برای تبدیل شرکت سهامی خاص به هلدینگ باید اول هلدینگ را بشناسید. به همین منظور ما یک توضیح کوتاه در مورد هلدینگ و وظایفش ارائه میدهیم.
هلدینگ شرکتی است که سهام چند کمپانی مختلف را خریداری و نگهداری میکند. این شرکتها از طریق مالکیت سهام، فعالیتهای شرکتهای تابعه خود را کنترل میکنند؛ ولی خود فعالیت تجاری انجام نمیدهد. شرکت هلدینگ وظیفه خرید سهام بیش از 50درصد را بر عهده دارد. اگر به فعالیتهای دیگر غیر از کنترل بپردازد؛ شرکت هلدینگ محسوب نمیشود و یک شرکت سرمایهگذاری به حساب میآید.
هلدینگها بر خلاف شرکتهای سرمایه گذاری، ادعای مدیریتی هم دارند و تمایل دارند با خریدن بخشی از سهام شرکتها در تصمیم گیریها و سیاستگذاریهای داخلی آنها نقش داشته باشند.
اگر یک کمپانی هلدینگ خودرو بخشی از سرمایه خود را به خرید سهام در یک شرکت خودروسازی اختصاص میدهد، حتما برنامههایی برای مدیریت و نگهداری آن شرکت دارد؛ یا معتقد است که اعمال نفوذ در سیاستهای داخلی آن شرکت میتواند منافع اقتصادی هلدینگ را بیشتر و بهتر تأمین کند.
شرکت هلدینگ به اسمهای مختلفی از جمله: شرکت مادر، شرکت اصلی، شرکت مالک، شرکت کنترل کننده و شرکت صاحب سهام شناخته میشود.
یک شرکت هلدینگی شرکتی است که از نوع شرکتهای سهامی عام یا سهامی خاص است و همین طور مالکیت حداقل بیش از 50 درصد از سهام یک یا چند شرکت دیگر را نیز داشته باشد.
1. هلدینگهای محصولی یعنی تمامی شرکتهای آن یک نوع فرآورده یا محصول تولید میکنند.
2. شرکتهای هلدینگی که از یک شرکت بزرگ دیگر تشکیل شدهاند .
3. شرکت هلدینگ زنجیره تأمین یعنی همه شرکتهای آن یک هدف خاص و واحد دارند.
4. شرکتهای هلدینگی مختلط یعنی از شرکتهایی با فعالیتهای مختلف تشکیل شده است.
شرکتهایی هستند که با ماهیت تجاری ثبت میشوند. حتی اگر موضوع فعالیت کمپانی غیرتجاری باشد، مثلا اگر مجموعهایی با هدف فعالیت در انواع زمینهای خدماتی مانند حسابداری، نظافتی و نگهداری ثبت شود صرف نظر از نوع فعالیت شرکت تجاری محسوب میشود. در شرکت سهامی خاص همه سرمایه توسط مؤسسین تأمین میشود؛ و تمام سرمایه از مؤسسین تعهد و حداقل سی و پنج درصد آن در یکی از بانکها به نام شرکت در حال تأسیس در حساب مخصوصی سپرده میشود. اداره شرکت سهامی خاص به عهده افرادی است که به عنوان هیئت مدیره شرکت شناخته میشوند و از سوی سهامداران انتخاب شدهاند.
برای آشنایی با ثبت شرکت و انجام مراحل آن با کارشناسان ثبت کلهر تماس بگیرید.
1. در نخستین قدم باید اقدام به ثبت یک شرکت سهامی خاص یا عام کنید. اگر شرکت سهامی ثبت شدهای دارید و تصمیم به تبدیل آن به شرکت هلدینگ یا مادر را دارید، میتوانید آن را نگهدارید اما باید تغییرات مورد نیاز را در مورد آن اعمال کنید.
یک شرکت هلدینگی باید حتما از نوع شرکتهای سهامی باشد. بنابراین انواع دیگر شرکتها مانند شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت تضامنی یا شرکت تعاونی و غیره نمیتوانند به یک شرکت هلدینگ تبدیل شوند.
2. حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت هلدینگ، برای هلدینگ از نوع سهامی خاص، پنجاه میلیارد ریال و برای شرکت های هلدینگ از نوع سهامی عام، یکصد میلیارد ریال است.
3. انتشار آگهی تأسیس و ثبت شرکت هلدینگ در روزنامههای رسمی کشور جمهوری اسلامی ایران و روزنامههای کثیرالانتشار
1. فرد متقاضی باید ابتدا فرمهای مربوط به تقاضای تبدیل به شرکت هلدینگ را تکمیل کند .
2. تکمیل کردن فرم مربوط به پرسشنامه فرد داوطلب برای سمت مدیرعاملی شرکت و یا داوطلب عضویت در هیئت مدیره نهاد مالی شرکت هلدینگ .
3. مدارک به مدیریت نظارت بر نهادهای مالی ارسال و توسط این نهاد بررسی می شود. اگر مدارک لازم تکمیل بود و شرکت متقاضی شرایط لازم را داشت، سازمان بورس و اوراق بهادار، مجوز مورد نیاز برای تبدیل شرکت موجود به شرکت هلدینگ را صادر میکند .
4. تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده شرکت مورد نظر و تصمیم گیری سهامدارهای دارای حق رأی درباره تغییر موضوع فعالیت شرکت و ثبت تغییر موضوع فعالیت شرکت در اداره ثبت شرکتها
5. انتشار آگهی تأسیس و ثبت شرکت هلدینگ در روزنامههای رسمی جمهوری اسلامی ایران و روزنامه کثیرالانتشار
سؤالات خود را در زمینه ثبت شرکت از متخصصان مجرب ثبت کلهر بپرسید.
فرد متقاضی باید ابتدا درخواست خود را طبق فرم تقاضای صدور مجوز تأسیس شرکت مادر به همراه فرم پرسشنامه مشخصات داوطلب سمت مدیر عاملی یا عضویت در هیئت مدیره نهاد مالی تکمیل شده توسط اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل پیشنهادی برای مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اوراق بهادار ارسال کند. سازمان بعد از بررسی مدارک در صورت کامل بودن و احراز شرایط لازم، موافقت خود را با تأسیس شرکت ابلاغ میکنند.
باید مدارک اعلام شده توسط سازمان را ظرف مهلت مقرر تکمیل کند. پس از تکمیل مدارک مورد نظر، سازمان نامهای مبنی بر اجازه تأسیس شرکت و ثبت نزد مرجع ثبت شرکتها را صادر میکند.
پس از اعلام موافقت با تأسیس شرکت مورد نظر، متقاضی باید در طی مهلت مقرر شرکت را نزد مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسانده و مدارک مربوطه را به سازمان ارائه دهد.
پس از ثبت نهاد مالی نزد مرجع ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری، شرکت مدارک مورد نیاز را برای ثبت نزد سازمان ارائه میکند و در صورت احراز شرایط، مجوز فعالیت برای شرکت صادر میشود.
1. کپی کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره شرکت هلدینگ
2. گواهی عدم سوء پیشینه برای نماینده شرکت هلدینگ و بقیه اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت
3. آگهی تأسیس شرکت
4. نامه نمایندگی صادره از شرکت مادر برای ثبت شرکت هلدینگ
تبدیل شرکت یعنی دگرگون کردن و تغییر حوزه فعالیت شرکت. ممکن است اگر شرکت تجارتی بوده و مدیران تصمیم به تغییر موضوع فعالیت آن بگیرند. این امر پس از ثبت شرکت صورت میگیرد. ممکن است تبدیل کمپانی به شکل تغییر از حالت تجارتی به غیرتجاری و یا تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت خاص باشد. در اصطلاح حقوقی تبدیل شرکت به این معناست که شرکت بدون محو شخصیت حقوقی قبلی و ایجاد شخصیت حقوقی جدید برای آن، شکل و قالبی نو به خود بگیرد.
ممکن است شرکاء و سهامداران یک شرکت پس از مدتی احساس کنند که شرکت ثبت شده با نیازهای آنان مطابقت ندارد و به همین دلیل تصمیم به تغییر و تبدیل آن میگیرند. این امر بدون لطمه به استمرار حیات شخصیت حقوقی شرکت ثبت شده انجام میشود و با نگهداشتن شرکت تنها نوع آن تغییر میکند. تبدیل نوع شرکت، باعث حذف شخصیت حقوقی شرکت نمیشود. شرکتی که تبدیل شده است، بدون هیچ وقفهای، کارهای شرکت سابق را ادامه میدهد. مزیت تبدیل شرکت، به معنای انحلال و تشکیل شرکت دیگری است که از تشریفات ثبت و پرداخت حقالثبت شرکت جدید جلوگیری میکند.
برای تبدیل شرکت، اخذ مجوز الزامی است. تبدیل هر شرکتی به شرکت دیگر مجاز است. برای تبدیل شرکت، تصمیمگیری به تنهایی انجام نمیشود، بلکه باید با ملاحظه شرایط ایجاد هر یک از انواع شرکتها، شرایط شرکت موجود با شرایط شرکت مورد نظر، مطابقت داده شود. برای تبدیل شرکت ممکن است به شرایطی از جمله افزودن تعداد شرکا، افزایش سرمایه و همچنین اصلاحاتی در اساسنامه شرکت نیاز باشد. برای تبدیل شرکت، کسب رضایت تمامی شرکاء الزامی است. زیرا ممکن است تبدیل شرکت با خسارت همراه شود و در این صورت تمامی شرکاء باید نسبت به خسارات متعهد شوند. در صورتی که شرکت بدون رضایت انجام شود، موجب تشدید تعهدات شرکاء میشود که این امر بدون رضایت آنان مجاز نیست. تبدیل شرکت نمیتواند به حقوق اشخاص ثالث که قبل از تبدیل ایجاد شده است، خساراتی وارد کند.
یکشنبه, 05 بهمن 99
4 ماه پیش
7 ماه پیش
1 سال پیش
شرکتهای سهامی در دو اصل سرمایه و دارایی از نظر معنایی باهم متفاوت هستند، در اینجا به بررسی آنها پرداخ...