آیا میدانید تقسیم اموال شرکت سهامی خاص به چه صورت انجام میشود؟ چگونه یک شرکت را منحل میکنیم؟ نحوه وصول طلب از شرکت سهامی خاص چگونه است؟ در این مطلب ما را همراهی کنید تا به تمام سؤالات شما پاسخ دهیم.
ماده 20 قانون تجارت انواع شرکتها را نام برده که یکی از آنها شرکت سهامی است؛ که یک شرکت بازرگانی محسوب میشود. سرمایه در این نوع شرکت به سهام تقسیم میشود. در شرکت سهامی مسئولیت صاحبان سهام در حدود مبلغ اسمی سهام آنها است. پس حتی اگر یک شرکت سهامی برای انجام فعالیتهای غیر تجاری مثل خرید و فروش آپارتمان، تأسیس شده باشد به محض ثبت و تشکیل آن جزء شرکتهای تجاری شناخته میشود. این موضوع در مورد دیگر شرکتهای تجاری صدق نمیکند و باید حتماً در امور تجاری فعالیت داشته باشند تا شرکت بازرگانی محسوب شوند. آیا به دنبال بهترین مؤسسه ثبت شرکت در قزوین هستید؟ ما به شما ثبت کلهر را معرفی میکنیم.
توقیف اموال اشخاص، به این معنی نیست که مالکین آنها کاملاً حق اعمال مالکیت خود را از دست بدهند؛ بلکه یک سری محدودیت برای مالک ایجاد میکند، که به حقوق اشخاصی که مال به نفع آنها توقیف شده، خللی وارد نشود.
مطابق ماده 64 قانون اجرای احکام مدنی میتوان به دستور دادگاه حکم توقیف اموال بدهکار را اجرا کرد.
بهطور کلی اصل بر این است که دیون و تعهدات هر شخصی بر عهده خود شخص است و نمیتوان دیگری را ضامن و مسئول تعهدات و دیون بدهکار دانست. اما این اصل، استثنائاتی دارد و مواردی کوجود دارد که علاوه بر شرکتها مدیران شرکت هم مسئول دیون شرکت شناخته میشوند و حتی گاهی برای تسویه و انجام دیون و تعهدات با شرکت، مسئولیت تضامنی دارند:
1. مدیرانی که در شرکت چکها را امضاء میکنند طبق ماده 19 قانون صدور چک همراه با شخص حقوقی، دارای مسئولیت تضامنی در برابر دارنده چک، برای پرداخت وجه چک هستند.
2. مدیران اشخاص حقوقی در برخی موارد نسبت به پرداخت حق بیمه کارمندان شرکت، مسئولیت قانونی دارند.
3. مدیران شخص حقوقی در ایران، در برخی موارد با خود شخص حقوقی، نسبت به دیون و تعهدات مالیاتی شرکتها مسئولیت تضامنی دارند.
4. مدیران شرکت در مورد اجرای احکام هیئتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار، علاوه بر خود شخص حقوقی با رعایت شرایط خاص، مسئولیت قانونی دارند.
ذینفع طرح دعوی انحلال کند؛ هر شخصی که در شرکت ذینفع باشد، میتواند دعوی انحلال را اقامه کند؛ از جمله صاحبان سهام، هیئت مدیره، صاحبان امضاء و غیره. مراحل انحلال با دادخواست حداقل یک نفر از صاحبان نفع شروع میشود.
برای تصویب انحلال، تشکیل مجمع عمومی فوق العاده الزامی است
مجمع عمومی فوق العاده وقتی تشکیل میشود که به دلیل زیان شرکت، نصف سرمایه از بین رفته باشد؛ پس باید در مجمع یاد شده در مورد انحلال باید تصمیم گیری شود. اگر مجمع عمومی فوق العاده به هر دلیلی تشکیل نشود، هر یک از ذینفعان میتواند درخواست انحلال را مطرح کنند. مجمع عمومی فوق العاده این حق را دارد که بدون هیچ علتی شرکت را منحل کند.
درخواست انحلال شرکت سهامی حداکثر ظرف 5 روز، باید اسامی مدیران تصفیه و نشانی آنها، به اداره ثبت شرکتها تقدیم شود تا در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود. در دوران تصفیه شرکت یک رکن تصمیمگیرنده که مجمع عمومی عادی است و رکن اداره کننده که مدیران تصفیه هستند از ارکان اساسی شرکت محسوب میشوند. وجود بازرسان به عنوان رکن کنترل کننده اختیاری است. لازم به ذکر است که در دوران تصفیه مجمع عمومی فوقالعاده اختیاری ندارد و اختیاراتی مثل تغییر اساسنامه، افزایش یا کاهش سرمایه را از دست میدهد؛ در عوض امور شرکت را مجمع عمومی عادی پیگیری میکند. توجه به این نکته هم خالی از لطف نیست که مدیران تصفیه در انحلال ارادی و اختیاری، توسط سهامداران انتخاب میشوند. اما در انحلال قانونی، مدیران تصفیه را دادگاه تعیین میکند.
در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار 3مرتبه در فواصل زمانی مشخص آگهی دعوت از طلبکاران، توسط مجمع عمومی منتشر میشود. برای چاپ مرحله دوم، باید از انتشار آگهی اول حداقل 6 ماه گذشته باشد و فاصله بین آگهی دوم و سوم هم حداقل یک ماه است.
تکلیف همه بدهیها و دیون شرکت را مدیر تصفیه باید مشخص کند. امکان هیچ گونه پرداختی به صاحبان سهام، تا زمانی که بدهیهای شرکت به طور کامل تصفیه نشود، وجود ندارد. البته مدیران شرکت این امکان را دارند که مطالبات خود را از اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند ولی شرکت تا زمان سر رسید هر بدهی، موظف به پرداخت نیست. مگر این که مدیر تصفیه با طلبکاران زودتر از موعد به توافق برسد.
پس از اینکه تصفیه شرکت تمام شد، آنچه که از دارای شرکت باقی ماند در یک حساب قرار میگیرد؛ مدیر تصفیه لیست صاحبان سهام و طلبکارانی طلباشن پرداخت نشده را به بانک اعلام میکند. مراتب ختم تصفیه، به اداره ثبت شرکتها، اعلام و در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار آگهی شده و شخصیت حقوقی شرکت از ثبت شرکتها حذف میشود. برای آشنایی با بهترین مؤسسه ثبت شرکت در قزوین کافیست به سایت ثبت کلهر مراجعه کنید و سوابق درخشان این مجموعه را مطالعه کنید. شما میتوانید انجام تمام مراحل تصفیه شرکت خود را به ثبت کلهر بسپارید. هر گونه خدمات ثبتی و حقوقی توسط بهترین مختصصان این مجموعه انجام میشود.
پس از تسویه بدهیها، تقسیم اموال نقد شده انجام میشود. آنچه که از اموال شرکت باقی مانده بین تمام شرکا مشاع است. افرادی هم که در زمان تشکیل شرکت، سهام غیر پولی آوردهاند، به میزان آورده خود در اموال شریک هستند.
کم شدن تعداد شرکاء: اگر همه شرکا از ادامه همکاری انصراف دهند و فقط یک نفر باقی بماند، فعالیت شرکت به طور خودکار تمام میشود.
موضوع و هدف به پایان رسد: شرکتهای تجاری گاهی اهداف محدودی دارند و وقتی که انجام میشود فعالیت شرکت هم به پایان میرسد؛ در واقع دیگر شرکت موضوعیت ندارد. مثلا شما شرکتی را با هدف استخراج معدن ثبت و شروع به فعالیت میکنید؛ وقتی که هدفش و موضوع فعالیت تمام شد، شرکت موضوعی برای ادامه فعالیت ندارد.
ورشکستگی شرکت: اگر مدیران و سهامداران شرکت به دلیل اوضاع اقتصادی و نوسانات بازار، از پس هزینهها و بدهی شرکت بر نیایند و شرکت سود لازم را نداشته باشد که بتواند سرمایه مورد نیاز را تأمین کند. ورشکستگی و تعطیلی شرکت را اعلام کرده تا از خسارتهای بیشتر جلوگیری شود.
ثبت برند بدون جواز کسب کار سادهای نیست و برای انجام آن نیاز باید از تخصص و دانش و مهارت کارشناسان حقوق ثبت و شرکتهای ثبتی معتبر برخوردار باشید. پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد ثبت برند بدون جواز کسب را دارید، حتماً با متخصصان ثبت کلهر مشورت کنید. کارشناسان حقوقی ثبت کلهر با استفاده از تجربه و تخصص خود در زمینه ثبت برند، شما را در رسیدن مطلوب یاری میکنند. خدمات مشاورهای رایگان ثبت شرکت در قزوین با قیمتی ارزانتر به نسبت سایر شرکتهای حقوقی و ثبتی، در کوتاهترین زمان ممکن به کسبوکارها ارائه میشود.
پنجشنبه, 25 شهریور 0
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
10 نکته مهم در ثبت شرکت سهامی خاص باید کاملا مورد توجه قرار گیرد ، موسسه ثبت کلهر تمام نکات را به روشنی برا...