شرکتهایی که موسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین میکنند شرکت سهامی عام گویند.
ـ باید بلافاصله قبل یا بعد از نام شرکت عبارت سهامی عام در کلیه اوراق و اطلاعیهها و اگهیهای شرکت بطور روشن و خوانا قید شود (مفاد ماده ٤ ل.ا.ق.ت).
ـ سرمایه در موقع تاسیس شرکتهای سهامی عام نباید از پنج میلیون ریال کمتر باشد و در صورتی که بنا به موجباتی سرمایه شرکت سهامی عام در هر زمان کمتر از مبلغ مذکور شود باید ظرف یک سال از طریق افزایش سرمایه، سرمایه شرکت به حد نصاب برسد در غیر این صورت شرکت سهامی عام باید به انواع شرکتهای دیگر که در قانون تجارت ذکر شده تبدیل شود و اگر این اتفاق نیوفتاد هر ذینفع ( سهامدار) میتواند انحلال شرکت سهامی عام را از دادگاه صلاحیتدار تقاضا نماید.
ـ شرکت سهامی عام اجازه فروش سهام به عموم مردم را دارد و مردم میتوانند در هنگام اعلام پذیره نویسی به شعب بانک اعلام شده مراجعه و ورقه تعهد سهم را امضا و وجوه معینه را به حساب شرکت واریز نمایند.
ـ حداقل سرمایه مبلغ پنج میلیون ریال باشد.
ـ حداقل ٢٠% سرمایه تعیین شده توسط موسسین تعهد شود و ٣٥% از میزان تعهد شده پرداخت شود.
ـ اظهارنامه و طرح اساسنامه و طرح اعلامیه پذیره نویسی به امضای موسسین برسد.
ـ اخذ و ارائه مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز
تهیه مدارک و اسناد اولیه
مرحله پذیره نویسی
تشکیل مجمع عمومی مؤسس
در نهایت ثبت شرکت
حال به اختصار مراحل نام برده را توضیح میدهیم:
گام نخست:
نخستین مرحله از تشکیل شرکت سهامی عام آماده کردن اسناد و مدارکی است که برای دریافت مجوز انتشار اعلامیه پذیره نویسی از مرجع ثبت ضرورت دارد. ماده 6 لایحه اصلاحی قانون تجارت : برای تأسیس شرکتهای سهامی عام، مؤسسین باید حداقل ۲۰% سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل ۳۵% مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تأسیس نزد یکی از بانکها سپرده، سپس اظهارنامهای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضای کلیه مؤسسین رسیده باشد در تهران به اداره ثبت شرکتها و در شهرستانها به دایره ثبت شرکتها و در نقاطی که اداره مذکور وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل، تسلیم و رسید دریافت کنند.
مهمترین و نخستین سند ثبت شرکت اظهارنامه است که در واقع تقاضانامه تأسیس شرکت تلقی میشود. این سند باید به امضای همه مؤسسین برسد و اطلاعات قید شده در ماده7 لایحه اصلاحی قانون تجارت به شرح ذیل در آن ذکر گردد:
نام شرکت
هویت کامل و اقامتگاه مؤسسین
موضوع شرکت
مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیرنقد آن به تفکیک
تعداد سهام با نام و مبلغ اسمی آنها و اگر سهام ممتاز نیز مورد نظر باشد، تعداد و خصوصیات و امتیازات این گونه سهام باید مشخص شود.
میزان تعهد هر یک از مؤسسین و مبلغی که پرداخت کردهاند با تعیین شماره حساب و نام بانکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است. در مورد آورده غیرنقد، تعیین اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیف آورده مطلع شد.
مرکز اصلی شرکت
مدت شرکت
طرح اساسنامه مطابق ماده8 لایحه اصلاحی: پیشنویس اساسنامه محسوب میشود و تا پیش از تشکیل و ثبت شرکت توسط مجمع عمومی مؤسس قابل تغییر و تعدیل است.
ماده9 لایحه اصلاحی، طرح اعلامیه پذیره نویسی را پیشبینی نموده که همان آگهی دعوت از آحاد جامعه جهت پذیره نویسی و سرمایه گذاری در شرکت سهامی عام در شرف تأسیس میباشد.
گام بعدی پذیره نویسی شرکت
این مرحله از تشکیل شرکت سهامی عام شامل اقداماتی از سوی مؤسسین و سایر اشخاص از جمله پذیره نویسان میباشد. ادارهثبت شرکتها پس از تطبیق مفاد اظهارنامه با مقررات قانونی، اجازه انتشار آن را در جراید میدهد. علاوه بر انتشار طرح پذیرهنویسی در جراید، آگهی مزبور به حکم ماده 11 لایحهاصلاحی باید در بانکی که برای پذیرهنویسی تعیین شده در معرض دید افراد قرار گیرد.
مجمع عمومی مؤسس یکی از اجزای ضروری جهت تشکیل شرکت سهامی عام است. این مجمع از اجتماع هر دو گروه سرمایه گذار، یعنی مؤسسین و پذیرهنویسان تشکیل میشود. این مجمع نقش تأسیس کننده برای شرکت سهامی را ایفاء میکند.
مطابق ماده 75 لایحه اصلاحی برای رسمیت یافتن جلسه مجمع، حضور اشخاصی که دست کم نیمی از سرمایه شرکت را تعهد نمودهاند، ضروری است. چنانچه در جلسه نخست این حد نصاب حاصل نگردد، مجمع برای بار دوم دعوت میگردد و این بار جلسه با حد نصاب دارندگان حداقل یک سوم سرمایه رسمیت مییابد. در صورت عدم حصول این حد نصاب در جلسه دوم، قانونگذار دعوت از مجمع را برای بار سوم با همان حد نصاب تشکیل جلسه دوم، تجویز نموده است. در صورتی که جلسه مجمع در دعوت نوبت سوم به علت نرسیدن به حد نصاب قانونی، تشکیل نگردد، به معنای آن خواهد بود که سرمایهگذاران مایل به تشکیل شرکت نیستند. اما در صورتی که مجمع در هر یک از دعوتهای اول تا سوم رسمیت یابد، به موجب ماده مذکور"کلیه تصمیمات باید به اکثریت دو سوم آراء حاضرین اتخاذ شود"
پس از تشکیل مجمع عمومی مؤسس و اتخاذ تصمیمات منطبق با وظایف آن، مدارک و صورتجلسه مجمع به مرجع ثبت شرکتها تسلیم خواهد شد.
دوشنبه, 24 شهریور 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
در اینجا ما انواع تجارت ها را برای شما که، رویای آن را در سر دارید بیان کرده ایم. ...