی و رشته فعالیت و مهارتهای اعضاء
9. در حضور کارشناس رسمی دادگستری باید آوردههای غیرنقدی اعضاء قیمت گذاری شود و مبالغ تعهدشده اعضاء برای تأدیه نیز زمان بندی گردد و مدارک آن ارائه شود.
10. ارائه گواهی بانکی و فیش واریزی حداقل یکسوم از سرمایه اولیه شرکت در حسابی تحت عنوان(تعاونی در شرف تأسیس)
11. ارائه گواهی عدم سوءپیشینه اعضای مؤسس (کارکنان رسمی و پیمانی دولت با ارائه حکم کارگزینی نیازی به ارائه گواهی ندارند.)
12. اگر فعالیت شرکت نیاز به مجوز داشته باشد، مجوز فعالیت از مراجع قانونی مربوطه باید اخذ گردد.
موسسه ثـبت شرکت در قزوین با بیش از یک دهه فعالیت تخـصصی درحوزه ثبت شرکت و ارائه خدمات تخصصی ثبتی و حقوقی به شرکتها و اشخاص در حوزه ثـبـت انـواع شـرکتها و موسسات غیرتجاری تنظیم صورتجلسات شـرکت ها ، ثبت برنـد و لوگو ، اخذ کارت بازرگانی،رتبه بنـدی شرکت ها ، اخذ صلاحیـت پیـمانکاری ، اخـذ کـد اقتـصادی پلمپ دفاتر آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. همین حالا میتوانید از مشاوره رایگان ما استفاده نمایید.
سه شنبه, 15 تیر 0
4 ماه پیش
7 ماه پیش
1 سال پیش
در شرکت تعاونی، تعدد نوع و موضوع فعالیت با ارائه طرح پیشنهادی مجاز است. با موسسه ثبت کلهر به مزایای تعاون...