مزایا و معایب کارت بازرگانی چیست؟ شرایط سنی برای دریافت کارت بازرگانی به چه صورت است؟ اصلاً با کارت بازرگانی چه میتوان کرد؟
در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سؤالات را دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارت بازرگانی، نحوه صدور آن و مدارم لازم با مشاوران ما در ثبت کلهر تماس بگیرید تا به طور دقیق شما را راهنمایی کنند.
کارت بازرگانی در واقع یک نوع مجوز به حساب میآید که افراد با در اختیار داشتن آن میتوانند تجارت خارجی انجام دهند. کارت بازرگانی این قابلیت را دارد که هم برای اشخاص حقیقی صادر شود هم اشخاص حقوقی. ماده 3 قانون تجارت تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد صادرات یا واردات کالا دارند را ملزم به داشتن کارت بازرگانی کرده است. برای دریافت کارت بازرگانی دارا بودن یک سری شرایط لازم است، تا اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اقدام به صدور کارت کند. پس دانستید که این کارت مربوط به امور بازرگانی است و از آنجایی که هر اقدامی طبق قوانین کشور به یک مجوز مشخص از طرف سازمان مربوطه نیاز دارد، کارت بازرگانی هم مجوزی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی با دریافت این کارت طبق ماده 3 قانون میتواند در زمینه واردات و صادرات به فعالیت تجاری بپردازد.
کارتهای بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی قابلیت صدور دارند که در ظاهر خیلی با هم متفاوت نیستند، اما کارت بازرگانی حقوقی در زمینه تجارت جهانی، صادرات و واردات برخی کالاهای خاص، مزایا و امتیازات بیشتری دارد، به همین دلیل از اعتبار بیشتری برخوردار است.
کارت بازرگانی حقیقی: اگر یک شخص به تنهایی و به صورت جدا از شرکت یا مؤسسهای که در آن فعالیت میکند، درخواست صدور کارت دهد، کارت بازرگانی حقیقی دریافت خواهد کرد.
کارت بازرگانی حقوقی: اگر کارت بازرگانی برای یک شرکت یا مؤسسه تجاری صادر شود، به این کارت، کارت حقوقی گفته میشود.
شما براساس شرایط خود میتوانید کارت بازرگانی را از یک تا پنج سال تمدید کنید، که دریافت هر کدام شرایط خاص خود را میطلبد، پس مدت اعتبار کارت بازرگانی متفاوت است.
شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی توسط اشخاص حقوقی
1. داشتن جایگاه مناسب برای فعالیت شخص حقوقی که لازم است ورشکست نباشد.
2. عدم سابقه کیفری
3. لزوم داشتن پروانه کار هئیت مدیره و مدیران
4. ارائه کپی و اصل کارت ملی، پایان خدمت و مدرک تحصیلی هیئت مدیره و مدیران
5. ارائه اظهار نامه شرکت سهامی عام یا خاص
6. سند مالکیت با اجاره نامه شرکت
7. ارائه اصل و کپی اساسنامه شرکت
کارت بازرگانی در کنار مزایای زیادی که دارد اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرد و دارنده آن از قوانین مختص به این کارت مطلع نباشد مشکلاتی را ایجاد میکند؛ اشخاص دارای کارت بازرگانی در تمام دنیا به عنوان تاجر و بازرگان شناخته میشوند که باید تمام قوانین صادرات و واردات را بدانند و آگاهانه در این زمینه فعالیت کنند. پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا باید توسط شخص دارنده کارت پرداخت شود، در نتیجه باید دقت کنید که کارت را به شخصی واگذار نکنید که از آن سوءاستفاده کند و اقدام به واردات کالاهای سنگین نماید و شما مجبور به پرداخت مالیات آن شوید. دارنده کارت باید اطلاعات تجارات خود را در سامانههای مربوطه ثبت کند.
داشتن کارت بازرگانی برای اشخاصی که قصد اجاره یا فروش آن را دارند سودی ندارد، بلکه مناسب برای فعالیت گسترده در زمینه صادرات و واردات است. صدور این کارت برای دارنده به صورت مدتدار و محدود است و اگر قوانین خاص آن رعایت نشود قابل ابطال است. مثلاً اگر شما به عنوان دارنده کارت بازرگانی قاچاق کالا انجام دهید، براساس ماده 30 قانون گمرک ایران، این اقدام جرم و مرتکب آن مجرم شناخته میشود، فرد مجرم از عضویت در اتاق بازرگانی به صورت دائم یا موقت محروم شده و کارت او باطل میشود.
به دلیل وجود همین تقلبها و کلاهبرداریها از طریق کارت بازرگانی اجارهای که برای فرار از مالیات سنگین انجام میدهند، افراد زیادی که کارت بازرگانی دارند تعهدات و بدهی بالایی برایشان ایجاد شده و دچار مشکل شدهاند. پس اگر در صورت نیاز به دریافت کارت بازرگانی حتما به طور کامل اطلاعات لازم در این زمینه را از متخصصان و صاحب نظران کسب کنید تا دچار مشکلات احتمالی و ضرر مالی نشوید. کارشناسان ما در ثبت کلهر تمام آنچه که لازم است در خصوص کارت بازرگانی بدانید در اختیارتان قرار میدهند و شما را به بهترین شکل راهنمایی میکنند. با ما در تماس باشید.
شما میتوانید از طریق سامانه یکپارچه کارت بازرگانی اقدام به ثبت و پرداخت هزینه کنید. کارت بازرگانی معمولاً برای یک محصول خاص ثبت و صادر میشود. اگر کارت بازرگانی خود را از سامانه یکپارچه کارت بازرگانی دریافت کنید میتوانید از مزایای ارز دولتی و وام برای واردات کالا بهرهمند شوید. هزینه دریافت کارت از سامانه برای ثبت دفاتر یا شرکتها با توجه به نوع و تعداد محصولات وارد و صادر شده متفاوت است. برای دریافت اطلاعات دقیق در مورد هزینهها میتوانید از مشاوره رایگان ثبت کلهر استفاده کنید.
قانون در مقابل بهرهمندی افراد از مزایای کارت بازرگانی آنها را موظف به پرداخت مالیات کرده است. فقط داشتن کارت بازرگانی شما را ملزم به پرداخت مالیات نمیکند. مالیات در صورتی است که شخص درآمدی داشته باشد. بنابراین مقدار درآمد است که مالیات را تعیین میکند. صدور کارت بازرگانی دائمی نیست و تاریخ اعتبار دارد. استعلام وضعیت پرداخت مالیات دارنده آن یکی از شرایط تمدید اعتبار کارتهای بازرگانی است. اگر دارنده کارت بازرگانی بدهی مالیاتی داشته باشد، کارت تمدید نمیشود و از اعتبار ساقط میگردد. اولین اقدام برای انجام معاملات بینالمللی استعلام کارت بازرگانی از سوی طرفین است. پس پرداخت مالیات در تمدید اعتبار کارتهای بازرگانی خیلی مهم و نقش آفرین است. برای اقدامات لازم در زمینه ثبت شرکت در قزوین، ثبت برند، دریافت کارت بازرگانی، پلمپ دفاتر تجاری و دیگر اقدامات ثبتی و حقوقی از متخصصان ثبت کلهر مشاوره رایگان دریافت کنید و انجام امور شرکت خود را با خیالی آسوده به آنها بسپارید.
یکشنبه, 28 شهریور 0
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
متن کامل این ابلاغیه از سوی قائم مقام وزارت صمت بدین شرح است، که در این مقاله در اختیار شما قرار داده شده ...