دراوایل قرن هفدهم دانشمند انگلیسی به نام CANTILLONبرای اولین بار کلمه"کسب و کار را استفاده کرد.
هر گونه فعالیتی که در زمان ومکان خاص به منظور کسب سود اقدام به تولید کالا یا ارائه خدمات یا انجام معاملات تجاری مینمایند را کسب وکار گویند.
ماهیت این پدیده این است که سود را ازهرشغل استخراج کند.
تاریخ کسب و کار ریشه در دوران باستان دارد.اولین کارآفرینان زمانی ظهور پیدا کردند که محصولات کشاورزی یشان مازاد بر مصرفشان بود.
گفته شده که تاریخ کسب و کاراز بین النهرین آغاز شده است.
با گذشت زمان و گسترش جغرافیایی فعالیتهای تجاری افزایش پیدا کرد و شرکتهای بزرگ تجاری فعالیتهای بین المللی را آغازنمودند.
بازرگانان درآغاز قرن یازده میلادی اصناف تجاری را به وجود آوردند.
درپایان قرون وسطی شرکتهای بزرگ شروع به ظهور نمودند که نه تنها کارفروش و حمل ونقل را انجام میدادند بلکه عملیات تولید را هم خود به عهده گرفتند.
شرکت تجمع افراد، دو نفریا بیشتراست. برای انجام فعالیت اقتصادی که هدف آن کسب سود و منفعت و تقسیم آن بین اعضا میباشد.
از بین انواع مشارکت جمعی و گروهی، برای فعالیت اقتصادی که شکل رسمی و قانونی دارد ایجاد شرکت تجاری از پرطرفدارترین قالبها است.
حال اگرمیخواهید کسب وکار شما رنگ قانونی گرفته ودارای اعتبار باشد باید به ثبت شرکت اقدام کنید.
ثبت شرکت ایجاد شخصیت حقوقی است، برای تجمع تجاری و برای انجام فعالیت تجاری الزامی است.
بهتر است بدانید که، با ایجاد یک شرکت تجاری، یک شخصیت فرضی جدا از شخصیت شرکا تشکیل میگردد. شرکا مبلغی را به عنوان سرمایه به کار میگیرند و آن را به شرکت انتقال میدهند. از این به بعد این سرمایه متعلق به شرکت است و دیگر شرکا حقی بر این مبالغ ندارند.
این ویژگی برای سرمایهگذاران امنیت ایجاد میکند و آنها را ترغیب به سرمایهگذاری در شرکت میکند.
1- در کار گروهی، مجموعه کاملی از تخصصها و مهارتهای متنوع افراد مختلف در اختیار مجموعه قرار میگیرد که میتواند به سوددهی بیشتر کمک کند.
2- ممکن است شخص حقیقی بهتنهایی در ابتدای شروع فعالیت اقتصادی سرمایه کافی نداشته باشد. با کنار هم قرار گرفتن افراد و تامین قسمتی از سرمایه توسط هرکدام ا افراد سهیم در شرکت، این نقص جبران میشود و میتوان فعالیت اقتصادی را آغاز کرد.
3- با فوت شرکا یا قطع همکاریشان با شرکت، شرکت منحل نمیشود و همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد. این امر باعث شده است شرکتهایی با عمر طولانی وجود داشته باشند.
4- در واقع ایجاد یک شرکت تجاری پیچیدگی روابط بین اشخاص را تا حد زیادی میکاهد.
در ایران سازمان ثبت شرکتها، متولی اصلی ثبت شرکتها است. اصل اولیه درثبت شرکت امضاء تفاهمنامه ما بین شرکا است.
1- طبق ماده195 قانون تجارت شرکتها برای قانونی شدن ملزم به ثبت هستند.
2- همچنین ماده3 قانون ثبت شرکتها هم شرکتهای تجاری را ملزم به ثبت کرده است.
1. شرکاء را مشمول ماده 220 قانون تجارت میکند. زیرا درشرکتهای ثبت نشده مسئولیت شرکاء نسبت به تعهدات شرکت، تضامنی است.
2. مدیران شرکت ثبت نشده محکوم به جزای نقدی میشوند.
3. در صورت تقاضای مدعی العموم حکم به انحلال شرکت خاطی داده میشود.
4. شرکت مذکور تضامنی محسوب خواهد شد که شرکای عادی حاضر به عدم ثبت وصول مسئولیت تضامنی نیستند واین ضمانت اجرای ثبت شرکت است.
5.غرامت معین شده در قانون، بابت ثبت نکردن شرکت را باید بپردازد.
6. مجازاتهای تعیین شده در قانون ثبت شرکتها شامل حال شما میشودو باید آنها را بپذیرید.
7. طبق ماده 198، شرکت ثبت نشده محکوم به بطلان است که نتیجه عدم رعایت و اجرای مقررات راجع به ثبت شرکت است ولی هیچکدام از شرکا نمیتوانند این بطلان را در مقابل اشخاص ثالثی که با آنها وارد معامله شدهاند، ترتیب اثر بدهند.
8. از مهمترین پیامدهای عدم ثبت شرکت از دست دادن قراردادهای بالقوه است. چراکه ادارات وبسیاری از شرکتها، مایل به عقد قرارداد با شرکت ثبت شده هستند نه یک شخص به تنهایی
9. معامله با شرکت ثبت شده از ضمانت قانونی بالایی برخوردار است، اما در مقابل قرارداد با یک شخص حقیقی به تنهایی آن ضمانت قانونی را ندارد.
برای ثبت شرکت در ابتدای امر باید افرادی به عنوان شرکا در کنارهم قراربگیرند که معمولا تعدادشان 2نفریا بیشتر است(حداقل2نفر)
*انتخاب نوع شرکت که باتوجه به موضوع آن وفعالیتی که انجام میدهد وهمچنین با در نظرگرفتن تعدادشرکا. که یکی از شرکتهای 7گانه مندرج درماده20قانون تجارت است(شرکت سهامی،شرکت با مسئولیت محدود،شرکت تضامنی،شرکت مختلط غیرسهامی،شرکت نسبی،شرکت تعاونی تولیدومصرف)
1. نام انتخاب شده باید نام اصیل ایرانی باشد.
2. سه سیلابی باشد.
3. قبلابرای شرکت یا مؤسسات دیگری ثبت نشده باشد.
4. این نام هرگز قابل انتقال به غیر نمیباشد.
در مورد اسامی خاص یا لاتین که برخی افراد علاقهمند به استفاده از آنها هستند باید به صورت قانونی، ابتدا " ثبت برند" را انجام بدهند و سپس از آن برند به عنوان نام شرکت خود استفاده کنند.
* تکمیل مدارک موردنیاز مرحله بعدی است که شامل کپی کارت ملی و شناسنامه است.
* مدارک شرکت هم باید توسط کارشناسان تنظیم وبه امضای اعضای شرکت برسد.
* بعداز ثبت سامانه به اداره ثبت شرکتها ارسال شود وبعد آگهی صادر شود.
* سپس دونسخه آگهی به امضای رییس اداره برسد و یک نسخه از تمامی مدارک در پرونده شرکت ضبط و نسخه دوم برای نگه داری در شرکت به متقاضی داده شود که این (سند ثبت شرکت)است.
* مرکزیت اصلی شرکت و همچنین سمت اعضا باید مشخص شود.
* تعیین مدت فعالیت شرکت(محدود باشد یا نا محدود)
* تعیین میزان سرمایه شرکت نیز الزامی است.
طبق ماده 6 نظامنامه قانون تجارت وزارت عدلیه و ماده197 قانون تجارت، ظرف یک ماه از تاریخ ثبت شرکت باید خلاصه شرکتنامه بوسیله اداره ثبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت به خرج خود شرکت منتشر شود.
شرکتهای مرسوم و متداول امروزه شرکتهای سهامی خاص و شرکت بامسئولیت محدود است که مراحل ثبتشان با هم تفاوت دارد. به این صورت که شرکتهای سهامی خاص مراحل ثبتش کمی پیچیدهتر از شرکت با مسئولیت محدود است.
1. اگر شرکت به صورت قانونی ثبت شود به صاحبان شرکت اعتبار و هویت میدهد؛ که برای انجام فعالیتهای گستردهتر با مشتریان داخلی ویا حتی خارج از کشور به نفع است. در ادامه فعالیتهای شرکت صورت رسمی و قانونی به خود میگیرد. چراکه شرکتها ومؤسسات برای داشتن وجهقانونی قراردادهایشان واطمینان از وصول مطالبات و الزام به تعهدات ازعقد قرارداد با شرکتهایی که ثبت نشدهاند خودداری میکنند.
2. ثبت شرکت باعث ایجاد شفافیت بین شرکاست؛ به این صورت که تمامی مسائل و مشکلات احتمالی در اساسنامه قید میشود. سود و زیان شرکت و چگونگی تقسیم دارایی و بدهی کاملا واضح و مبرهن است، و به امضا اعضا میرسد و این اطمینان را به اعضا میدهد که سود وزیان کاملا قانونی بین آنها تقسیم میشود.
3. امکان شرکت در مناقصات و مزایدات تنها ازطریق ثبت شرکت امکان پذیر است.
4. برای اخذ نمایندگی یا ایجاد شعبه برخی از شرکتهای داخلی یا بین المللی یا حتی عقد قرارداد با آنها حتما باید شرکت ثبت شده باشد.
5. امکان استفاده از تسهیلات و وامهای بانکی فقط برای شرکتهای ثبت شده وجود دارد.
6. اگر شرکت ثبت شده باشد وبا مشکل مالی مواجه شود به راحتی با پشتوانه قانونی و رسمیت شرکت میتواند به افزایش سرمایه اقدام کند. از طریق افزایش شریک یا سهامدار، بدین صورت کسری سرمایه شرکت جبران میشود و شریک جدید از سود حاصل از فعالیت شرکت بهرهمند میگردد.
7. در آخر امکان خرید وفروش شرکت ثبت شده امکانپذیراست. یعنی افراد قادرند کاملا قانونی شرکت ثبت شده را خریداری نموده وفعالیت وکسب و کار خود را آغاز کنند.
چهارشنبه, 12 شهریور 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
در اینجا دلایل انحلال شرکت و چگونگی تقسیم شرکت بین سهام دارن را دنبال کنید. ...