آیا تفاوت ثبت شرکت مسئولیت محدود با سهامی خاص را میدانید؟ امروزه با توجه به شرایط پیچیده و رشد و گسترش شهرنشینی، ثبت شرکت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از همین روی تفاوتهای بین ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود مشاهده میشود. در ایران ثبت شرکت از نوع ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص طرفداران بیشتری دارد. انتخاب نوع شرکت، امری حساس و مهم است که به عوامل مختلفی مثل موضوع فعالیت شرکت، تعداد افراد عضو، میزان مسئولیت هر یک از شرکا، اهداف اعضاء در آینده و مواردی از این قبیل بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم توضیح مختصری راجع به این دو نوع شرکت و تفاوتهای اساسی میان آنها ارائه دهیم. در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه میتوانید از مشاوره رایگان متخصصان ما در ثبت کلهر استفاده کنید.
اگر میخواهید به کسبوکار و فعالیت خود جنبه رسمی بدهید باید اقدام به ثبت شرکت کنید. چون افرادی که شرکت خود را ثبت شرکت نمیکنند قطعاً با مشکلاتی مواجه میشوند. از جمله مزایای ثبت شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. با ثبت شرکت خود میتوانید در مزایدهها و مناقصات بزرگ دولتی شرکت کنید و به سود زیادی برسید.
2. با ثبت رسمی شرکت کد کارگاهی برای شما صادر میشود که به کمک آن تمامی پرسنل و کارمندان خود را میتوانید تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهید.
3.اگر شرکت را ثبت کنید سود حاصل از فعالیت به درستی بین شرکاء تقسیم میشود.
4. با ثبت شرکت، بهتر میتوانید در دنیای مجازی فعالیت کنید زیرا مشتریان برند شما را میشناسند و بیشتر اعتماد میکنند.
5. با ثبت شرکت فعالیتهای شما جلوه حقوقی، قانونی و رسمی به خود میگیرد و تمام فعالیتها قابل پیگیری خواهند بود و به راحتی میتوانید وارد عقد قرارداد با شرکتها و مؤسسات بزرگ شوید، زیرا شرکتهای رسمی، با سختگیری و حساسیت بیشتری به دیگر شرکتها اعتماد میکنند و وارد مذاکره با آنها میشوند.
6. با ثبت شرکت، میتوانید برند خود را یه ثبت برسانید و برای انواع محصولات و خدمات امکان ثبت برند اختصاصی دارید.
7. رشد پیشرفت شما با ثبت شرکت بیشتر امکان پذیر است زیرا میتوانید در سطح ملی و سطح بین المللی فعالیت کنید و شناخته شوید.
8. با ثبت شرکت باید تمام فعالیتهای شرکت، قراردادها و اسناد موجود جنبه رسمی و قانونی پیدا میکنند.
1. تعداد سهامداران شرکت: شرکت با مسئولیت محدود برای تشکیل به حداقل 2 نفر عضو احتیاج دارد و در شرکتهای سهامی، شرکت با تعداد حداقل 3 نفر سهامدار تشکیل میشود.
2. دفاتر قانونی شرکت: شرکت سهامی خاص، ملزم به داشتن دفتر سهام و دفتر نقل و انتقال سهام است؛ اما در شرکت با مسئولیت محدود، الزامی برای وجود دفتر سهام و دفتر نقل و انتقال سهام، وجود ندارد.
3. انحلال شرکت: در شرکت سهامی خاص، اگر حداقل نصف سرمایه شرکت به دلیل ضررو زیان از بین برود، هیئت مدیره مجمع عمومی فوق العاده شرکت را دعوت میکند، تا درباره موضوع انحلال یا ادامه فعالیت شرکت تصمیم بگیرند. اگر هیئت مدیره مجمع عمومی فوق العاده را دعوت نکند یا مجمع نتواند تشکیل شود، دادگاه به درخواست هر ذی نفع، حکم انحلال شرکت سهامی خاص را صادر میکند. در شرکت با مسئولیت محدود، اگر نصف سرمایه شرکت به دلیل ضررهای وارده، از بین برود و یکی از شرکاء از دادگاه تقاضای انحلال شرکت کند و به تشخیص دادگاه حکم انحلال شرکت صادر میشود.
4. انتشار در روزنامه:در شرکت با مسئولیت محدود نیازی به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار نیست. اما برای درج آگهی دعوت در شرکت سهامی خاص انتخاب روزنامه کثیرالانتشار الزامی است.
5. میزان سرمایه شرکت: قانون مبلغ خاصی به عنوان سرمایه برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود تعیین نکرده است؛ ولی در شرکت سهامی خاص سرمایه اولیه برای تأسیس نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد. نکته مهم در تشکیل شرکت با مسئولیت محدود، این است که همام ابتدا باید سهم الشرکه غیر نقدی تحویل و تمام سرمایه نقدی تأدیه شود. در شرکت سهامی خاص پرداخت تمام سرمایه نقدی لازم نیست اما تقویم تمام سرمایه غیرنقدی لازم است؛ مؤسسین میتوانند هنگام تشکیل حداقل یک سوم را نقداً و مابقی را در مهلت تعیین شده در اساسنامه پرداخت کنند.
6. تقسیم سود در شرکت: در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء سود تقسیم میشود و در شرکتهای سهامی خاص نسبت به تعداد سهامی که سهامداران در شرکت دارند تقسیم سود انجام میشود.
7. تغییرات در اساسنامه شرکت: در شرکت با مسئولیت محدود تغییر اساسنامه، باید با تأیید اکثریت شرکاء که لااقل سه چهارم سرمایه شرکت را دارند انجام شود و میتوان این اکثریت را در اساسنامه شرکت تغییر داد. اما در شرکت سهامی خاص تغییرات اساسنامه، با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی مجمع عمومی فوق العاده انجام میشود و امکان تعیین اکثریت دیگری در اساسنامه شرکت وجود ندارد.
8. انتخاب بازرس: در شرکت سهامی خاص انتخاب بازرس اصلی و علی البدل اجباری است؛ اما در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
9. استفاده از سرمایه شرکت توسط اعضاء: استفاده از سهم الشرکه غیر نقدی مثل ملک یا خودرو در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء و با مسئولیت آنها صورت میگیرد، اما ارزش گذاری سرمایه غیر نقدی در شرکت سهامی خاص به وسیله کارشناسان رسمی دادگستری انجام میشود.
10. انتخاب مدیران شرکت: در شرکت با مسئولیت محدود مدیران را میتوان از بین شرکا یا افرادی غیر از اعضای شرکت انتخاب کرد؛ اما در شرکت سهامی خاص مدیر یا مدیران باید از بین سهامداران انتخاب شوند و تعدادی از سهام آنان مطابق اساسنامه به عنوان وثیقه به صندوق شرکت تحویل داده شود.
11. ذکر نوع شرکت: در تمام اوراق و اسناد شرکت پس از نام شرکت باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود و در شرکت سهامی خاص بعد از ثبت عبارت (سهامی خاص) آورده شود.
12. مدت زمان مدیریت:مدت مدیران شرکت با مسئولیت محدود به تشخیص شرکای شرکت میتواند نامحدود باشد. اما این مدت برای مدیران شرکت سهامی خاص حد اکثر 2 سال است.
13. تشکیل مجامع: شرکت سهامی خاص طبق قانون باید حداقل سالی یک تشکیل مجامع شرکت را تشکیل دهد. اما شرکت با مسئولیت محدود الزامی به تشکیل مجمع عمومی به صورت سالیانه ندارد و فقط برای تغییرات شرکت ملزم به تشکیل آن است.
14. نحوه انتقال سرمایه: نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی خاص نسبت به شرکت با مسئولیت محدود، با سهولت بیشتر و تشریفات قانونی کمتری انجام میشود. در شرکت با مسئولیت محدود انتقال سهم با موافقت همه شرکا انجام میشود، از طریق مراجعه به دفتر اسناد رسمی و تنظیم صلحنامه. در شرکت سهامی خاص برای انتقال سهام مطابق اساسنامه، مجمع عمومی فوق العاده یا هیئت مدیره تشکیل شده و صورتجلسه انتقال سهام تنظیم و در اداره ثبت شرکتها ثبت میشود.
موسسه ثـبت شرکت و برند کلهر با بیش از یک دهه فعالیت تخـصصی درحوزه ثبت شرکت و ارائه خدمات تخصصی ثبتی و حقوقی به شرکتها و اشخاص در حوزه ثــبــت انــواع شــرکتها و موسسات غیرتجاری تنظیم صورتجلسات شـرکت ها ، ثبت برنـد و لوگو ، اخذ کارت بازرگانی، رتبه بنـدی شرکت ها ، اخذ صلاحیـت پیـمانکاری ، اخـذ کـد اقتـصادی و پلمپ دفاتر آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
سه شنبه, 08 تیر 0
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
طبق ماده 102 قانون تجارت: سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود، نمیتواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال،...