آموزش ثبت شرکتها در سامانه ثبت شرکت
تعریف شرکت
اگر اشخاصی از 2 نفر بیشتر جمع شوند و مجموعهای را با هم تشکیل دهند که با آن مجموعه فعالیتهای اقتصادی انجام دهند، نفعی ببرند و پس از کسر هزینههای انجام شده، سود باقیمانده را بین اعضای تقسیم کنند. به این مجموعه شرکت گفته میشود.
امروزه افراد زیادی هستند که با هم مغازهای دارند و شریک محسوب میشوند. یا کاسبی را راه اندازی کردهاند و به فعالیت اقتصادی مشغول هستند. همه اینها بدون اینکه شرکتی را به صورت رسمی به ثبت برسانند، سیستم کمپانی را اجرا کردهاند و از قوانین آن پیروی میکنند ولی با یک تفاوت که فعالیت آنها رسمی نیست.
برای ثبت کمپانی خود و دریافت اطلاعات لازم در این خصوص مشاوران در مؤسسه ثبت کلهرآماده خدمت رسانی به شما هستند.
ورود به سامانه ثبت شرکت و وارد کرد ن اطلاعات لازم را مرحله به مرحله به شما یاد میدهیم با ما همراه باشید:
مرحله اول: وارد شدن به سامانه اداره ثبت شرکتها

ابتدا باید برای ثبت شرکت در سامانه اداره ثبت شرکتها، وارد سایت اداره ثبت شرکتها شوید. برای انجام این کار مرورگر خود را باز کنید و آدرس: https://irsherkat.ssaa.ir/Design/Establishment.aspx
را در آن وارد کنید. فرم مورد نظر در سایت را باید پر کنید.
مرحله دوم: وارد کردن اطلاعات متقاضی

این قسمت باید طبق ضوابط خاص تکمیل شود:
- اداره کل استان: در این قسمت باید اطلاعات اداره کل استانی که قرار است شرکت در آنجا ثبت شود را وارد کنید. مثلا اگر قرار است که شرکت در استان تهران به ثبت برسد باید از لیستی که وجود دارد گزینه "اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران" انتخاب شود.
- واحد ثبتی: در این قسمت اطلاعات اداره ثبت شرکت محلی که قرار است شرکت در آنجا ثبت شود نوشته شده؛ مثلا اگر در قسمت اول یعنی قسمت"اداره کل استانها" نام استان تهران را انتخاب کردید؛ در این قسمت هم درج کردن "اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری تهران" ضروری است.
- تابعیت متقاضی: در این قسمت باید نوع تابعیت فرد متقاضی درج شود. اگر در این قسمت تابعیت ایرانی را انتخاب کردید باید حتماً شماره ملی فرد متقاضی را نیز در بخش"شماره ملی متقاضی" مرقوم کنید. اما درصورتی که تابعیت غیر ایرانی را انتخاب کردید باید قسمت"شماره فراگیر"را پر کنید.
- سمت متقاضی: اگر کسی که فرم را تکمیل میکند وکیل شخص متقاضی برای انجام امور ثبت شرکت باشد؛ باید در قسمت "سمت متقاضی" گزینه وکیل را انتخاب کند. اما اگر که خود شخص متقاضی در حال پر کردن این فرم است باید گزینه اصیل را در سیستم انتخاب کند.
- شماره همراه متقاضی: در این قسمت نیز باید شماره همراه فرد متقاضی وارد شود.
- شماره ملی متقاضی: اگر در قسمت "تابعیت متقاضی" گزینه ایرانی را انتخاب کنید، قسمت "شماره ملی متقاضی"در این صفحه نشان داده میشود که باید شماره ملی فرد متقاضی در آن مرقوم شود. درصورتی که تابعیت غیر ایرانی را انتخاب کنید؛ به جای قسمت شماره ملی متقاضی، قسمت"شماره فراگیر" در سیستم نمایش داده میشود؛ که فرد متقاضی باید کد فراگیر خود را در این قسمت درج کند.
- نام متقاضی: در این قسمت باید نام شخص متقاضی ثبت کمپانی وارد شود.
- نام خانوادگی متقاضی: در این بخش نیز باید نام خانوادگی شخص متقاضی ثبت شرکت وارد شود.
- نام امضاء کننده دفتر: بخش دوم این صفحه مربوط به اطلاعات شخص امضاء کننده دفتر است. که اولین بخش آن، نام شخص امضاء کننده دفتر است که در این قسمت باید نام آن فرد قید شود.
- نام خانوادگی امضاء کننده دفتر: در این بخش باید نام خانوادگی شخص امضاء کننده دفتر را وارد کنید.
- سمت امضاء کننده دفتر: در این قسمت باید سمت شخص امضاء کننده دفتر نوشته شود. که یا از مدیران دفتر است یا از شرکاء و سهامداران دفتر؛ اگر هم شخص وکیل باشد باید گزینه وکیل انتخاب شود.
- وضعیت توکیل امضاء کننده: باید وضعیت فرد متقاضی از نظر داشتن یا نداشتن وکیل ذکر شود.
- تابعیت امضاء کننده دفتر: باید نوع تابعیت امضاء کننده دفتر در این قسمت درج شود.
- شماره ملی امضاء کننده دفتر: شماره ملی امضاء کننده دفتر باید در این قسمت نوشته شود.
و در آخر باید تصویر امنیتی وارد شود؛ و گزینه گام بعدی انتخاب شود تا وارد مرحله بعد شوید.
مرحله سوم: ثبت نامهای درخواستی

نحوه پر کردن این لیست را به شما یاد میدهیم:
- اولویت نام: یعنی مشخص کردن اولویت نامها براساس ترتیب پیشنهادی اسامی که از یک تا پنج است.
- نام درخواستی: نام مورد نظر در این قسمت نوشته میشود.
- توضیحات متقاضی: اگر توضیحات خاصی درمورد نام پیشنهاد شده وجود داشته باشد باید آن را در این بخش بنویسید.
- ثبت نام درخواستی: پس از مشخص کردن اولویت نام، اضافه کردن نام درخواستی و وارد کردن توضیحات متقاضی؛ باید آن نام را ثبت کنید تا در قسمت پایین فرم نمایش داده شود.
- برای انجام مرحله باید وارد گزینه "ثبت نام درخواستی" شوید. باید بدانید که هر بار پس از وارد کردن یک نام درخواستی جدید و اطلاعات مربوط به آن باید این گزینه را انتخاب کنید تا به قسمت پایین این فرم اضافه شود.
- حذف نام درخواستی: اگر پس از ثبت کردن چند نام درخواستی تصمیم داشتید که یکی از آنها را حذف کنید؛ ابتدا باید نام مورد نظر در قسمت پایین فرم را انتخاب کنید و پس از آن حذف نام درخواستی را انجام دهید.
- جستجوی نام درخواستی: اگر نامهایی که ثبت شده زیاد باشد و بخواهید از میان آنها نام خاصی را پیدا کنید؛ از گزینه"جستجوی نام درخواستی"کمک میگیرید تا سریعتر بتوانید نام مورد نظر خود را بیابید.
- بعد روی گزینه گام بعدی کلیک میکنید تا به گام بعدی وارد شوید.
مرحله چهارم: تعیین مدت و موضوع فعالیت

این صفحه مربوط به تعیین مدت و موضوع فعالیت شرکت است که باید فهرست این بخش را طبق این موارد پر کنید:
- مدت فعالیت شرکت / مؤسسه: این قسمت دو گزینه" محدود و نامحدود" دارد. که اگر گزینه محدود را انتخاب کنید، باید قسمتی که مربوط به تاریخ پایان فعالیت است حتما پر شود.
- این بخش دستهبندی فعالیتها را نشان میدهد. پس از آن، قسمت "نوع فعالیت" تکمیل میشود. این قسمت بر اساس نوع فعالیت بالاتر است. با انتخاب یکی از انواع فعالیت از لیست موجود، متن مناسب، به قسمت شرح فعالیت افزوده میشود. و میتوانید متن را مشاهده کرده و هر قسمتی از آن را که لازم است ویرایش کنید.
- در صورت عدم وجود فعالیت، میتوانید قسمت موضوع فعالیت را خالی گذاشته و موضوعی انتخاب نکنید. و فعالیت مورد نظر را در قسمت "شرح فعالیت " درج کنید.
- اگر فعالیت مورد نظر شما نیاز به دریافت مجوز از ارگان یا سازمان خاصی ندارد، باید "وضعیت مجوز "را در حالت"ندارد" قرار دهید. در غیر این صورت گزینه" دارد" را انتخاب کنید. و تاریخ مجوز و شماره مجوز نیز باید در قسمتهای مربوط به خود نوشته شوند. در پایان با کلیک بر روی کلید "ثبت اطلاعات" فعالیت مورد نظر، به لیست فعالیتهای شخصیت حقوقی اضافه خواهد شد.
- برای حذف یا تغییر موضوعهای فعالیت، ابتدا باید در ستون "مشاهده " بر روی علامت کلیک کنید. پس از اینکه اطلاعات در بالای صفحه نمایش داده شد و دکمه "حذف " فعال شد، موضوع فعالیت مورد نظر را حذف کنید. یا اینکه تغییرات لازم را انجام دهید.
- تاریخ پایان فعالیت: مطابق آنچه که در قسمت قبل گفتیم در صورت انتخاب گزینه "محدود" در بخش مربوط به مدت فعالیت شرکت / مؤسسه، تکمیل این قسمت الزامی است. باید تاریخ پایان فعالیت محدود کمپانی در آن نوشته شود.