در مقالات پیشین از تعریف و چیستی طرح صنعتی گفتیم و طرح صنعتی را کامل به شما معرفی کردیم. سپس از ضرورتهای ثبت طرح صنعتی گفتیم و به مزایای ثبت آن اشاره کردیم. حالا در این مقاله از چگونگی انتقال مالکیت طرح صنعتی و ثبت آن برای شما صحبت میکنیم. ثبت کلهر با سابقه درخشانی که در امور حقوقی و ثبتی، ثبت شرکتها و ثبت برند و اختراع و طرحهای صنعتی دارد، میتواند بهترین مشاور و مجری شما در کلیه امور مورد ذکر باشد.
چنانکه گفتیم از مزیتهای ثبت طرح صنعتی این است که صاحب طرح که مالک طرح صنعتی ثبت شدهاش است، میتواند طرح صنعتی خود را به شخص ثالث واگذار کند. این واگذاری برای صاحب طرح مزایایی دارد ازین قرار:
1- در انتقال مالکیت، مالک طرح صنعتی مبلغ توافق شده را در یک جلسه دریافت کند و نیازی نیست تا پایان اعتبار آن طرح صبر کند.
2- انتقال مالکیت طرح باعث میشود که صاحب طرح صنعتی، بابت اینکه مبادا فناوری تازهای از راه برسد و طرح صنعتیاش را از رونق بیندازد، خیالش راحت باشد.
3- در صورتیکه مالک طرح صنعتی شخص حقیقی باشد و بتواند مالکیت طرحش را به شرکتی دیگر بفروشد، این امر پیش زمینهای است برای تامین منابع مالی و سود بیشتر
خوب است که بدانید با وجود مزیتهایی که گفتیم، انتقال مالکیت طرح به طور کلی توصیه نمیشود. مالکین طرحهای صنعتی معمولا ترجیح میدهند مالکیت خود را نسبت به طرح صنعتی از دست ندهند و بیشتر در قالب قرارداد اجازه بهرهبرداری کسب درآمد و منابع کنند.
1- انتقال مالکیت طرح صنعتی ثبت شده
2- انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه
بر اساس همین ماده، هر نوع تغییر در مالکیت اختراع، ثبت طرح صنعتی یا ثبت علائم تجاری یا علامت جمعی یا حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه، مربوط به درخواست کتبی ذی نفع از اداره مالکیت صنعتی انجام و به ثبت میرسد. جز در مورد تغییر مالکیت اظهارنامه، توسط اداره مزبور آگهی میشود. تاثیر این نوع تغییر نسبت به اشخاص ثالث، بستگی به نوع درخواست دارد.
در آیین نامه مصوب 1387 رئیس قوه قضاییه، شرایط و نحوه انتقال طرح صنعتی را تعیین کرده است.
با توجه به ماده 93 آیین نامه، مالک طرح صنعتی موظف است مراتب انتقال طرح را بهصورت کتبی همراه با مدارک مربوط برای ثبت در سوابق، به مرجع ثبت اعلام کند.
در ماده 95 آییننامه، ضرورت ثبت انتقال گواهینامه طرح صنعتی را در مرجع ثبت بیان نموده است.
بر اساس ماده یادشده، هر نوع انتقال گواهینامه طرح صنعتی باید در مرجع ثبت به ثبت برسد.
1- آخرین گواهینامه معتبر طرح صنعتی
2- سند رسمی حاکی از انتقال
3- مدارک نمایندگی قانونی
4- رسید مربوط به پرداخت هزینهها
1- عنوان طراح
2- تاریخ ثبت انتقال
3- شماره ثبت طرح در ایران، با ذکر کالا یا کالاهایی که طرح ثبت شده مربوط به آن است.
4- اسم و تابعیت مالکان جدید و قدیم
5- اسم و نشانی نماینده قانونی مالک جدید در ایران، در صورت وجود
بر اساس ماده 98 آییننامه، در صورتی که انتقال در خارج از کشور انجام شده باشد اصل یا رونوشت مصدق سند مربوطه که در آن شماره و تاریخ ثبت طرح صنعتی در ایران قید و به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران برسد، دلیل انتقال برای ثبت آن در ایران است.
همان طور که در ماده 99 آیین نامه آمده است، تمامی تغییرات و انتقالات، در صفحه مخصوص مربوط به طرح صنعتی، ثبت و در ذیل گواهینامه طرح صنعتی درج میشود و به هزینه ذینفع ظرف 30 روز از تاریخ ثبت در روزنامه رسمی آگهی میکنند.
این مواردی را که برای شما گفتیم، تا زمانی که به ثبت نرسیدهاند و قانونی نشدهاند، در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نیستند. ثبت آنها بستگی به پرداخت هزینههای مقرر در جدول هزینهها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی مربوط خواهد بود.
1- حق ثبت انتقال اظهارنامه برای شخص حقیقی 50.000 ریال است.
2- حق ثبت انتقال اظهارنامه برای اشخاص حقوقی 150.000 ریال است.
3- حق ثبت انتقال قراردادی و قهری برای اشخاص حقیقی 300.000 ریال است
4- حق ثبت انتقال قراردادی و قهری برای اشخاص حقوقی 900.000 ریال میباشد.
1- انتقال دائمی طرح صنعتی، در دو قالب انتقال طرح صنعتی ثبت شده و انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه ممکن است.
2- تغییر در مالکیت چه در قالب انتقال طرح صنعتی ثبت شده باشد یا حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه باشد. باید با درخواست کتبی هر ذی نفع در اداره مالکیت صنعتی به ثبت برسد.
3- تغییر در مالکیت طرح صنعتی چنانچه بعد از ثبت باشد باید آگهی شود. اما اگر در قالب انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه باشد، نیازی به انتشار آگهی ندارد.
4 - چنانچه انتقال در خارج از کشور انجام شده باشد، اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط باید به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد و سندی که به شرح فوق به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران میرسد، دلیل انتقال تلقی میشود.
5- کلیه انتقالات باید در صفحه مخصوص مربوط به ثبت طرح صنعتی ثبت و در ذیل گواهینامه طرح صنعتی درج شود.
6 - جنانچه انتقال مالکیت طرح صنعتی در اداره ثبت، ثبت نشود؛ درمقابل اشخاص ثالث قابل استناد نیست. به بیان دیگر، انتقال دهندهای که مراتب انتقال طرح را برای ثبت به اداره مالکیت صنعتی اعلام نکند و در عینحال آن را مجدداَ به شخص دیگری انتقال دهد و او نسبت به ثبت آن در اداره مالکیت صنعتی اقدام کند، شخص دوم نسبت به انتقال دهنده اولی اولویت و برتری دارد. انتقال دهنده اول، فقط میتواند برای جبران خسارت از انتقال دهنده اقدام کند و حق دیگری از این حیث برایش وجود ندارد.
7- در قانون و آییننامه در رابطه با تغییر مالکیت در غیر قالب انتقال مالکیت، مطلب مورد ذکری نیامده است و در خصوص مورد باید به قواعد و مقررات کلی استناد کرد.
8- هچنین در مورد اینکه انتقال باید به صورت کتبی باشد در قانون و آییننامه صراحتا مطلبی ذکر نشده است؛ از مجموع قانون و آییننامه میتوان کتبی بودن قرارداد را استنباط کرد.
9- درقانون و آییننامه در رابطه با نحوه انتقال مالکیت مشاعی طرح صنعتی صراحتا مطلبی ذکر نشده است و دراین مورد سوالاتی مفروض است که در دیل برای شما ذکر میشود:
الف- آیا هر یک از مالکین مشاعی میتوانند به صورت مستقل نسبت به انتقال حق خود نسبت به گواهینامه طرح صنعتی یا اظهارنامه مربوطه اقدام کنند؟
ب- با فرض نقض حق طرح صنعتی، آیا طرح شکایت همه مالکین شرط است یا اینکه هر کدام از آنها بهتنهایی باید نسبت به طرح شکایت اقدام کنند؟
در قوانین حقوقی ایران با توجه به سکوت قوانین و مقررات در این مورد، باید به استناد قانون مدنی راجع به اموال مشاع رفع مشکل کرد.
در بعضی از سیستمهای حقوقی، در صورتی که قراردادی بین مالکین مشاع نباشد، هر کدام از مالکین مشاع حق واگذاری و انتقال سهم خود و همچنین استفاده و اجرای حقوق انحصاری ناشی از ثبت طرح صنعتی را بدون اجازه از بقیه مالکین دارند. فقط انعقاد قرارداد با شخص ثالث بهرهبرداری از طرح صنعتی باید با اجازه همه مالکین مشاع باشد.
برای روند بهتر و بهینهتر انتقال مالکیت طرح صنعتی، با ثبت کلهر در تماس باشید.
مشاورین مجرب ما در امور ثبتی و حقوقی با سابقه بیش از یک دهه فعالیت در این زمینه آماده خدمت رسانی به شما هستند.
با ما در تماس باشید.
شنبه, 01 شهریور 99
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
با ثبت طرح ، دولت یا اداره مالکیت صنعتی، حق انحصاری استفاده از آن طرح را به شما میدهد. ...