تاثیر ثبت شرکت تعاونی در رونق کسب و کار تا چه اندازه است؟ بخش تعاون به عنوان یکی از سه عنصر اساسی اقتصاد کشور شناخته شده است. اما در بازار اشتغال و فضای کسب و کار آن طور که باید از ظرفیتهای این بخش استفاده نشده است و همین اتفاق در کاهش سهم تعاون تاثیر گذاشته است.
رونق تعاونیها میتواند افزايش سطح اشتغال پايدار كشور را درپی داشته باشد و نرخ بيكاري را کاهش دهد، همچنین میتواند به توزيع عادلانه ثروت و كاهش فاصله طبقاتي، افزايش سطح درآمد ملي و رشد اقتصاد کمک کند. در واقع از طریق تعاونیها افراد میتوانند در مواردی که انجام پروژهها یا شروع کسب و کارهای بزرگ به صورت فردی ممکن نیست، یا حتی وقتی که امکان انجام کار به صورت فردی وجود دارد، اما نیازمند هزینههای زیاد و تحمل فشار است، به اهداف خود برسند. نقش شرکتهای تعاونی در تقویت و رشد اقتصاد و ایجاد پایداری در آن غیر قابل انکار است. در کشورهای مختلف، بخش مهمی از اشتغال و تولید ناخالص ملی به بخش تعاون تعلق دارد. در زمانهایی که اقتصاد کشورها دچار بحران میشد، راه حلهای خلاقانه فرهنگ تعاون، رونق و روح را به اقتصادها باز گردانده است.
در قرن جدید رشد تغییرات نسبت به قرنهای قبل خیلی بیشتر است. این تغییرات در جهت رفع نیازهای روزافزون جوامع بشری است. نیاز به سرعت در حال تغییر است و کشورها برای همگام شدن با این تحولات باید شرایطی فراهم کنند تا در افراد روحیه کارآفرینی ایجاد شود. کارآفرینی کلید رشد و توسعه اقتصادی در عصر مدرن است که باعث بهره مندی مردم و کشور میشود. در نتیجه توسعه کارآفرینی خیلی مهم است که کشورهای پیشرفته در خلال توسعه اقتصادی/ اجتماعی به آن توجه زیادی داشتهاند و در برنامههای توسعه، اولویت را به توسعه کارافرینی اختصاص دادهاند. از مزیتهای استفاده از اقتصاد تعاونی در شرایط حال حاضر ایران: امروزه با وجود تحریمهای سنگین بین المللی، برای رفع موانع رشد اقتصادی، بخش تعاون و شرکتهای تعاونی به خوبی میتوانند در کنار مردم و دولت، با فعال شدن بنگاههای تعاونی برای رونق اشتغال و مقابله با رکود، تأثیرگذار باشد. همچنین با نگاهی به روند اقتصادی کشورهای مختلف جهان و راه حلهای آنها در مواجهه با مشکلات اقتصادی، در طول چند دهه اخیر، به این نتیجه میرسیم که تعاونیها در دوران سخت و تحریم، تحمل بیشتری دارند و میتوانند در مقابل محدودیتهای موجود مقاومت کنند. تمام اینها به دلیل وجود روحیه جمعی حاکم بر تعاونیها است.
یکی از شرکتهای تجاری، شرکت تعاونی است که مجوز آن را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر میکند. هدف اصلی این شرکتها ارائه خدمات و تولید امکانات رفاهی است؛ مثل تولید، توزیع، مصرف، کمک به قشر کم درآمد جامعه، خدمات کشاورزی و ساخت و ساز در شهرها و روستاها. پس برعکس دیگر شرکتها کسب سود و منفعت مالی، هدف فرعی در شرکتهای تعاونی است. هدف از تشکیل شرکتهای تعاونی حمایت اقتصادی از اقشار کم درآمد جامعه است. اصولاً شرکتهای تعاونی با هدف رفع نیازهای مشترک، بهبود شرایط، فراهم کردن مایحتاج و تأمین کالاها و خدمات یک گروه تشکیل میشوند، نه برای کسب منفعت تجاری افراد.
در شرکتهای تعاونی این احتمال وجود دارد که اعضائ سرمایههای یکسانی نداشته باشند اما در تصمیمگیریها دارای رای یکسان هستند. در واقع تکیهگاه شرکتهای تعاونی اعضای آن است نه میزان سرمایه و دارایی افراد. برای ثبت شرکت در قزوین و انواع شرکتهای حقوقی و ثبت برند با ثبت کلهر تماس بگیرید و از مشاوره رایگان این مجموعه بهره مند شوید.
فعالان اقتصادی اهمیت نقش تعاون در اقتصاد و معیشت مردم و توسعه فعالیتهای تعاونی را میدانند. تعاون همیشه بخش راهگشا و عدالت محور در اقتصاد کشور است، چون متکی به سرمایههای اجتماعی و ظرفیتهای بزرگ انسانی است. استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای تعاون کشور را تحقق اهداف جهش تولید یاری میدهد. رشد تعاونیها نیاز به مشارکت اجتماعی دارد. گسترش تعاون و فعالیتهای تعاونی در جامعه باعث میشود که توزیع سهم منابع کشور بین مردم عادلانهتر انجام شود و اختلاف طبقاتی کمتری را شاهد باشیم.
شرکتهای تعاونی بر اساس ویژگیهای مختلف آنها قابل دسته بندی هستند. این شرکتها در قانون شرکتهای تعاونی مصوب16 خرداد سال 1350، بر اساس عضویت و رشته تعاونی به9 گروه تقسیمبندی شدهاند:
1. شرکتهای تعاونی آموزشگاهها
2. شرکتهای تعاونی کشاورزی روستایی
3. شرکتهای تعاونی صاحبان حرفهها و صنایع دستی
4. شرکتهای تعاونی صیادان
5. شرکتهای تعاونی مصرفکنندگان
6. شرکتهای تعاونی صنایع کوچک و تهیه و توزیع و صاحبان مشاغل آزاد
7. شرکتهای تعاونی مسکن
8. شرکتهای تعاونی اعتبار
9. شرکت تعاونی کار
دو نوع شرکت تعاونی سهامی عام و شرکت تعاونی فراگیر ملی علاوه بر این موارد که طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکتهای تعاونی متعارف نام دارند، وجود دارد.
امروزه با وجود شرایط تحریم قرار رونق کسب و کار برای مردم ممکن است سخت باشد؛ ولی میتوانیم این را یک فرصت برای اقتصاد خود بدانیم که شکوفایی اقتصادی را با تکیه به تواناییهای درون کشور ایجاد کنیم. باید یک نهضت کارآفرینی در کشور ایجاد شود، در این شرایط شرکتهای تعاونی میتوانند در جذب سرمایههای مردم و تبدیل آنها به فرصتهای سرمایه گذاری و تجاری سازی سرمایهها بسیار مؤثر باشند. سه محور در حوزه تعاون: ضرورت توسعه تعاون، شبکه سازی، زنجیره سازی و توانمندسازی تعاونیها است. در این راستا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز دستوری را به همه زیرمجموعههای وزارتخانه صادر کردند که در همه مباحث حمایتی و ارائه تسهیلات، شرکتهای تعاونی در اولویت باشند. با شرکت دستگاههای دولتی در تأسیس تعاونیها، در مدت معینی که به توافق طریفین در زمان ثبت شرکت مشخص میشود، سهم دولت به همان شرکت تعاونی تعلق میگیرد. اعضای شرکتهای تعاونی طبق میزان سهمی که دارند، مسئولیت مالی به عهدهشان قرار میگیرد، مگر اینکه طبق قرارداد، شرایط دیگری تعیین شده باشد.
موسسه ثبت کلهر با بیش از یک دهه تجربه و فعالیت تخصصی در زمینه ثبت انواع شرکت، رتبه بندی شرکتها، مشاوره حقوقی، خدمات اخذ مجوز، پیگیری امور مالیاتی، ثبت برند و موضوعات دیگر، امروز در غالب یک مشاور امین و با تجربه آمادگی دارد که آغاز تجارت جدیدتان را به یک تجربه شیرین و پر سود تبدیل کند. برای ثبت شرکت در قزوین با مشاوران ثبت کلهر در ارتباط باشید.
پنجشنبه, 14 مرداد 0
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
شما میتوانید با دوست، خویشاوند یا همشهری خود برای رسیدن به منافع مشترک اقدام به ثبت شرکت تعاونی کنید. م...