شرکتهای تولیدی یکی از انواع شرکتهاست که روز به روز به متقاضیان ثبت آنها افزوده میشود. شرکتهای تولیدی همانند سایر شرکتهای تجاری باید در چهارچوب یکی از انواع شرکتهای تجاری ذکر شده در قانون تجارت فعالیت کنند. این شرکتها عبارتند از: شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت تعاونی.
قوانین ثبت شرکت مراحل ثبت هر کدام از این نوع شرکتها و نیز نحوهی عملکرد آنها را متمایز میکند. بطور معمول، متقاضیان ثبت شرکتهای تولیدی در ایران شرکت خود را در قالب شرکتهای سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود به ثبت رسانده و فعالیت میکنند. ثبت هر کدام از این شرکتها هزینه ی خاص و قوانین مخصوص به خود را دارد.
در ادامه هرکدام از این دو مورد را مورد بررسی قرار خواهیم داد و نیز مثالهایی عینی از شرکتهای تولیدی بیان خواهیم کرد. اگر نیاز به مشاوره برای ثبت شرکت تولیدی خود دارید حتما تا آخر مطلب را مطالعه نمایید.
فهرست مطالب
مراحل ثبت شرکت تولیدی بامسئولیت محدود
تولید در لغت به معنی پدید آوردن، ایجاد و خلق است. عملیات تولیدی به سلسله عملیاتی گفته میشود که در جهت تبدیل منابع به محصولات مورد نیاز است. با این تفاسیر شرکت تولیدی شرکتی است که به عملیات تولیدی میپردازد. باید در اساسنامه ی شرکت ذیل موضوع فعالیتشان تولیدی بودن و نوع کالایی که قرار است تولید شود را قید کنند. تولید، عملیاتی تجاری محسوب میگردد پس بنابراین شرکتهای تولیدی معمولا نوعی شرکت تجاری تلقی میگردند. برای اطلاع از وجه تمایز شرکتهای تجاری و شرکت غیرتجاری مقاله ی تفاوت شرکتهای تجاری وشرکت غیرتجاری را مطالعه نمایید.
به طور کلی شرکتهای سهامی به شرکتهایی گفته میشود که سرمایه ی آنان به سهام تقسیم شده و مسئولیت شرکاء محدود به مبلغ اسمی سهام آنان است شرکت سهامی خاص شرکتی است که،تمام سرمایه آن منحصراَ به وسیله موسسین تامین میشود. چون تشکیل شرکتهای سهامی عام همراه با تشریفاتی طولانی است، مواد اصلاحی قانون تجارت برای امور ساده تری که شرکای کمتری دارد یک نوع شرکت سهامی مقرر داشته که به شرح فوق شرکت سهامی خاص نامیده میشود.
در شرکت سهامی خاص، مجمع عمومی وجود ندارد و تعداد شرکای آن کمتر از شرکت سهامی عام است.در این گونه شرکتها صدور اعلامیه پذیره نویسی وجود ندارد و در ابتدا 35 % از سرمایه باید در حساب مخصوصی سپرده شود.
برای دانستن تفاوت بین شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص مقاله ی تفاوت شرکت سهامی عام و خاص را مطالعه بفرمایید.
بر اساس ماده 94 قانون تجارت،شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت میباشد. برعکس شرکت سهامی خاص که گفته شد، برای شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه تعیین نشده است. معمولا این نوع شرکتها بین اعضای یک خانواده یا فامیل و دوست و آشنایان تشکیل میگردد. تفاوت دیگری که بین شرکت با مسئولیت محدود و سهامی وجود دارد این است که شرکت سهامی، تجاری است خواه برای امور تجاری تشکیل شده باشد خواه غیرتجاری. اما شرکتهای با مسئولیت محدود میتوانند به صورت غیرتجاری نیز فعالیت کنند.
1. در شرکت با مسئولیت محدود حداقل شرکاء 2 نفر است ولی در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر سهامدار نیاز میباشد.
2. سرمایه اولیه در شرکت با مسئولیت محدود در اساسنامه قید میشود و نیازی به افتتاح حساب و واریز وجه نمیباشد.در صورتی که در شرکت سهامی خاص، سهامداران مکلفند که حداقل 35 % از سرمایه اولیه را به حسابی به نام شرکت تودیع دهند و گواهی مربوطه به هنگام تشکیل شرکت ارائه گردد و 65 % باقیمانده سرمایه در تعهد سهامداران بماند.
3. انتخاب بازرس اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
4. سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمیشود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات میباشد.
5. نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکتهای با مسئولیت محدود تنها از طریق تشکیل مجمع قابل انجام میباشد ولی در شرکت سهامی خاص برای نقل و انتقال سهام ابتدا واگذار کنندگان سهام و گیرندگان سهام به اداره دارایی مربوط به حوزه مالیاتی مربوط به شرکت مراجعه میکنند و پس از اخذ گواهی 4% مالیات نقل و انتقال سهام از طریق تشکیل مجتمع به همراه گواهی نقل و انتقال اخذ شده از دارایی کار خود را به انجام میرسانند.
6. مدت مدیریت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود محدودیتی ندارد و اعضای شرکت میتوانند مدت محدود یا نامحدود برای مدیران در نظر بگیرند اما در شرکتهای سهامی خاص مدیران حداکثر به مدت دو سال انتخاب میشوند.
7. مدیران شرکت با مسئولیت محدود را میتوان از بین شرکاء یا خارج از آنها انتخاب نمود اما در شرکت سهامی خاص مدیران باید حتماَ از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و یا بعد از انتخاب تعداد و سهام وثیقه ای که در اساسنامه معین شده است را تهیه و به صندوق شرکت تسلیم نمایند.
شرکت تعاونی به طور کلی شرکتی است که برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاون و با هدف بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق همکاری آنها با رعایت این قانون تشکیل میشود. نوع فعالیتشان تولید و توزیع است. در اساسنامه باید تولیدی یا توزیعی بودن شرکت قید شود.
متقاضیان ثبت شرکت تعاونی بایستی شرکت خود را در قالب ثبت شرکت سهامی خاص و یا بامسئولیت محدود شرکت خود را به ثبت برسانند. برای اطلاع از نحوه ی ثبت این نوع شرکتها به مقاله ی ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف مراجعه کنید.
شرکتهای دانش بنیان نیز میتوانند یکی از نمونههای شرکتهای تولیدی باشند. که البته نحوه ی ثبت آنها میتواند تفاوتهای جزیی داشته باشد.
برای اطلاع بیشتر از تعریف و نحوه ی ثبت شرکتهای دانش بنیان مطالعه ی مقاله ی نحوه ی ثبت شرکتهای دانش بنیان پیشنهاد میشود.
شرکتهای تولیدی با توجه به نوع کالای تولیدی، نیاز به اخذ مجوز از سازمانهایی نظیر سازمان صنایع و معادن، بهداشت و دیگر سازمانها دارند.
برای اطلاع بیشتر ازنحوه ی اخذ جواز تاسیس، مطالعه ی مقاله ی نحوه ی اخذ جواز تاسیس پیشنهاد میشود.
در انتها خاطر نشان میشویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای میتوانید با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.
جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص ثبت شرکت تولیدی در قزوین
با شماره 09125503023 خانم باقری تماس حاصل نماید.
ثبت شرکت ثبت شرکت آنلاین اخبار ثبت کلهر ثبت شرکت در قزوین ثبت برند در قزوین اخذ کارت بازرگانی در قزوین پلمپ دفاتر در قزوین ثبت شرکت تولیدی در قزوین
جمعه, 18 بهمن 98
4 ماه پیش
7 ماه پیش
1 سال پیش
اگر موضوع فعالیت شرکت خود را تعیین کنید در واقع هدف آن شرکت را مشخص و معرفی کردهاید، ما در موسسه ثبت کله...