میخواهیم شرایط لازم برای ثبت شرکت های تجاری را با هم بررسی کنیم. بدانیم فعالیت شرکتهای تجاری چیست و در چه حوزههایی میتوانند فعالیت داشته باشند و اینکه راه اندازی و ثبت شرکت بازرگانی چه مراحلی دارد؟
شرکتی که در موضوع فعالیت آن خرید و فروش، واردات، صادارت و سایر فعالیتهای بازرگانی داخلی یا خارجی آمده باشد، شرکت گفته میشود. در این نوع شرکتها، موضوع و نوع فعالیت اصلی تجارت است. شرکتهای بازرگانی همان کسبوکارهای تجاری هستند که فعالیتهای خرید و فروش، توزیع و پخش، واردات و صادرات کالاهای مجاز، گرفتن مجوز فعالیت و نمایندگی، شرکت در همایشهای داخلی و خارجی را انجام میدهند. مسئولیت محدود یا شرکت سهامی خاص هم که موضوع آنها فعالیتهای بازرگانی باشد، شرکت بازرگانی محسوب میشوند. در شرکتهای تجاری، سود، زیان و مبادلات بازرگانی و تجاری کاملاً مشخص و قابل محاسبه است. شرکت تجاری یک سازمان مستقل است که با همکاری دو یا چند نفر با هم تشکیل میشود.
ورشکسته نبودن شرکت، داشتن محل کسب و کار مناسب (به صورت اجارهای یا ملک شخصی)، داشتن دفاتر قانونی و رسمی، داشتن اظهارنامه و اساسنامه شرکت بازرگانی
برای تشکیل شرکت یک سری شرایط عمومی و اختصاصی باید رعایت شود:
نکته: حداقل سن برای ثبت شرکت 18 سال است. حداقل تعداد سهامداران برای ثبت 2 نفر و در شرکتهای سهامی خاص 3 نفر است.
در ثبت شرکت بازرگانی، باید تعیین کنید ثبت مربوط به کدام نوع از شکلهای بازرگانی است؛ چون شرکت بازرگانی به دو نوع شرکت بازرگانی تقسیم میشود: سهامی خاص و شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود
شرکت سهامی خاص، سهامی عام، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی
برای انتخاب اسم شرکت تجاری باید به این نکات دقت کنید: اسمی که انتخاب میکنید باید ریشه فارسی داشته باشد، اسامی انتخابی نباید خلاف شئونات اسلامی و انقلاب باشد، در شهری که میخواهید شرکت خود را ثبت کنید نباید قبلاً به ثبت رسیده باشد. توجه داشته باشید که هیچ کدام از اسامی انتخابی شما نباید از واژههای مهندس، مهندسی، حقوقی، تولیدی، مشاور ساختمانی که معرف موضوع فعالیت است استفاده شده باشد.
شرکتهای تجاری باید موضوع فعالیتشان تجاری باشد(جز شرکتهای سهامی) و مؤسسات غیر تجاری هم موضوع فعالیتشات باید غیر تجاری باشد. موضوع فعالیت، برای انجام معاملات تجاری اشخاص حقوقی، خیلی پر اهمیت است. معاملات تجاری طبق ماده 2 قانون تجارت مشخص شده است و ملاک اینکه شخصی را تاجر بدانیم یا نه، نوع فعالیت و معاملات تجاری است که انجام میدهد.
1. امور مربوط به حمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا به هر نحوی که باشد.
2. خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از اینکه تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد.
3. هر نوع فعالیت دلالی یا حق العمل کاری(کمیسیون) و انجام هر نوع فعالیت تأسیساتی که برای انجام اموری مثل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رساندن ملزومات باشد.
4. داشتن هر قسم از نمایشگاههای عمومی
5. تأسیس کارخانه مشروط بر این که برای رفع نیاز شخصی نباشد.
6. انجام عملیات جراحی
7. کشتی سازی وخرید و فروش آن و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجع به آنها
8. عملیات بیمه بحری و غیر بحری
9. عملیات صرافی و بانکی
10. معاملات برواتی اعم از اینکه بین تاجر یا غیر تاجر باشد.
11. هرگونه فعالیت توزیعی یا خدماتی مانند خرید یا تحصیل هر نوع مال جاندار یا بی جان، مادی یا غیر مادی به قصد فروش یا اجاره، حتی اگر از طریق شبکههای الکترونیک و مجازی انجام شده باشد.
شرکت های تجاری از نظر موضوع فعالیت شرکت به دو دسته تقسیم میشوند:
شرکتهایی وجود دارند که بدون در نظر گرفتن نوع فعالیتی که دارند و فقط به این دلیل که طبق قانون در قالب مشخصی تاسیس شوند جزء شرکتهای تجاری به شمار میروند. در این شرکتها به این توجه نمیشود که موضوع فعالیت آنها تجاری است یا خیر. مثل شرکت سهامی که شکلاً تجاری هستند حتی اگر فعالیت تجاری نداشته باشند.
برخی شرکتها برای اینکه تجاری محسوب شوند، باید فعالیتهای تجاری انجام دهند. یعنی موضوع فعالیت شرکت باید تجاری باشد تا آن شرکت تجاری محسوب شود در غیر این صورت تجاری نیست. مثلاً شرکت تعاونی مسکن که با فرض غیرتجاری تأسیس میشوند تا نیاز اعضایی که به مسکن احتیاج دارند را رفع کنند؛ اما ممکن است با افزایش ساخت و ساز تعداد از نیاز اعضاء بیشتر شود و تعدادی از واحدهای مسکونی را به افرادی که از اعضا نیستند بفروشند؛ اما این اقدام معامله تجاری محسوب میشود.
شرایط راه اندازی شرکت بازرگانی برای دو نوع سهامی خاص و مسئولیت محدود باهم فرق دارد:
شرکت بازرگانی از نوع سهامی خاص بیشتر مناسب افرادی است میخواهند در مناقصات شرکت کنند یا به وام نیاز دارند.
برای ثبت یک شرکت بازرگانی سهامی خاص حداقل سه نفر عضو لازم است و دو نفر باید به عنوان بازرسین انتخاب شوند؛ البته بازرسان نباید از اعضای اصلی شرکت باشند یا با آنها نسبت فامیلی داشته باشند. کمترین میزان سرمایه مورد نظر برای این کار 100 هزار تومان است که 35 درصد از آن باید هنگام تأسیس به حساب شرکت واریز و رسید آن در سایت اداره ثبت بارگزاری شود.
مؤسسه ثـبت شرکت و برند کلهر با بیش از یک دهه فعالیت تخـصصی درحوزه ثبت شرکت و ارائه خدمات تخصصی ثبتی و حقوقی به شرکتها و اشخاص، در حوزه ثــبــت انــواع شــرکتها و موسسات غیرتجاری تنظیم صورتجلسات شـرکتها، ثبت برنـد و لوگو، اخذ کارت بازرگانی، رتبه بنـدی شرکت ها، اخذ صلاحیـت پیـمانکاری، اخـذ کـد اقتـصادی، پلمپ دفاتر در خدمت شماست. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره تماسهای موجود در سایت تماس بگیرید و از مشاوران راهنمایی بگیرید.
سه شنبه, 12 مرداد 0
2 ماه پیش
5 ماه پیش
1 سال پیش
از مهمترین خدمات یک مؤسسه حقوقی، ثبت فوری شرکت با مشاوره رایگان است، که در موسسه ثبت کلهر انجام میشود. ...