برای این که شرکت نسبی خود را به یک شرکت سهامی خاص تبدیل نماییم، دقیقا میبایست همان کارها را انجام دهیم که برای تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص انجام میدهیم.
این موضوع نیز قابل ذکر است که هنگام تبدیل شرکتهای نسبی به شرکتهای سهامی خاص هم میبایست مجمع عمومی فوق العاده تصمیم به اجماع رسد تا اجازه ی این تغییر داده شود.
برای تبدیل شرکت نسبی به شرکت سهامی خاص، مدارکی مورد نیاز است که ما در این بخش به آنها اشاره میکنیم:
در این بخش میخواهیم شرکتهای نسبی را با شرکتهای تضامنی مقایسه کنیم.
شرکتهای نسبی یکی از انواع شرکتهای اشخاص هستند از این رو شباهت زیادی به شرکتهای تضامنی دارند.
یکی دیگر از شباهتهای شرکت نسبی و شرکت تضامنی در پرداخت نمودن سرمایه نقدی به صورت کامل و تسلیم سرمایه غیر نقدی است.
در هر دو شرکت، سود و همچنین زیان هم بر اساس سهم الشرکه بین شریکهای شرکت تقسیم خواهد شد، اما با این وجود، میشود در شرکت نامه بر اساس نظر خود شریکان، نحوه تقسیم بندی را ذکر کرد.
مدیر عامل شرکت تا حد ممکن میبایست از بین شریکها انتخاب گردد، دلیل این امر این است که قانون انتخاب یک مدیر خارج از شرکت را ممنوع اعلام کرده است.
اکنون میخواهیم از یک دلیل دیگر صحبت کنیم که شرکت نسبی را به شرکت تضامنی ربط میدهد:
یکی از خصوصیات بسیار آشکار و بارز که موجب شباهت بین شرکت نسبی و شرکت تضامنی شده است این است که نقل و انتقال سهم الشرکه فقط با رضایت کامل تمام شرکاء امکان پذیر خواهد بود.
در این نوع شرکتها، برای انجام کارهای نقل و انتقال سهام و یا تغییر سرمایه شرکت، لازم است که تمامی شرکاء موافقت خود را اعلام و به ثبت برسانند، این موضوع نیز باید ذکر شود که انجام این کار ( اخذ موافقت تمامی شرکاء ) کار آسانی نیست و به راحتی قابل انجام نمیباشد.
تشکیل شرکت نسبی برای فردی که میخواهد یک سرمایه گذاری بلند مدت نماید یک امر منطقی به حساب میآید، اما برای فردی که میخواهد کوتاه مدت سرمایه گذاری کند منطقی نیست.
اگر بعد از به اتمام رسیدن زمان سرمایه گذاری، سرمایه گذاران قصد این را داشته باشند که سرمایه را به غیر واگذار کنند، باید رضایت تمامی شریکها را دریافت نمایند.
با این حال، این نکته نیز قابل ذکر است که هد کدام از شریکها با توجه به مقدار سهام خود، مسئول هستند تا قروض شرکت را پرداخت نمایند، پس طلبکاران توانایی این را ندارند که مثل شرکتهای تضامنی، به شرکاء مراجعه نمایند و مطالبات خود را باید از داراییهای خود شرکت مورد نظر طلب نمایند.
اما در صورت منحل شدن شرکت نسبی، اگر دارایی شرکت جواب گو نباشد در آن صورت توانایی این را دارند که به شرکاء مراجعه نمایند.
همچنین باید گفت که زمانی که دارایی شرکت کم باشد و کاهش پیدا کرده باشد توانایی این را دارند که پیش از منحل شدن شرکت مورد نظر به شرکاء مراجعه نمایند.
موضوعات ذکر شده از تمایزهای میان شرکتهای نسبی و شرکتهای تضامنی میباشد که این دو شرکت را به یک دیگر وصل مینماید.
در صورتی که شرکت نسبی تشکیل شده از اعتبار و نفوذ در بازار تجارت برخوردار نباشد اشخاصی به عنوان ضامن توانایی این را دارند وارد شرکت شوند.
این افراد توانایی این را دارند که معاملات را تضمین نمایند و اعتبار آن شرکت را تا حد امکان افزایش دهند.
به این موضوع نیز باید توجه کرد که اگر شخصی به عنوان ضامن وارد شرکت مورد نظر شود با توجه به سرمایه ای که آورده است مسئول قرضهایی نیز میباشد که قبل از ورود او به شرکت ایجاد شده است.
شرکتهای نسبی فقط در کشور عزیزمان ایران به رسمیت شناخته شده است و در کشورهای اروپایی وجود ندارد.
در به ثبت رساندن شرکتهای نسبی، حداقل حضور دو شریک لازم و ضروری میباشد.
همان طور که گفتیم، پرداخت کل سرمایه مجاز در هنگام به ثبت رساندن شرکت و ارزیابی و تحویل سرمایه غیر نقدی در نام گذاری شرکت، ذکر عبارت نسبی و حداقل نام یکی از شرکاء لازم و ضروری میباشد.
یکی از پر طرفدار ترین قالب شرکتها در میان شرکتهای تجاری، شرکت با مسئولیت محدود و همچنین شرکتهای نسبی میباشند.
هنگامی که طرف معامله شما، یک شرکت نسبی باشد، شما تا حد زیادی خیالتان از امنیت آسوده خواهد شد، دلیل این امر را میدانید؟
دلیلش این است که اگر برای دریافت طلب خود، به شرکت مورد نظر مراجعه نمودید و مشاهده کردید که سرمایه ی آن شرکت برای پرداخت بدهی شما جوابگو نمیباشد، توانایی این را دارید بعد از دریافت سرمایه شرکت، برای اخذ مابقی طلب خود به شرکاء مراجعه نمایید و با توجه به مسئولیتی که هر یک از شرکاء دارند، متبقی طلب خود را از آنها اخذ نمایید.
هنگام دریافت طلب خود به این نکته نیز باید توجه داشته باشید که یر کدام از اعضاء با توجه به مقدار سرمایه ای که آورده است مسئول خواهد بود.
جالب است بدانید که قانون برای به ثبت رساندن و ایجاد یک شرکت نسبی، هیچ حداقلی برای سرمایه اولیه در نظر نگرفته است، این بدین معنا میباشد که احتیاجی نیست که شما برای تاسیس یک شرکت نسبی تلاش و کوشش نمایید تا یک سرمایه اولیه مشخصی فراهم نمایید، بلکه شما با همان سرمایه کمی که در اختیار دارید هم توانایی این را دارید تا برای تاسیس یک شرکت نسبی اقدام نمایید.
نامهایی مانند: شرکت نسبی حسن و برادران، علی و پسران، حامد و شرکاء و یا رضا و کریم و فرید جهت انتخاب برای نام شرکت نسبی غیر قابل ثبت و همچنین غیر قابل قبول میباشند.
قانون تجارت، برای ارکان شرکتهای نسبی به ذکر هیچ تعریفی نپرداخته است ولی این را در نظر داشته باشید که از چندین ماده ای که به شکل اجمالی موضوعهای مرتبط با شرکتهای نسبی را شرح میدهد این گونه استنباط میشود که ارکان اصلی این نوع شرکتها ( شرکتهای نسبی ) مدیر و همچنین تمامی شرکاء میباشند.
امیدواریم این مقاله تا حد بسیار زیادی پاسخگوی سوالات شما باشد و بسیاری از مشکلات شما را بر طرف نماید.
در صورت ابهام در موضوعی و یا برای گرفتن پاسخ سوالهایتان میتوانید با مشاورین ثبت کلهر ارتباط برقرار نمایید تا آنان با صبر و شکیبایی هر چه تمام و با اطلاعاتی جامع و بسیار کامل، پاسخ شما را بدهند.
همینطور حتما به بخش مقالات وب سایت ثبت کلهر مراجعه کرده و باقی مقالات ما را مطالعه کنید، چراکه مقالاتی که برای شما آماده کردهایم، بسیار پر محتوا و در بسیاری از بخشها کاملا تازه میباشند و در منابع مشابه دیگر، کمتر در مورد آن مباحث صحبتی شده.
شنبه, 16 فروردین 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
آیا میدانستید که شرکت نسبی به قانون ایران اختصاص دارد و شرکتهای اروپایی چنین، عنوان شرکتی ندارند؟ ...