در این مقاله سعی داریم نحوه انتقال سهام عدالت به بورس سریع و آسان را با روشهای قانونی، برایتان توضیح دهیم و شما را با بورس و سهام عدالت آشنا کنیم. موسسه ثبت کلهر با آگاهی از تمام قوانین حقوقی و ثبتی در این مورد شما را در تمام مراحل این کار، همراهی میکند.
49 شرکت سرمایه پذیر وجود دارد که سهام عدالت مربوط به سهام این شرکتها است؛ تعداد 35 تا از این شرکتها بورسی و 14 تا شرکت غیر بورسی است؛ از سال 1385 به افراد کم درآمد کشور سهام عدالت واگذار شد. اکنون بیش از 49 میلیون ایرانی سهام عدالت دارند. مدیریت سهام عدالت را سازمان خصوصی سازی در اختیار داشت که امکان خرید و فروش آن وجود نداشت. با تأیید رهبری در نهم اردیبهشت 1399 سهام عدالت آزادسازی شد و به دارندگان سهام عدالت این امکان داده شد که بتوانند سهام عدالت خود را به بورس منتقل کنند.
1. با مراجعه به سایت www.samanese.ir یکی از روشهای مستقیم یا غیرمستقیم را انتخاب میکنید. اگر آزادسازی سهام را انجام داده باشید روش مستقیم را انتخاب میکنید بعد اقدام به فروش میکنید. البته در حال حاضر آزادسازی برای فروش الزامی نیست.
2. ثبت نام در سایت سجام www.sejam.ir در این بخش انتخاب روش مستقیم یا غیر مستقیم افراد تأثیری ندارد.
3. ثبت نام در سایت یک کارگزاری الزامی است ولی نوع کارگزاری به انتخاب خود افراد است. زیرا اگر قصد انتقال سهام عدالت یا فروش آن را داشته باشید، باید از طریق کارگزاریها آن را انجام دهید. کارگزاریها فقط در ارائه خدمات متفاوت هستند.
4. بعد از اینکه در سایت سجام و کارگزاری ثبت نام را انجام دادید کد پیگیری سجام تا 24 ساعت برایتان ارسال میشود.
5. بعد به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و با ارائه کارت ملی و شناسنامه و کد پیگیری احراز هویت سامانه سجام و اسکن مدارک شناسایی برای کارگزاری انجام میشود.
6. بعد از اینکه مراحل احراز هویت انجام شد شما میتوانید وارد پنل خود شوید. این امکان وجود دارد که در ابتدای ورود کلمه کاربر مهمان نمایان شود اما اگر مراحل احراز هویت به درستی انجام شده باشد پنل کاربری شما به همراه نام و نام خانوادگی و کد بورسی ظرف 3 تا 7 روز کاری فعال میشود.
7. با توجه به نوع کارگزاری کد بورسی بین 3 تا 7 روز صادر میشود. شما این امکان را دارید که احراز هویت را به صورت آنلاین انجام دهید. اگر احراز هویت سجام را آنلاین انجام دهید، نیازی نیست به صورت حضوری به دفتر پیشخوان برای تأیید احراز هویت کارگزاری مراجعه کنید و عموماً کارگزاریها اطلاعات شما را از سایت سجام دریافت میکنند.
هنگام ثبت نام در سجام ابتدا از شما شماره همراه و کد ملی گرفته میشود. در هنگام ثبت نام این مرحله رعایت 4 نکته ضروری است:
1) اگر هنگام وارد کردن شماره همراه خط به اسم شما نباشد سایت مبلغی را به عنوان جریمه از شما دریافت خواهد کرد و شما را ملزم میدارد که شماره را به نام خودتان تغییر دهید. اگر فرد متقاضی به سن قانونی نرسیده باشد شماره همراه سرپرست قانونی خود را وارد میکند.
2) در وارد کردن کد ملی دقت کنید زیرا پس از پرداخت مبلغ امکان ویرایش کد ملی وجود ندارد.
3) وارد کردن شماره شبا، کد شعبه و آدرس شعبه الزامی است و باید این شماره شبا به نام خود فرد باشد. یعنی شماره شبا سرپرست یا ولی را نمیتوان برای فرزند استفاده کرد حتی اگر فرزند به سن قانونی نرسیده باشد.
4) شماره شبای باید متعلق به حسابی باشد که میخواهید واریز سود سهام به آن حساب باشد.
انتقال سهام عدالت به بورس توسط افرادی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند:
آنهایی که آزادسازی سهام عدالت را انجام داده و کد بورسی گرفتهاند در جریان انجام انتقال سهام عدالت به بورس قرار گرفتهاند و اگر در کارگزاری ثبت نام کرده باشند، سهام به قسمتی با نام"سهام عدالت کارگزاری" اضافه میشود. که افراد در این حالت برای ورود به سامانه به یک رمز احتیاج دارند و میتوانند 60 درصد آن را بفروشند. برای انتقال سهام عدالت به بورس بعد از انجام تمام مراحل گفته شده سهام به سبد معاملاتی شما اضافه نمیشود بلکه سهام شما در قسمت سهام عدالت کارگزاری قرار میگیرد و هنوز برای انتقال آن به خود سبد بورسی اطلاعیه صادر نشده است. این سهام را فقط میتوانید یا نگهداری کنید یا با ثبت درخواست فروش از کرگزاری بخواهید آن را به فروش برساند.
مؤسسه ثبت کلهر و برند کلهر با بیش از یک دهه فعالیت تخصصی درحوزه ثبت شرکت و ارائه خدمات تخصصی ثبتی و حقوقی به شرکتها و اشخاص در حوزه ثبت انواع شرکتها و مؤسسات، تجاری و غیرتجاری، تنظیم صورتجلسات شـرکتها، ثبت برند و لوگو، اخذ کارت بازرگانی، رتبه بنـدی شرکتها، اخذ صلاحیت پیمانکاری، اخذ کد اقتصادی پلمپ دفاتر، با کارشناسانی مجرب آماده پاسخگویی به سؤالات شما در زمینه انتقال سهام عدالت به بورس هستند.
انتقال سهام عدالت به بورس توسط افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند:
روش انتقال سهام عدالت به بورس برای کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند نیز با مختصر تفاوتی شبیه روش مستقیم است. یعنی اول ثبت نام در سامانه سجام و بعد کارگزاری و انجام احراز هویت، سپس با دریافت کد بورسی قادرند به پنل کاربری خود وارد شوند. تفاوت دراینجاست که نحوه انتقال سهام عدالت به بورس برای این افراد به صورت اتوماتیک انجام نمیشود یا در قسمت سهام عدالت کارگزاری قابل مشاهده نیست. سهام عدالت این افراد در شرکت سرمایه گذاری استانی به نام هر استان انتقال میابد. برای فروش یا انتقال سهام عدالت به بورس باید از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود اقدام کنید و با انتخاب گزینه تغییر کارگزار نام شرکت سرمایه گذاری استانی خود را وارد کنید تا سهام عدالت به بورس اضافه شود. بعد در صورت تمایل میتوانید آن را بفروشید یا نگه دارید.
چون این سهام بورسی هستند فقط با استفاده از بازار بورس و خرید و فروش میتوان آن را به افراد دیگر منتقل کرد. پس امکان انتقال آن از طریق وکالت یا سایر قراردادهای رسمی و غیر رسمی وجود ندارد. حتی بین افراد خانواده نیز این انتقال ممکن نیست مگر در صورت وجود حکم قضائی یا فوت مالک سهام و به ارث رسیدن سهام ایشان.
اگر سهام عدالت دارید اما در سالهای گذشته، سود نقدی این سهام را به صورت سالانه نگرفتید، این سود برای شما محفوظ است و با وارد کردن شماره شبا در سایت سازمان خصوصی سازی، به حساب شما واریز میشود و میتوانید آن را برداشت کنید. اگر میخواهید از میزان سود نقدی خود مطلع شوید به سایت سازمان خصوصی سازی به آدرس Samanese.ir مراجعه کنید بعد مشخصات خود را ثبت کرده و به صفحه اصلی میروید؛ سپس روش آزاد سازی را انتخاب و شماره حساب و شماره تلفن همراه خود را وارد میکنید. در قسمت "صورت وضعیت سهام" که در منوی سمت راست سایت است وضعیت سودهایی که از قبل داشتید را میتوانید ببینید. این سود برای سالهای گذشته است و نحوه آزاد سازی شما بر دریافت این سود تأثیری ندارد. نکته قابل تذکر این است که برای دریافت سود نقدی حتما باید شماره شبا را در سایت ثبت کنید و این شماره شبا لزوما باید به اسم خود افراد باشد نه شخص دیگری.
انجام مراحل انحصار ورثه برای سهام عدالت مانند بقیه اموال افراد انجام میشود. به این صورت که وراث باید صورت انحصار وراثت تهیه کنند بعد آن را ثبت کرده و با ارائه گواهینامه واریز مالیاتی، گواهی انحصار وراثت، گواهی فوت، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متوفی و وراث سهام خود را دریافت کنند. این خدمات به وسیله دفاتر پیشخوان انجام میشد؛ اما در حال حاضر انتقال سهام عدالت به وراث در این دفاتر متوقف شده و قرار است سامانهای ایجاد شود تا بعد از انجام مراحل انحصار وراثت، مدارک در آن سامانه بارگذاری شود با ارسال مدارک به قوه قضائیه وضعیت وراث مشخص میشود و در آخر کار تقسیم سهام را انجام میشود. این مراحل کاملاً الکترونیکی انجام میشود.
پنجشنبه, 12 فروردین 0
8 ماه پیش
10 ماه پیش
2 سال پیش
این شرکتها مالیات کمتری پرداخت میکنند، هزینههای آنها کمتر و سودشان افزایش پیدا میکند. ...