شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی خصوصی یا شرکتهایی تعاونی هستند که با هدف افزایش علم و ثروت، توسعه ی اقتصادی بر پایه ی دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی تشکیل میشوند و در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه ی فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان (به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط) فعالیت میکنند.
کارگروهی تحت عنوان "کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا" که وابسته به نهاد ریاست جمهوری میباشد تشکیل شده تا شرکتهایی که در زمینه تجاری سازی ایدهها و تبدیل طرحهای علمی به محصولات صنعتی و کالاها فعالیت داشته را شناسایی کرده و مورد حمایتهای مختلفی قرار دهند. شرکتهایی که به این طریق انتخاب شده و از حمایتهای این نهاد بهره مند میشوند اصطلاحاً شرکتهای دانش بنیان نامیده میشوند. این تعریف دیگری از شرکتهای دانش بنیان بود.
قانون تجارت شرکت دانش بنیان را ذیل شرکتهای تجاری بیان نکرده است، بنابراین شرکت ابتدا باید در قالب یکی از شرکتهای ذکر شده در قانون تجارت به ثبت رسیده و سپس درخواست ثبت شرکت دانش بنیان داده شود.
فرقی نمیکند چه نوع شرکت تجاری را ثبت کرده باشید. هرکدام از شرکتهای سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت بامسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیرسهامی و حتی شرکت تعاونی، در صورت کسب شرایط لازم، میتوانند به شرکت دانش بنیان تبدیل شوند. اما به علت ساختار منسجمی که شرکت سهامی خاص دارد، بیشتر متقاضیان ثبت شرکت دانش بنیان مایل هستند که ابتدا شرکت خود را در این قالب به ثبت برسانند.
نکته قابل توجه این است که شرکتهایی میتوانند ادعای دانش بنیان بودن محصولات خود را داشته باشند که ضمن مبنای علمی و تحقیقاتی محصولاتشان، این محصولات دارای پیچیدگیهای فنی زیاد بوده، نیاز به تحقیق و توسعه فراوان داشته باشند و در نهایت توسط تیمی خبره و دانشمند محصولات آنها تولید شده باشد.
برای ثبت شرکتهای دانش بنیان بایستی یک سری شرایط عمومی و یک سری شرایط اختصاصی وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی این شرایط خواهیم پرداخت و سپس مراحل ثبت شرکت دانش بنیان را بیان میکنیم.
1- رزومه مشخصی از شرکت
2- آخرین اظهارنامه مالیاتی مربوط به شرکت که برای سازمان مالیاتی کشور ارسال شده است.
3- لیست بیمه شرکت و وضعیت حقوق و دستمزد و مزایای کارکنان شرکت
1- ثبت به عنوان یکی از شرکتهای ذکر شده در قانون تجارت
2- کسب شرایط عمومی و اختصاصی لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان (مواردی که در بالا ذکر شد.)
3- تهیه ی مدارک مورد نیاز
4- ثبت نام در سامانه ی مربوطه و تحت ارزیابی قرار گرفتن (شرکتهایی که بدون ثبت نام در سایت مذکور طرحهای خود را ارسال نمایند در لیست پذیرش قرار نخواهند گرفت).
5- شرکتها و موسساتی که شاخصهای موجود در آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان را داشته باشند و بعد از طی مراحل ارزیابی از طریق کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا تایید گردند، به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی میشوند.
6- ارائه ی طرح خود را به صندوق و استفاده از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه صندوق
7- رسیدگی به طرحها پس از ارجاع به ستاد، هر 2 ماه یکبار صورت میپذیرد تا کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد و مشخص گردد که آیا شرکت شامل شرکت دانش بنیان میشود یا خیر.
8- شرکتهای متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش بنیان یا ارایه ی برنامه تولید (برای شرکتهای نوپا) بر مبنای آیین نامه ی مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک مدت محدود میتوانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند. برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند. اما قبل از آن، برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات، میبایست کلیه اطلاعات لازم، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و موسسه ی دانش بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، در سامانه ثبت شود.
ر
با گذراندن مراحل گفته شده که با ثبت شرکت به عنوان یکی از شرکتهای تجاری عنوان شده در قانون تجارت آغاز میشود، میتوانید شرکت دانش بنیان خود را به ثبت برسانید و از حمایتها و مزایای مختص شرکتهای دانش بنیان استفاده نمایید.
جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص ثبت شرکت دانش بنیان در قزوین
با شماره 09125503023 خانم باقری تماس حاصل نماید.
سه شنبه, 29 بهمن 98
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
موسسه ثبت کلهر در سـال 98 به منظور پاسخگویی به نیازهای مشتریان خـود ارائـه خـدمات یکپارچه، اقدام به توسع...