شرکت تعاونی سهامی عام شرکتی است متشکل ازاشخاص حقیقی یا حقوقی که برای رفع نیازمندیهای مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق کمک متقابل و همکاری خود اعضاء، براساس اصولی که در قانون شرکتهای تعاونی مصوب 9 / 4/ 1352 وجود دارد، به رفع نیازهایشان اقدام میکنند.
سهم اعضاء در تامین سرمایه شرکتها، برابر است مگر مجمع عمومی تصویب نماید که اعضاء سهم بیشتری تادیه نمایند. که در این تصویب تناسب نوع و تعداد اعضاء باید مطابق حدود و مقررات وزارت تعاون باشد.
شرکتهای تعاونی از نظر تعداد اعضا به دو نوع "تعاونی عام" و"تعاونی خاص" تقسیم میشوند:
شرکت تعاونی عام: شرکتی است که عضویت در آن برای عموم مردم آزاد است و مؤسسان شرکت برای تامین سرمایه اولیه باید سهام شرکت را به عموم عرضه کنند.
شرکت تعاونی خاص: شرکتی است که عضویت در آن فقط برای گروهی خاص از قبیل کارگران، کارمندان، کشاورزان، دانشجویان، ایثارگران، زنان، مشاغل خاص و مانند اینها آزاد است.
هر تعاونی وقتی تشکیل و ثبت میشود که حداقل یک سوم سرمایه آن تادیه شده باشد و اگر نقدی و جنسی باشد تقویم و تسلیم شده باشد.
شرکتهای تعاونی با تعداد اعضای بیشتر از 500 عضو " تعاونی بزرگ " نامیده میشود.
حداقل تعداد اعضا در زمان ثبت و دوران فعالیت :
_ در شرکتهای تعاونی مصرف 250 عضو
_ در انواع شرکتهای تعاونی عام، از 500 نفر
_ در انواع اتحادیههای تعاونی و سایر شرکتهای تعاونی از 7 عضو نباید کمتر باشد.
سرمایه سهامی عام
در شرکتهای تعاونی سهامی عام حداقل سرمایه لازم پنج میلیارد ریال است.
تعداد مدیران
طبق قانون، هیئت مدیره باید حداقل 3 نفر و حداکثر 7 نفر عضو اصلی داشته بادشد و همچنین تا یک سوم اعضای اصلی، عضو علیالبدل داشته باشد.
ساختار مدیریتی شرکت
مجمع عمومی به همراه هیئت مدیره و بازرسین که شامل یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل است
دوره انتخاب مدیران
برای مدیران که اعضای هیئت مدیره هستند و مدیر عامل شرکت حداکثر سه سال و برای بازرسین یک سال تعیین شده است.
این مدارک و اوراق باید توسط هیئت مدیره بههمراه درخواست مربوطه به اداره تعاون تقدیم شود :
· اساسنامه مصوب شرکت
· دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
· صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی، که نشان دهنده تصویب اساسنامه و انتخاب اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان است.
· صورتجلسه اولین جلسه هیئت مدیره که شامل انتخاب رئیس و نایب رئیس و منشی هیئت مدیره، انتخاب صاحبان امضاهای مجاز و اسامی و مشخصات آنها و انتخاب مدیر عامل است.
·لیست اسامی و مشخصات داوطلبان تشکیل تعاونی.
· لیست اسامی حاضران در اولین مجمع عمومی عادی که حاوی امضای آنها باشد.
· لیست اسامی و مشخصات و نشانی اعضای اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان اعم از اصلی و علی البدل و مدیر عامل که به امضای آنها رسیده باشد.
· مدارک مربوط به تقویم و تسلیم سرمایه شرکت به مقداری که به صورت جنبی بوده.
· رسید پرداخت مقدار وجوه لازم التادیه سرمایه تعاونی، مطابق اساسنامه
میتوانید تمامی امور ثبتی خود را با اطمینان خاطر به متخصصان کارآزموده و کاردان ما در مؤسسه ثبت کلهر بسپارید.
همکاران با تجربه ما، آماده ارائه خدمات به متقاضیان عزیز میباشند.
شرکتی است که مؤسسین آن قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین میکنند. به صورتی که مؤسسین قبلاَ بیست درصد سرمایه را تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تأسیس در یکی از بانکها سپرده باشند. پس از ثبت شرکت سهامی عام، سهام آن در بورس قابل داد و ستد است. شرکت سهامی عام کاملترین نوع شرکت سهامی است و برای انجام پروژههایی که سرمایه فردی کفاف آن را نمیدهد تشکیل میشود. مانند: استخراج معادن و تجارت با کشورهای خارج و تأسیس کارخانهها و ایجاد سدها و بانکها.
بعد از اینکه بانک مورد تعهد قرار گرفتن کلیه سهام و واریز حداقل 35 درصد از کل سرمایه را تایید کرد، تمام مدارک اعم از گواهی بانک،کپی شناسنامه و کارت ملی مؤسسین و خریداران سهام، صورت جلسه عمومی مؤسسین و اساسنامه مصوب، را به اداره ثبت شرکتها تقدیم کرده و شرکت به ثبت میرسد.
اگر بعد از گذشت 6 ماه از تحویل اظهارنامه به اداره ثبت شرکتها، شرکت به ثبت نرسید، هر یک از مؤسسین، طبق ماده 19 لایحه اصلاحی قانون، میتواند مبلغ خود را از بانک پس بگیرد.
در زمان تاسیس، سرمایه شرکتهای سهامی عام از پنج میلیون ریال و سرمایه شرکتهای سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد، در صورتی که سرمایه شرکت بعد از تاسیس به هر علت از حداقل گفته شده کمتر شود، باید ظرف یکسال نسبت به افزایش سرمایه اقدام شود یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکتها تغییر شکل دهد. در غیر این صورت هر ذینفع میتواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیتدار درخواست نماید.
این شرکت بیشترین مزایا را در مقایسه با شرکتهای دیگر چه تعاونی و چه غیرتعاونی دارد. که از مزایای قانون تجارت و مزایای مربوط به شرکتهای تعاونی بهرهمند میشود:
1) تخفیف 25 درصدی مالیات بر درآمد ابرازی تعاونیها.
2) در تمام مواردی که دولت حمایتی از بخش غیردولتی بهجز مالیات در نظر گرفته باشد، این حمایت برای تعاونیها بیستدرصد (20%) بیشتر از بخش غیرتعاونی اعمال میشود.
3) تخفیف تا سقف بیستدرصد حقبیمه سهم کارفرما برای اعضا شاغل در هر تعاونی
4) حمایت بانک توسعه تعاون از شرکتهای تعاونی
5) ارائه رایگان خدمات آموزشی از جمله مشاوره،کمک به ارتقاء بهرهوری، آموزش کارآفرینی، مهارت، کارآموزی
6) پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و هزینههای سرمایهگذاری اولیه برای تأسیس شرکت تعاونی
تمام اشخاص اعم از حقیقی وحقوقی مجازند که سهامدار شرکت تعاونی سهامی عام باشند. حتی محجورین و افراد زیر 18 سال نیز از طریق "ولی قانونی" خود میتوانند سهامدار این تعاونیها باشند.
سه شنبه, 22 مهر 99
4 ماه پیش
7 ماه پیش
1 سال پیش
با مشارکت، دوست، خویشاوند یا همشهری؛ برای رسیدن به منافع مشترک اقدام به ثبت شرکت تعاونی کنید. ...