برای توضیح روشهای انتقال سهام متوفی به وارث باید ابتدا با سهام آشنا شوید. سهام قسمتی از اموال و دارایی به جا مانده از افراد است. تمام اموال فرد بعد از فوت از جمله اوراق بهادار و سهام او مثل دیگر اموالش به وارثان میرسد. انجام انحصار وراثت و پرداخت مالیات بر ارث برای تقسیم و فروش سهام فرد متوفی الزامی است. مرحله بعد مراجعه به دفاتر پیشخوان منتخب دولت و ارائه مدارک لازم است. بعد از حدود یک هفته تا یک ماهه، پیام لینک دانلود برگه سهام برای ورثه ارسال میشود. ورثه قانونی برای انتقال سهام باید به سایت سمات مراجعه کنند، خدمات انتقال سهام اشخاص متوفی را انتخاب کنند، دفتر پیشخوان مورد نظر را از لیست موجود در سایت برگزیده و به نزدیکترین دفتر برای تشکیل پرونده قهری مراجعه میکنند و مدارک لازم را ارائه میدهند. هنگامی که یک فرد میمیرد، نماینده یا وکیل قانونی او وظایف زیادی دارد، از جمله اینکه اطمینان حاصل کند که توزیع دارایی متوفی بین تمام وراث طبق قانون انجام شده باشد. بخشی از این توزیع اغلب شامل انتقال سهام است. وکیل یا نماینده به عنوان یک مدیر اجرایی، مجوز را برای این انتقال خواهد داشت. برای انجام مراحل این انتقال شما به بانک و کارگزاری نیاز دارید.
در گذشته زمانی که یک فرد سهام شرکتی را خریداری میکرد، یک گواهینامه کاغذی را دریافت میکرد که نشان دهنده تعداد سهام متعلق به او بود. هنگامی که فرد میخواست سهام خود را انتقال دهد یا بفروشد، به راحتی با امضای گواهینامه آن را به فرد دیگری منتقل میکرد. اما امروزه دیگر از گواهینامههای کاغذی استفاده نمیشود. برای انجام انتقال سهام باید مراحلی طی شود:
1. مراجعه به بانک یا کارگزاری: اولین گام در انتقال سهام به وارث این است که بانک افتتاح حساب انجام دهید. این کار یا به صورت آنلاین انجام میشود یا با مراجعه حضوری به یک شرکت کارگزاری.
2. ارائه مدارک به کارگذاری: اسناد مربوط به متوفی و وارثان را به کارگزاری تحویل میدهید. بعد کارگزاری اقدام به تکمیل فرمها بر اساس مدارک و اطلاعات شما میکند.
3. انتقال سهام: با ارائه مدارک و فرمهای مالکیت به کارگزاری باید نام و نشان و مدارک تمام افرادی که قرار است سهام به آنها منتقل شود را نیز تحویل دهید. تا کارگزاری انتقال را انجام دهد. هنگامی که بانک یا کارگزاری این پرونده را دریافت میکند، آنها را با دقت بررسی خواهند کرد. اگر مدارک را تأیید کنند، مالکیت سهام را به وارث منتقل میکنند. بعد از انتقال آن را به اطلاع وارث میرسانند.
برخورد با پیچیدگیهای فرآیند پرونده و مدیریت انتقال سهام به وارث میتواند کاملاً دلهره آور باشد. این فرآیند میتواند استرس زا باشد، و شما مجبور نیستید خودتان آن را انجام دهید. انجام تمام این مراحل را میتوانید با خیالی آسوده به مؤسسه ثبت کلهر بسپارید. سؤالات تخصصی خود را در زمینه انتقال سهام از مشاورین ما بپرسید.
صدور گواهی انحصار وراثت: به شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی مراجعه کرده و گواهی حصر وراثت را دریافت میکنید. این گواهی تعیین کننده مقدار سهم الارث هر کدام از وراث است. بعد از این کار میتوان به تقسیم سهام متوفی بین وراث اقدام کرد. مدارک لازم برای دریافت گواهی انحصار وراثت:
پرداخت مالیات بر ارث سهام متوفی: برای پرداخت مالیات بر ارث متوفی تعیین وضعیت تمام دارایی فرد فوت شده به صورت یکجا الزامی نیست. این امکان وجود دارد که وراث فقط مالیات دارایی بورسی فرد فوت شده را پرداخت کنند. در قانون، تعیین میزان مالیات با نسبتی که ورثه با متوفی دارند، رابطه مستقیم دارد. یعنی اگر نسبت ورثه با متوفی نزدیکتر باشد، مالیات کمتری میپردازد و اگر ورثه نسبتشان دورتر باشد مالیات بیشتری پرداخت میکنند. برای پرداخت مالیات بر ارث سهام متوفی تمام وراث باید به صورت فردی یا جمعی، به اداره امور مالیاتی آخرین اقامتگاه قانونی متوفی مراجعه کنند. این امور را میتوان به وکیل قانونی، نماینده یا قیّم وراث سپرد. در شهرستانها به دلیل موقعیت جغرافیایی باید به اداره امور مالیاتی آن شهرستان مراجعه شود.
مراجعه به دفاتر پیشخوان منتخب دولت بعد از تکمیل مدارک: متقاضیان بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت و پرداخت مالیات، با مراجعه به یکی از دفاتر پیشخوان منتخب شرکت سپرده گذاری مرکزی و ارائه مدارک لازم درخواست تقسیم سهام میان ورثه را مطرح میکنند.
ممکن است شما به عنوان نماینده قانونی متوفی مأمور انجام کاراهای مربوط به انتقال سهام شده باشید. برای اثبات این امر به ارائه گواهی نامه نیاز است. ابتدا باید مالیات بر سهام را بپردازید بعد مراحل انتقال آن را به وراث انجام دهید. گاهی در وصیت نامه شخص متوفی نحوه انتقال سهام با ذکر نام وراث و مقدار قابل انتقال به آنها کاملاً قید شده است. پس لازم است به طور کامل بررسی شود. معمولاً برای دریافت سهام برابر شما باید فرمهای انتقال را بر اساس آن تکمیل کنید. به عنوان مثال، اگر دو وارث بتوانند سهام برابر دریافت کنند، هر دو آنرا در فرم ذکر میکنند و درصد یا تعداد سهام هر کدام باید مشخص شود. اگر دارای هرگونه گواهی اشتراک یکی از اعضای خانواده متوفی هستید، باید نام این گواهینامهها را تغییر دهید تا مالک قانونی آنها شوید. این سهام که به نام متوفی صادر شده، قبل از واگذاری این سهام به نام مالک قانونی جدید قابل فروش نیست.
برای تغییر نام در گواهینامههای اشتراک باید یک نامه برای شرکت بنویسید. این درخواست تغییر نام باید به نماینده ثبت یا به بخش سهام شرکت ارسال شود. قبل از شروع روند انتقال سهام شما همچنین بررسی کنید که آیا در وضعیت حقوقی شرکت تغییری ایجاد شده است. یعنی آیا با شرکت دیگری خریداری شده یا ادغام شده است یا نام شرکت یکسان است یا اینکه تغییر کرده است.
پس از دریافت درخواست کامل به همراه کلیه مدارک، شرکت گواهینامههای جدید را به نام دارندگان جدید صادر میکند. با این حال، برای فروش این سهام، ابتدا باید از طریق یک حساب الکتریکی اقدام کنید. در صورتی که دارنده جدید فاقد هرگونه حساب الکتریکی باشد، ابتدا برای فروش سهام لازم است این حساب را باز کند. وارث در این موارد باید با ارائه گواهی فوت سهامدار متوفی که توسط دفاتر اسناد رسمی تأیید شده است، درخواست انتقال سهام را ارائه دهد و فرم درخواست انتقال را پر کند.
پنجشنبه, 26 فروردین 0
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
شما برای انتقال سهام متوفی، به گواهی انحصار وراثت و برگه پرداخت مالیات بر ارث نیاز دارید. ...