مدارک لازم جهت ثبت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص و نکات قانونی - آیا شما از افزایش سرمایه شرکت، اطلاعات مفید و کاملی در اختیار دارید؟ آیا با روشهای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص آشنا هستید؟ اگر از طریق این مقاله نتوانستید به اطلاعاتی که میخواهید دست پیدا کنید، با مشاورین ثبت کلهر ارتباط برقرار کرده و پاسخ سوالات خود را دریابید.
ابتدا میخواهیم به شما بگوییم که سرمایه شرکت چیست؟
سرمایه شرکت داراییهای یک شرکت میباشد که با کاهش تمامی بدهیهای آن، میشود از کلیه سرمایه شرکت خویش اطلاع پیدا کرد.
سرمایه شرکت تعریف دیگری نیز دارد که این گونه بیان میشود: سرمایه شرکت قسمتی از حقوق افراد در سهام شرکت نیز به حساب میآید.
اولین چیزی که در به ثبت رساندن یک شرکت حائز اهمیت میباشد این است که تمامی شرکتهای سهامی عام و همچنین تمامی شرکتهای سهامی خاص باید در اول کار، تمام سرمایه اولیه خود را اعلام نمایند.
بسیاری از شرکتها در طی فعالیتهای خود سرمایه خود را روز به روز بیشتر و بیشتر میکنند تا امکان این برایشان فراهم شود که فعالیتهای خود را گسترش بدهند و به سودهای خیلی بیشتری برسند.
این موضوع هم قابل ذکر است که سرمایه هر شرکتی نقطه قوت آن شرکت محسوب میشود و از اهمیت زیادی برخوردار است و همین موضوع هم باعث شده تا شرکتهای بازرگانی زیادی در این زمینه خدمات بسیار فوق العاده ای از خود ارائه کنند.
یکی از موضوعاتی که باید حتما به آن اشاره کرد این است که سرمایه یک شرکت نشان دهنده ارزش آن نیست.
حال میخواهیم بگوییم ارزش شرکت را چه چیزهایی تعیین میکند:
سود، تجهیزات، نیروی انسانی، خطوط تولید، ارزش برند و خیلی موضوعات دیگر نشان دهنده ارزش یک شرکت میباشد. حال باید بگوییم که سرمایه آن مقدار پولی میباشد که برای راه اندازی یک شرکت مورد نیاز است و در اکثر مواقع سهامداران در آماده سازی این سرمایه نقشی مهم و اساسی دارند.
ما در این مقاله برآنیم که روشهای تاثیر گذار در افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص و همچنین نحوه افزایش سرمایه و شرایط ضروری آن را برای شما عزیزان شرح دهیم، با ما همراه باشید و اطلاعات خود را بالاتر ببرید.
برای افزایش سرمایه شرکت، راهها و روشهای فراوانی پیش روی شما خواهد بود که دو تا از اصلی ترین این روشها از نظر قانون تجارت که قابل ذکر است عبارتند از:
بر اساس ماده 158 قانون تجارت، چهار روش بسیار موثر برای افزایش سرمایه شرکت وجود دارد که این چهار روش را میشود این گونه شرح داد:
روند افزایش سرمایه شرکت شرایطی دارد که در این قسمت، راجع به این شرایط با شما صحبت خواهیم کرد.
در همه ی اساسنامههای شرکتهای گوناگون، میزان و مقدار سرمایه بسیار اهمیت دارد و به آن توجه میشود که بر اساس قانون ۸۳ لایحه ی قانونی اصلاح، اگر گونه تغییر در مواد اساسنامه یا در سرمایه شرکت یا انحلال شرکت قبل از موعد منحصراً در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده میباشد.
یکی از ملزومات دیگر در افزایش سرمایه شرکت که بسیار حائز اهمیت میباشد این است که حق تقدم با سهامداران قدیمی است.
این موضوع بدین معنا میباشد که اگر زمانی، یک شرکت بخواهد سرمایه اش را افزایش دهد، اولویت اصلی جهت خرید سهام، با سهامداران قدیمی میباشد و آنها باید تصمیم گیری نمایند.
البته ناگفته نماند که این حق تقدم را میتوان انتقال داد و سهامداران جدید توانایی این را دارند که این حق را از سهامداران قدیمی خریداری نمایند و مالک آن شوند. باز هم میخواهیم به دیگر ملزومات مهم در افزایش سرمایه شرکت بپردازیم.
از دیگر ملزومات حائز اهمیت در افزایش سرمایه شرکت این است که سرمایه سابق شرکتها میبایست تمام و کمال تادیه گردد، حتما میخواهید دلیل این امر را بدانید؟
دلیلش را اینگونه میتوان بیان کرد: اگر غیر از این باشد افزایش سرمایه به هیچ عنوان و از هیچ راهی امکان پذیر نیست.
روند افزایش سرمایه شرکت این گونه میباشد که همه اعضای هیئت مدیره برای اعلام کردن پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت اقدام کنند و همچنین مجمع هم با به انجام رساندن بررسیهای گوناگون، نظر خود را درمورد موضوع افزایش سرمایه ی آن شرکت اعلام نمایند.
ما این راه را پیش روی شما گذاشتیم که برای رسیدن به پاسخ سوالهایتان و همچنین برای رسیدن به دانش هر چه بیشتر، با مشاورین ثبت کلهر در ارتباط باشید، مشاورین ما با صبر و شکیبایی هرچه تمام تر به راهنمایی کردن شما خواهند پرداخت.
حتما میدانید که امروزه برای انجام اکثر کارهای اداری ارائه مدارکی ضروریست، برای افزایش سرمایه شرکتهای سهامی نیز مدارکی مورد نیاز است که در این قسمت به آنها اشاره میکنیم:
افزایش سرمایه شرکتهای سهامی یک پیشنهاد فوق العاده عالی به سهامداران میباشد و تمامی سهامداران با این مسئله رو به رو هستند زیرا این امر برای شرکتها فواید و مزایای بسیار زیاد و خوبی به همراه دارد، اما در برخی موارد نیز این افزایش سرمایه لازم و ضروری است.
برای گفتههایمان یک مثال ذکر میکنیم تا بهتر متوجه منظورمان شوید:
به عنوان مثال، اگر شرکت شما طی گذشت زمان تبدیل به شرکت مادر شود واجب است که به افزایش سرمایه بپردازید.
میدانید مقدار سرمایه لازم برای این شرکتها چقدر است؟ حدودا یک صد میلیارد ریال (معادل ده میلیارد تومان.)
اگر سرمایه این نوع شرکت (شرکتهای مادر) کمتر از مقدار گفته شده باشد، باید بدون تردید در یک زمان بسیار کم باید برای افزایش سرمایه آن شرکت اقدام کرد.
مواردی هستند که در میزان سرمایه اولیه و همچنین افزایش سرمایه شرکت نقش موثر دارند، نوع، اندازه و فعالیت تمامی شرکتها از این قبیل موارد میباشند.
شنبه, 16 فروردین 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
ما در اینجا راههای افزایش سرمایه شرکت را از طریق قانونی برای شما بازگو کردیم، با ما همراه باشید. ...