دفتر دارایی حداکثر تا چه تاریخی باید تنظیم شود؟ دفتر دارایی چه اهمیتی برای تاجر دارد؟ ثبت دفاتر تجاری به چه صورت است؟ در این مقاله به تمام سؤالات شما پاسخ میدهیم. با ما همراه باشید.
تجار دفتری دارند که معاملات خود را در آن ثبت میکنند و تعیین میزان سود آنها از روی همین دفتر است که به آن دفتر تجارتی میگویند. این دفاتر باید مطابق با قوانین و مقررات تهیه شود. اشخاصی که طبق تعریف به معاملات تجارتی اشتغال دارند ولی تعداد و حجم معاملاتشان ناچیز است طبق حکم مقرر در ماده 6 قانون تجارت از انجام این تکلیف معاف هستند و قانونگذار عنوان کسبه جزء را از تکلیف داشتن دفاتر تجارتی مستثنی کرده است. این ماده به چهار دفتر اشاره کرده شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و دفتر کپیه
دفتری که تاجر باید تمام مراسلات، مخابرات و صورتحسابهای خود را در آن به ترتیب تاریخ ثبت کند و مکلف به نگهداری و ضبط آنها در لفاف مخصوص به ترتیب تاریخ ورود است. دفتر کپیه نسبت به دفتر روزنامه و کل و دفتر دارایی اهمیت کمتری دارد.
دفتری که تاجر باید تمام معاملات را حداقل هفتهای یک بار از دفتر روزنامه استخراج و هر نوعی را به طور دسته بندی شده در صفحه مخصوصی در آن دفتر به صورت خلاصه ثبت کند. اگر از سیستمهای مکانیکی یا الکترونیکی استفاده میکنید، مهلت انتقال ثبت دفتر روزنامه به دفتر کل تا پانزدهم ماه بعد از ماه ثبت خلاصه اسناد در دفتر روزنامه است.
دفتری که تاجر باید هر سال تا پانزدهم فروردین سال بعد صورت جامعی از تمام دارایی منقول و غیرمنقول و دیون و مطالبات سال گذشته خود را طبق ترتیب در آن دفتر ثبت و امضاء کند.
دفتری که تاجر باید به طور روزانه مطالبات، دیون، داد و ستد تجارتی و معاملات و تمام واردات و صادرات تجارتی خود و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت میکند در آن دفتر ثبت کند. این دفتر نشاندهنده عملکرد مالی روزانه تاجر است.
1. دفاتر تجارتی قابلیت استناد علیه تجار دیگر را برای شما مهیا میکنند: ماده 1297 قانون مدنی میگوید دفاتر تجارتی دلیل محسوب میشود در دعاوی تاجری بر تاجر دیگر، در صورتی که دعوی در مورد محاسبات و مطالبات تجاری باشد. البته در صورتی که این دفاتر مطابق قانون تجارت تنظیم شده باشند.
2. مالیات بر اساس این دفاتر تجارتی تعیین میشود: مطابق ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی برای تعیین مالیات باید به مراجعه به دفاتر تجارتی تجار مراجعه کنند.
3. اخذ تسهیلات مالی راحتتر انجام میشود: در صنعت مالی بانکها هنگام پرداخت وام برای این که خطر را کم کنند، از وام گیرندگان خود مدارکی که وضعیت مالی آنها را نشان میدهد دریافت میکنند، در این خصوص دفاتر تجارتی تاجر اهمیت زیادی دارند.
ماده 15 قانون تجارت مقرر میدارد که نداشتن دفاتر تجارتی یا عدم رعایت شرایط شکلی دفاتر تجارتی جزای نقدی دارد. طبق بند 3 ماده542 قانون تجارت اگر تاجر دفتر دارایی نداشته یا دفاتر او ناقص باشد یا صورت دارایی وضعیت حقیقی خود شامل قروض و مطالبات به طور دقیق را مرقوم نکرده باشد ممکن است محکوم به ورشکستگی به تقصیر شود، اما اگر قصد تاجر از نداشتن دفاتر تجارتی یا تنظیم نامرتب دفاتر تقلب باشد، تاجر ورشکسته محکوم به ورشکستگی به تقلب میشود. بهتر است انجام مراحل وقت گیر پلمپ دفاتر و پیگیری آن را به یک مؤسسه قابل اعتماد بسپارید که در اسرع وقت آن را انجام داده و به شما تحویل دهند. ثبت شرکت در قزوین با کادری مجرب و حرفهای ثبت کلهر در خدمت شماست.
در دعوای تجاری در موردی که تاجر مدعی باشد یا مدعی علیه استناد به دفاتر متفاوت است:
تاجر مدعی: برای اثبات ادعایش در مقابل مدعی علیه میتواند به دفاتر خود استناد کند. البته این استناد وقتی معتبر است که دفاتر تاجر مطابق مقررات قانون تنظیم شده باشد. اگر مندرجات دفاتر مدعی و مدعی علیه تاجر اختلاف داشته باشد، باید مندرجات دو دفتر متعارض نادیده گرفته شود. در این صورت ادعای مدعی تاجر وقتی قابل قبول است که برای اثبات ادعایش دلایل دیگری غیر از دفتر تجاری داشته باشد.
تاجر مدعی علیه: مطابق ماده 1300ق. م دفاتر تجاری تاجر چه ترتیب قانونی داشته باشند، چه به طور اشتباه نوشته شده باشند و چه دعوی تجاری باشد چه غیرتجاری، به زیان او قابلیت استناد دارند. مطابق ماده 210 قانون آیین دادرسی مدنی، اگر یکی از طرفین به دفاتر بازرگانی طرف مقابل استناد کند، صاحب دفتر مکلف به ارائه آن به دادگاه ارائه است، در غیر این صورت اگر تاجر دفاتر را تقدیم نکند و نتواند تلف یا عدم دسترسی به دفاتر خود را اثبات کند، دادگاه میتواند عدم ارائه دفتر را دلیل اثبات اظهار طرف مقابل که به دفاتر تاجر استناد کرده است قرار دهد. برای ثبت شرکت در قزوین و انجام امور حقوقی و ثبتی با ثبت کلهر تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
اسفند ماه هر سال، آخرین مهلت درخواست متقاضیان برای دفاتر قانونی سال بعد است. زمان اقدام برای پلمپ دفاتر سال ملی هم همین است. درخواست را تا قبل از پایان سال به اداره ثبت تحویل دهید. در مورد شرکتهایی که هنوز فعالیت خود را شروع نکردهاند نیز همین روال وجود دارد. یعنی فعالیت نداشتن شرکت ناظر به گذشته است و نمیتوان نسبت به آینده یا سال مالی بعد آن را صادق دانشت و عدم فعالیت شرکت را اعلام کرد. مهلت قانونی برای اعلام عدم فعالیت شرکت باید در 4 ماه اول سال مالی است و خارج از زمان تعیین شده شرکت مشمول جریمه مالیاتی میشود.
اگر عدم تهیه و ثبت دفاتر تجاری تعمدی و به قصد سوء استفاده نباشد، در موارد خاص، به تشخیص ماموران تشخیص مالیات، تا یک هفته و بیشتر از آن به تشخیص هیئت سه نفری موضوع بند سوم ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم، قانونی بودن دفتر را حفظ میکند. در مورد مؤسسات تازه تأسیس، تأخیر در ثبت دفاتر تجاری، برای اولین سال تأسیس، تا سی روز از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی و یا تاریخ شروع به کار سایر اشخاص، مجاز است.
ثبت کلهر بهترین موسسه ثـبت شرکت در قزوین با بیش از یک دهه فعالیت تخـصصی در زمینه پلمپ دفاتر، اخـذ کـد اقتـصادی، تنظیم صورتجلسات شـرکتها، ثبت برنـد و لوگو، اخذ کارت بازرگانی، رتبه بنـدی شرکتها، اخذ صلاحیـت پیـمانکاری، سابقه درخشانی داشته است. همین حالا از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
سه شنبه, 23 شهریور 0
2 ماه پیش
5 ماه پیش
1 سال پیش
پذیره نویسی به فرآیند خرید اوراق بهادار از ناشر یا نماینده قانونی او و تعهد پرداخت وجه کامل آن طبق قراردا...