ثبت شرکت سهامی خاص قزوین
تعریف شرکت سهامی خاص:
شرکتی است که سرمایه گذاران آن تنها موسسین شرکت میباشند و متشکل ازحداقل 3 سهامدار و 2 بازرس باشد را شرکت سهامی خاص گویند که در آن هر فرد به میزان سرمایه خود مسئولیت دارد. در این گونه شرکتها حتما باید قبل یا بعد از اسم شرکت عنوان “سهامی خاص” ذکر شود. نکته قابل توجه درمورد شرکتهای سهامی خاص این است که سهامداران و بازرسان به هیچ عنوان نباید نسبت فامیلی داشته باشند.
ـ شرکتهایی که اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص میکنند غالبا شرکتهای عمرانی، تولیدی، نفت یا پتروشیمی، شرکتهای بورس و یا شرکتهای دولتی هستند.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص:
- حداقل سرمایه لازم یک میلیون ریال است.
- وجود حداقل 3نفر برای عنوان مدیریت.
- مسئولیت هر یک از سهامداران در قبال دیون و تعهدات شرکت به مبلغ اسمی سهام وی بستگی دارد.
- نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص منوط به اعلام موافقت مجامع عمومی سهامداران شرکت، یعنی موافقت سایر سهامداران میباشد.
- صدور سهام قبل از ثبت شرکت غیرقانونی است و جرم شناخته میشود.
- بازرسین نباید رابطه فامیلی با هیئت مدیره داشته باشند.
- اعضای هیئت مدیره باید حداقل یک سهم داشته باشند.
- مبلغ سرمایه شرکت (کل سرمایه نقد و غیر نقد آن به صورت مجزا)، تعهدات سهام آن (بی نام یا با نام) و مبلغ اسمی شرکت مشخص شود.
- شرایط افزایش سرمایه شرکت و کاهش سرمایه شرکت قید شود.
- مشخصات کامل و آدرس مدیران شرکت و همچنین نحوه تعیین جانشین آنها، حدود اختیارات و … به طور کامل در اساسنامه آورده شود.
- مبلغ اسمی سهام شرکتهای سهامیخاص محدودیتی ندارد.
- سرمایه شرکت سهامی خاص به وسیله خود مؤسسین تأمین میشود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند.
- در نام شرکت قبل از اسم شرکت یا بعد از آن کلمه" خاص" باید اضافه شود و این کلمه در کلیه نوشتههای شرکت و آگهیها باید رعایت گردد.
- یکی از قوانینی که در همه ی شرکتهای سهامی خاص رعایت میشود این است که باید 35% از میزان سرمایه شرکت در یکی از بانکهای کشور در حسابی که به نام شرکت است بلوکه شود که این وجه پس از ثبت شرکت قابل برداشت میباشد.
- مدت زمان سال مالی شرکت مشخص باشد.
تفاوت ثبت شرکت سهامی عام وخاص:
1. برای تشکیل شرکت سهامی خاص تشریفات پذیره نویسی لازم نیست (تشریفات پذیره نویسی عموما برای جذب سرمایه و توسط شرکتهای سهامی عام انجام میشوند)
2. برگه تعهد در شرکت سهامی خاص وجود ندارد
3. تشکیل مجمع عمومی موسسین شرکت اختیاری است.
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص :

- تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران و بازرسین
- ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین
- تکمیل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص
- تکمیل دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص
- درصورتی که اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند، ارائه فتوکپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده و کپی شناسنامه و فتوکپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی.
- در صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه تصویر برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شده حاوی آخرین وضعیت شرکت و هم چنین ارائه اصل و ترجمه وکالتنامه و اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی ( اعم از حقیقی و حقوقی)
- ارائه اقرارنامه بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه مبنی بر اینکه هیچگونه نسبت فامیلی اعم از نسبی و سببی با مدیران و مدیرعامل شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ندارند و خود و یا همسرشان نیز از مدیران و مدیرعامل شرکت به طور مؤظفی حقوق دریافت نمیدارند.
- ارائه اصل وکالتنامه یا فتوکپی برابر اصل و کالتنامه
- ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه اولیه شرکت.
- پرداخت فیش 40,000 ریال به عنوان هزینه
- ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه جهت کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مبنی بر اینکه مشمول ممنوعیتهای مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی نبوده و هیچگونه ممنوعیت قانونی موضوع مواد ۱۱۱ و۱۲۶ قانون تجارت برای آنها جهت عضویت در هیأت مدیره و مدیر عاملی وجود ندارد.
اصل ۱۴۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران :
رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و کارمندان دولت نمیتوانند بیش از یک شغل دولتی داشته باشند و داشتن هر نوع شغل دیگر در مؤسساتی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت یا مؤسسات عمومی است و نمایندگی مجلس شورای اسلامی و وکالت دادگستری و مشاوره حقوقی و نیز ریاست و مدیریت عامل یا عضویت درهیئت مدیره انواع مختلف شرکتهای خصوصی، جز شرکتهای تعاونی، ادارات و مؤسسات برای آنان ممنوع است. سمتهای آموزشی در دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی از این حکم، مستثنی است.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص:

در وحله اول اطلاعاتی نظیر اطلاعات متقاضی، نام شرکت، موضوع شرکت، آدرس دفتر مرکزی شرکت، سرمایه اولیه شرکت، اشخاص شرکت، سهام و سرمایه هر شخص، سمت اشخاص، ارتباط ما بین اشخاص، شعب شرکت، روزنامه و سال مالی، متن صورتجلسه، درج متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت، وارد شود.
ـ در خصوص انتخاب نام شرکت باید نکاتی را در نظر گرفت:
- باید درنام شرکت مطابق با قوانین و مقررات از اسامی خاص استفاده شود. نام شرکت باید دارای ریشه فارسی باشد و در آن از کلملات و عبارات لاتین و غیر فارسی استفاده نشود. نام شرکت نباید با شئونات و قوانین انقلاب اسلامی ایران در تضاد باشد، همچنین از به کار بردن نامهای تکراری که قبلاً به ثبت رسیدهاند خودداری نمایید.
- پس از درج اطلاعات خواسته شده در سامانه، باید منتظر بمانید تا کارشناس مربوطه اطلاعات شما را مورد ارزیابی قرار دهد و در صورتی که هیچ نقص و ایرادی در اطلاعات وارد شده وجود نداشته باشد، باید بنا به درخواست اداره ثبت شرکتها مدارک را به این اداره ارسال نمایید.
- بعد از این مرحله باید یک پرینت از اوراق چاپی در سامانه تهیه نموده و به امضاء سایر اعضای شرکت برسانید. سپس مدارک لازم را از طریق پست به صورت سفارشی به آدرس مذکور در تاییدیه پذیرش ارسال کنید. پس از ارسال پستی، باید شماره مرسوله را در سامانه اداره ثبت شرکتها وارد نمایید.
- در صورت عدم وجود نقص در مدارک، کارشناس مربوطه نسبت به تهیه پیش نویس آگهی ثبت اقدام مینماید. در این صورت شخص متقاضی باید با همراه داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی برای اخذ مدارک ثبتی و همچنین امضاء ذیل دفاتر به اداره ثبت شرکتها مراجعه کند.
- پس از تأیید تمامی مراحل و دریافت شماره ثبت، باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی به ثبت برسانید.که در این صورت هزینه انتشار آگهی به صورت اینترنتی پرداخت میگردد.
- پس از درج آگهی در روزنامه رسمی شرکت میتواند فعالیت خود را رسما ًآغاز نماید.
- در صورتی که شرکا بعد از ثبت، تقاضای انحلال شرکت سهامی خاص را داشته باشند در صورت موافقت شرکا باید نسبت به ثبت صورتجلسه انحلال شرکت در سامانه ثبت تغییرات شرکتها اقدام نمایند.
شرکت سهامی خاص چه زمانی تشکیل میشود؟
زمانی میتوان گفت یک شرکت سهامی خاص تشکیل شده است که مجمع عمومی موسسین شرکت، اساسنامه امضا شده، تعهد سرمایه، مدیران و بازرسان منتخب شرکت را مورد تایید قرار دهد.به عبارتی امضای اساسنامه به معنای تعهد سرمایه گذار موسس شرکت برای تامین کلیه سهام و تایید کتبی سمت مدیران و بازرسان شرکت است. با امضای اساسنامه گام اول برای تشکیل شرکت سهامی خاص برداشته میشود.
چه کسانی نمیتوانند سمت مدیریت در شرکت داشته باشند؟
افرادی که حکم ورشکستگی شان صادر شده، اختلاس گران و سارقان، افراد خیانتکار در امانت، کلاهبرداران، فریب کاران و متصرفان غیرقانونی اموال عمومی که حکم قطعی آنها صادر شده و یا برای مدت محدود محروم شدهاند نمیتوانند در مدت محرومیت خود به عنوان مدیریت شرکت فعالیت داشته باشند.
طی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص خود به صورت اصولی به شرکت ما بسپارید تا متخصصین این کار با رعایت تمام قوانین در اسرع وقت اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
برای ثبت شرکت، برند، طرح صنعتی، دفاتر مالیاتی و اظهارنامه و سایر امور حقوقی و ثبتی، هر سوالی داشتید مشاورین ثبت کلهر به طور رایگان اماده مشاوره به شما هستند.