ثبت شرکت حقیقی به این دلیل است که حقوق را از ضرورتهای ناظر بر روابط اشخاص میدانند. اشخاص به دو دسته تقسیم میشوند:
شخصیتهای حقیقی یا طبیعی: همانطور که دولتها و دیگر مردم بر اساس قوانین و مقررات مذکور مکلف هستند که حداقل حقوقی را برای افراد انسانی قائل باشند، خود افراد نیز حق ندارند خود را از آزادیهای مطرح شده در قوانین محروم کنند. شناخت اشخاص حقیقی به شناخت بهتر شخصیتهای حقوقی کمک میکند. این اشخاص شامل دولت، مؤسسات عمومی غیر دولتی و شرکتهای دولتی میشوند.
اشخاص غیرطبیعی و حقوقی: در قرون معاصر، گسترش فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی از جمله تشکیل احزاب و گروههای سیاسی و ایجاد مؤسسات و بنگاههای بزرگ اقتصادی در قالب مشارکت سرمایههای کوچک، شخصیتهای حقوقی جدیدی را ایجاد کرده است. این اشخاص در اکثر موارد از تجمع شخصیتهای حقیقی به وجود آمدهاند، که شرکتهای تجاری و مؤسسات و شرکتهای غیرتجاری را در بر میگیرند. اشخاص حقیقی از مشارکت حقوقی دو یا چند شخص حقیقی و یا مشارکت حقوقی دو یا چند شخص حقوقی و یا مشارکت افراد حقیقی و حقوقی بر اساس قوانین و قواعد حقوقی و با اختیارات، تکالیف و تعهدات خاص به وجود میآیند و پس از تشکیل و تا زمان انحلال دارای شخصیت مستقل از شخصیت اشخاصی هستند که آنها را تشکیل دادهاند.
شخص حقیقی در اصطلاح حقوقی به هر یک از افراد نوع بشر اطلاق میشود که در مقابل واژه «شخص حقوقی» قرار میگیرد که ممکن است شخص حقوقی به صورت یک شرکت تجاری یا یک نهاد غیرتجارتی و یا حقوق عمومی مانند دولت یا شخص حقوقی حقوق خصوصی باشد. شرکت حقیقی توسط افرادی اداره میشود که حقوق و مسئولیتهای مشخصی در جامعه دارند و در مقابل شرکتهای حقوقی قرار میگیرند. شرکتهای حقوقی توسط شخص حقوقی به یک نهاد، مؤسسه، شرکت یا سازمان اطلاق میشود که برای آن حقوق و مسئولیتهای قانونی مشخص شده است.
کمپانیهای واقعی که حقیقی محسوب میشوند باید توسط افراد بدون وابستگی به هیچ ارگان یا نهاد عمومی و دولتی، اداره شوند. این شرکتها ممکن است با هدف تجاری یا غیرتجاری تأسیس شوند. از جمله آنها میتوان به شرکتهای سهامی خاص، شرکتهای تعاونی، شرکت با مسئولیت محدود، اشاره کرد. موسسه ثبت کلهر با کادری مجرب و آگاه در زمینه ثبت شرکت و ثبت برند همراه همیشگی شماست. با ما در تماس باشید.
شرکتهای تجاری قراردی بین دو یا چند شخص است که بنابر آن هر یک از شرکاء آوردهای با خود به کمپانی میآورند. به این صورت که مالکیت هر شریک نسبت به آوردهاش منحل میشود و آوردهها به مالکیت شخص حقوقی در میآید و سود و زیان هم به نسبت مقرر بین آنها تقسیم میشود.
1. شرکتهای سهامی
2. شرکت تضامنی
3. شرکت با مسئولیت محدود
4. شرکت مختلط غیرسهامی
5. شرکت مختلط سهامی
6. شرکت نسبی
7. شرکت تعاونی تولید و مصرف
در این مؤسسات فعالیت تجاری انجام نمیشود و در آیین ثبت تشکیلات غیرتجاری و مؤسسات غیرتجاری این گونه مرقوم شده است که اینها مؤسساتی هستند که برای مقاصد غیرتجاری مانند امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و خدماتی و امثال آن تشکیل میشوند. یعنی خدمات به مشتری ارائه میشود اما کالایی خرید و فروش نمیشود و تشکیل دهندگان آن ممکن است قصد انتفاع داشته و یا نداشته باشند. این مؤسسات بر دو نوع هستند:
1. مؤسسات غیر انتفاعی که هدف آن جلب منافع و تقسیم بین اعضا نباشد. مانند صندوقهای قرض الحسنه، مؤسسات خیریه و انجمهای اسلامی
2. مؤسساتی که هدفشان جلب منافع مادی و تقسیم منافع حاصله بین اعضا خود و یا غیر باشد. مانند کانون حقوقی و فنی، مؤسساتی که هدفشان فضای سبز و نظافت است.
در شرکت تضامنی حداقل شرکاء 2 نفر است و برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد. حداقل هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکاء به نسبت سهم الشرکه هر شریک است.
این شرکت با حداقل 2 شریک تشکیل میشود. برای حداقل سرمایه نیز مانند شرکت تضامنی محدودیتی وجود ندارد. حداقل تعداد هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک است.
حداقل تعداد شرکاء در شرکت تعاونی 7 نفر است و برای حداقل سرمایه محدودیتی نیست. حداقل هیئت مدیره یا مدیران 3 تا 7 نفر و مسئولیت شرکاء به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورت غیر سهامی بودن با توجه به تراضی شرکاء که در اساسنامه مرقوم شده است میباشد.
حداقل تعداد شرکاء در شرکت سهامی خاص 3 نفر است. حداقل سرمایه 100 هزار تومان و حداقل هیئت مدیره یا مدیران 3 نفر و مسئولیت شرکا در این کمپانی به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک است و دو نفر هم به عنوان بازرس اصلی و بازرس علی البدل باید انتخاب شوند و با مدیران و هیئت مدیره نسبت خانوادگی نزدیک نداشته باشند.
حداقل تعداد شرکاء در این نوع شرکت2 نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی تعیین نشده است و تعداد هیئت مدیره یا مدیران حداقل 1 نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکاء به میزان سهم الشرکه هر شریک است.
1. فهرست نام سهامداران و درصد سهام هر یک مشخص شود .
2. لیستی از عناوین حداقل پنج نام مناسب سه سیلابی انتخاب شود که حداقل یک اسم خاص باشد.
3. زمینه فعالیت شرکت را تعیین کنید.
4. آدرس دفتر مرکزی شرکت و نشانی شعب شرکت در شهرستانها به همراه کدپستی
5. تعیین افراد به عنوان مدیر و بازرس و دارندگان حق امضاء
6. ارائه گواهی عدم سوءپیشینه مدیران بازرسان و دارندگان حق امضاء
7. مدارک شناسایی تمام اعضای معرفی شده باید توسط رئیس دادگستری برابر اصل شوند.
1.رد شدن پرونده: اگر مدارک شما دارای ایراداتی باشد که قابل رفع نیست پرونده رد میشود. در این حالت شرکت شما نمیتواند ثبت شود و باید تمامی مراحل ثبت طی شده و کد رهگیری جدید اخذ شود.
2.ناقص بودن پرونده: این حالت زمانی است که پرونده شما ناقص است. اما این نواقص قابل رفع هستند و طبق ابلاغیهای که ارسال میشود باید نسبت به رفع نقص مدارک اقدام شود.
3.صدور آگهی: در این حالت با درخواست شما موافقت شده و شخص یا وکیل او باید با اصل شناسنامه و کارت ملی برای اخذ مدارک ثبتی به دفتر مربوطه مراجعه کند. و در آخرین مرحله ثبت باید آگهی تأسیس شرکت در روزنامه رسمی چاپ شود.
با ثبت شرکت حقیقی، تمامی وقایع و امور تجاری و غیرتجاری شرکت به شکل رسمی و قانونی انجام شده و اعتبار آن افزایش مییابد. با توجه به اینکه تمامی فعالیتهای کمپانیهای واقعی تحت حمایت و کنترل قانون است، مدیران به دلیل اعتباری که شرکت به خودی خود نسبت به فرد حقیقی دارد، برای ثبت شرکت از این نوع، تمایل بیشتری دارند. همچنین فعالیتهای شرکت حقیقی به علت امتیازاتی از قبیل اعطای وام، حمایتهای حقوقی و قانونی گوناگون، موجب اطمینان خاطر شرکتها برای فعالیت با امنیت شغلی بیشتر میشود.
2.مسئولیت مشترک شرکاء و جلب اعتماد اشخاص طرف همکاری
با توجه به اینکه اشخاص حقیقی مسئول مالی و حقوقی تمامی فعالیتهای انجام شده هستند، پس همه اعضای هیئت مدیره و شرکاء در مقابل تمام اعمال شرکت در برابر اشخاص ثالث مسئولیت دارند و ملزم به پاسخگویی از طریق قانون هستند. در نتیجه مسئولیتها به عهده یک نفر نخواهد بود که این امر به نفع مدیران شرکت حقیقی است و از سوی دیگر، اشخاص طرف معامله شرکت نیز با اطمینان خاطر بیشتری با شرکت معامله میکنند.
بسیاری از اشخاص برای اخذ نمایندگی از شرکتهای بزرگ و معتبر خارجی و داخلی و فعالیت تحت عنوان نمایندگی این برندها تمایل زیادی دارند. بیشتر شرکتها برای جلوگیری از بروز مشکلات قانونی و حقوقی احتمالی تمایل به اعطای نمایندگی به اشخاص حقوقی ثبت شده دارند و با اشخاص حقیقی همکاری نمیکنند و یا در صورت همکاری شرایط مشکلتری را نسبت به شرکتها برای اشخاص حقیقی تعیین میکنند. از این رو شرکتهای حقیقی با اخذ نمایندگی به راحتی میتوانند برای خود وجهه قانونی به دست آورند و همچون شرکتهای حقوقی به فعالیت بپردازند.
پنجشنبه, 09 بهمن 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
امروزه با افزایش صنعت ساخت و ساز و تولید ضایعات ساختمانی، بازیافت آنها در این صنعت، اقدام مهمی در جهت ک...